ACS Poli îşi pierde proaspeţi vicecampioni naţionali de juniori pentru… divizionare D: golgheterul Mezin la AS Murani

Nu mică ne-a fost mirarea când am reperat numele lui Andrei Mezin, un proaspăt vicecampion naţional la zi de juniori C cu ACS Poli Timişoara, în formula nou-promovatei în Divizia D Timiş AS Murani, depăşită duminică de la ora 11 în ultimul joc al etapei a cincea în liga a IV-a, 0-3 cu CS Unirea Sânnicolau Mare.

Andrei Mezin a marcat meci de meci în apariţiile pe "Dan Păltinişanu" ale vicecampionilor naţionali la zi de juniori C de la ACS Poli Timişoara, pe drumul spre finală, dar a optat să continue în... Divizia D Timiş, la nou-promovata AS Murani

 

Surpriza este semnificativă pentru simplul motiv că talentatul şi percutantul atacant junior al alb-negrilor de la arena „Dan Păltinişanu” era component al unei garnituri de juniori C care, în lumina excelentelor rezultate înregistrate în sezonul 2013-2014, părea a fi devenit un tot unitar indestructibil, un colectiv de succes năzuind la mai bine sub mantia continuităţii.

Cu tot respectul pentru activitatea divizionarelor D timişene şi pentru competiţia sub egida AJF Timiş, era însă de neconceput ca un junior al celui mai bine clasat club divizionar din fotbalul timişorean, şi încă titular cu numeroase goluri în cont pentru formaţia îndrumată de Sorin Vlaicu şi Mircea Şchiopu spre „argintul” ediţiei 2013-2014, să sfârşească la nivelul eşalonului IV, în bătătura unei echipe nou-promovate.

Iată însă că mutarea a fost perfectată iar cum, atunci când vine vorba de opţiuni, libertatea individului îi permite să aleagă varianta care i se pare cea mai potrivită, s-ar părea că n-ar mai fi nimic de zis. Şi totuşi, se nasc însă nişte întrebări pe seama transferului unui junior care în 21 iunie evolua cu trofeul naţional pe masă, în finala pierdută cu 1-2 în faţa dinamoviştilor, la Mogoşoaia.

Întrebări inevitabile, în condiţiile în care trebuie reamintit că Andrei Mezin înscria câte două goluri în jocurile turneului semifinal naţional de juniori C găzduit de ACS Poli Timişoara pe „Dan Păltinişanu”, la începutul verii, meciuri câştigate de alb-negri la 3 goluri diferenţă contra „Banatului” şi Academiei Gheorghe Hagi, „careu” precedat de cele 5 reuşite în calificarea izbutită cu 8-1 în dauna Şcolii de Fotbal Gheorghe Popescu, în turneul zonal organizat tot la Timişoara.

Aşadar nu este vorba despre unul dintre componenţii oarecare ai generaţiei plămădite de Vlaicu, ci de un exponent proeminent al pepinierei alb-negrilor.

De ce a ajuns clubul ACS Poli să scape din năvod un vicecampion naţional, şi încă în favoarea unei divizionare D?

Care este stimulentul oferit de divizionara B juniorilor săi cei mai răsăriţi, din moment ce unul dintre ei preferă să joace la o nou-promovată în liga a IV-a? Şi cât de persuasivă a fost ACS Poli în a-l determina să se răzgândească?

Ce strategii adoptă cu adevărat ACS Poli Timişoara în privinţa creşterii vârfurilor de generaţie ale pepinierei şi câtă forţă are cu adevărat factorul decizional la vârful structurilor clubului, în acest caz inclusiv al Centrului de copii şi juniori? Sunt în club mâini forte sau care pot renunţa uşor?

Ce rol mai are atunci echipa „satelit” a clubului, formaţia a doua a lui ACS Poli, dacă unuia dintre cei mai buni juniori ai grupării alb-negre îi surâd culorile unei alte formaţii din ligile mici ale fotbalului timişean?

Iar dacă tot am ajuns la „satelitul” din Campionatul Judeţean Timiş, oare cât de benefică va fi pentru obiectivele echipelor clubului şi pentru progresul juniorilor săi „rotaţia personalului” între formaţiile de liga a V-a respectiv de juniori I şi chiar juniori II, tinerii fiind mereu permutaţi pentru a evolua pe mai multe fronturi, în condiţiile în care componenţa numerică nu este cea mai largă!?

În fine, în ceea ce-l priveşte pe jucător, oare câte beneficii pe termen mediu şi lung îi va aduce alinierea la un sistem şi program de pregătire al unei nou-promovate în liga a IV-a, care în mod cert nu este croit pe necesităţile unei garnituri juvenile, şi cât interes va mai fi generat din partea selecţionerului lotului naţional, în vederea unei convocări, ştiut fiind faptul că juniorul evoluează la nivelul Diviziei D Timiş?

De la 9 goluri în 3 dintre cele mai tari partide ale fazelor finale în Campionatul Naţional de juniori C, la fotbalul divizionar al ligii a patra. Ce mai plonjon…

Opţiunea tânărului din generaţia 1999 de a continua la o nou-promovată în „D Timiş” ar trebui să fie ca un mare semnal de alarmă pentru diriguitorii grupării alb-negre.

Pentru conformitate, să reamintim garnitura alb-negrilor lui ACS Poli Timişoara în finala Campionatului Naţional de juniori C: Contra – Haruț, Cochințu, Podină, Popa – Pop, Andreici, Dragomir, Popan – Sîrbu, Mezin. Atunci mai intrau Ciurescu și Peter, pe bancă rămânând Rus – Gavruță, Dumitru, Andrei și Bonda.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

9 răspunsuri la ACS Poli îşi pierde proaspeţi vicecampioni naţionali de juniori pentru… divizionare D: golgheterul Mezin la AS Murani

  1. Ma mir si ma minunez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! spune:

    Incotro bate vantul?!?! Pey, mai ieri spuneati ca divizia D -Timis este cel putin de nivelul diviziei C si ca ASU Poli cand va promova in C, va putea promova imediat si in B, asa valoare fotbalistica mare are,in timp ce ACS Poli nu este nici de valoarea diviziei B!! ! Iar azi spuneti ca , de fapt divizia D-Timis(liga lui Lata) nu este valoric nici pt. un junior C!!! Probabil, ca de obicei totul este in functie de cum bate vantul………………politic!(adica nu meteo….)

    • Bună seara. Niciodată nu s-a scris în Sporttim, iar arhiva vă stă la dispoziţie, că Divizia D Timiş ar avea o valoare superioară Ligii 3. Din contră, Sporttim a fost deseori necruţător relativ la nivelul valoric al Diviziei D Timiş, deloc menajată. Dumneavoastră stârniţi comparaţiile şi este cât se poate de străvezie băşcălia „comentariului”, reducând din nou totul la ACS-ASU, veşnicul obsedant subiect. Cât despre bătaia vântului, fiecare consemnare este editată în funcţie de realităţi şi stări de fapt, de la caz la caz, şi nu conservând o anumită linie, care de obicei este trasată pe filiera pomenită de Dumneavoastră, cea politică. Se practică prin multe alte redacţii dar nu aici. Practic vă contraziceţi în propria teorie, căci consemnarea dovedeşte cele explicate mai sus, şi anume că este tratat fiecare caz în parte, fără influenţe exterioare. Sporttim n-are absolut nimic cu politica şi este pur independent, ceea ce este probabil aspectul care de fapt vă nelinişteşte şi irită. Nu cunosc nici un politician român şi nici nu ţin să o fac, aşa încât puteţi să săgetaţi la nesfârşit acest cotidian timişorean cu această perversă născocire. Răspunsul va fi acelaşi, până crăpaţi. Atât puteţi, atât spuneţi, vorba Dumneavoastră, că de spus, nu spun nimic, ci scriu. Din partea mea, apropo de „spuse”, spun în schimb deschis că politicul românesc e la fel de insuportabil, nesuferit, băţos, îngâmfat, infatuat, închipuit, egocentric, plin de sine, hulpav, oportunist şi multe altele precum un semnificativ eşantion al acestei societăţi şi populaţii, şi deci o oglindă fidelă a ridicolului românesc. Politicul autohton şi prostia carpatină cu aere se merită reciproc dar nu trageţi un ziar de sport în penibila cocină. Guiţaţi doar acolo, nu ne murdăriţi. Şi înfigeţi-vă politicul când pe calea bucală, când în anus, dimineaţa, la prânz şi seara.

  2. alin spune:

    Penibil raspuns ai dat bai nea ziaristule…o sa il dau mai departe…sa vedem cine te va mai angaja cu un asemenea limbaj de mahala…in anus cred ca ai avut introdus cerebelul cand ai dat un asemenea raspuns de cea mai joasa speta…RUSINE!

  3. santean spune:

    d-nule Comsulea , inainte de a scrie pe o anumita tema sportiva ar fi indicat sa va informatii inainte de a publica o anumita informatie cum ar fi articolul despre Mezin Andrei, am decis sa va informez cum ca jucatorul a ajuns la Murani cu acordul antrenorului de la lotul National al Romaniei U16 , stabiliind de comun acord ca este mai bine pt jucator sa joace la o echipa de seniori o perioada de timp , fiind benefica si pt lotul National experienta jucatorului la nivelul seniorilor la aceasta varsta …Daca doriti mai multe informatii stiti cum ma puteti gasi

  4. Ma mir si ma minunez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! spune:

    dle Comsulea, sau cine se ocupa de articole,regret nespus ca reactionati in acest fel la cea mai nevinovata „critica”, sau cum sa-i zic, care nu continea nici un fel de jignire, injurie, sau limbaj „deocheat”. Eu nu am scris de anus, sau alte organe sexualo-genitalo-functionale,am scris doar o nevinovata opinie, vis-a-vis de niste consemnari care se bat cap in cap (verificati-va mai atent propria arhiva, poate au fost unele omisiuni:se mai intampla, conform principiului comunist:numai cine nu munceste, nu greseste. Adevarul pe care incercati sa il mascati si nu vreti sa il recunoasteti este ca, din considerente politice, sau de orgoliu, sau de alta natura sustineti ideea idioata ,cretina si penibila cum ca ideea de success pt. Timisoara este aceast penibil avorton politic numit asu Poli,fara trecut,fara prezent si fara viitor! De ce? Daca asta nu intelegeti,atunci nu are rost sa mai vorbim de sport!

    • Vi se pare că, scriindu-se despre un junior C de la o divizionară B din Timişoara, oricare ar fi aceasta, este susţinută ideea unui alt club, oricare ar fi acesta!? De unde până unde puteţi să faceţi asemenea conexiuni ilogice, este peste puterea mea de înţelegere. Ce are o consemnare despre Mezin cu ASU Poli!? Chiar nu puteţi înţelege de nici un chip ceea ce vi se explică aidoma unui preşcolar, că nu există „considerente politice”? Ce susţinere a ideei ASU Poli!?! Ce orgolii!?! Ce „altă natură”!?! Chiar credeţi că mai toţi românii trebuie să facă un lucru dintr-un anumit interes!? Îmi fac meseria, atât şi nimic mai mult, însă problema în acest oraş este că prea mulţi oameni au alunecat spre un grad periculos de paranoia. A citi despre un subiect oarecare şi a avea impresia că serveşte o altă teză are de-a face cu percepţiile Dumneavoastră serios date peste cap. Ce treabă am eu cu ASU Poli!? Chiar nu pricepeţi că activitatea mea este legată de editarea unui portal de sport şi nu de partizanate? Chiar că nu mai avem ce discuta, căci sunteţi extraordinar de tare de cap. Şi chiar nu pricep, la urma urmei, ce aveţi cu ideea lui ASU Politehnica, aşa cum e ea? Credeţi că în Occident, şi am fost pe stadioane ale unor cluburi de acest gen, are cineva ceva cu asemenea cluburi coagulate în jurul unui nucleu de suporteri? Nu, nu are nimeni nimic, pentru că e loc pentru toţi sub soare, dar doar în România se poate întâmpla aşa ceva. Şi ce dacă nu ar avea viitor!? FC United of Manchester e foarte foarte happy în Liga „n”, şi echipa şi fanii, cu treaba lor, n-au treaba altora şi nici alţii nu sunt preocupaţi că vor rămâne în Liga „n”. Exemple sunt cât cuprinde. Trebuie toţi pe lumea asta să fie campioni pentru a fi fericiţi!? Nu realizaţi cât de ridicol şi absurd e modul cum e pusă problema în societatea românească în general? Nu. Şi tocmai de aceea puteţi gândi într-atât de strâmb! Chiar n-avem ce discuta despre sport. Iar prostia răutăcioasă şi băşcălioasă din România e de nesuferit, suntem cei mai insuportabili cu putinţă, ceva de speriat. N-am nimic de mascat şi nici de recunoscut, doar îmi fac meseria conform crezurilor mele, dar asta nu convine pe-aici. Unde naiba s-a scris de ASU Poli şi promovări, de comparaţii ale nivelurilor valorice, şi toate cele pe care le invocaţi!? Chiar lăsaţi-ne şi citiţi-i pe cei care vă gâdilă egoul, bine zis ceea ce v-am zis. Timişoara a devenit irespirabilă prin intoleranţa beligerantă a unora, cu politica lor de 2 lei. Nu mă trageţi într-acolo, mi-e scârbă de mai tot ceea ce se poate constata!

  5. Ma mir si ma minunez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! spune:

    asa TARE DE CAP cum sunt stiu ,poate cu totul intamplator, de „modelul” din Anglia,de la Manchester si nu am nimic cu el si nici cu autointitulatul „proect ASU” . Bineinteles ca e loc pt. toti, nu numai sub soare,ba chiar si in fotbalul timisorean.Totusi vorba Dvs.:” sunt TARE DE CAP” si nu pricep „opiniile obiective”, conform carora tot ce e legat de asu Poli e bun, e super ,e corect,iar tot ce e in legatura cu ACS POLI e gresit,e catastrofal chiar? Bineinteles ca aveti libertatea TOTALA a opiniilor Dvs.(doar pt. asta au muritoameni ,cel putin in Timisoara….),dar totusi, poate mi se inmoaie capul si mie, macar un pic – chiar asa de mare e diferenta intre cele doua? Chiar asa de neagra e una si asa alba e cealalta? Chiar asa prosti,sclavi politici,robii lui Robu suntem cei care ,nu ca indraznim sa contestam „proectu ‘ „,dar macar numai ca ii aratam neincredere? Deci chiar asa TARI DE CAP suntem, numai ca INDRAZNIM sa punem intrebari despre „proect” ?

    • Recent, când cu avarierea autoturismului unor arbitri arădeni la „Ştiinţa”, Sporttim a consemnat întocmai, pe fondul unei generale tăceri mâlc. Din nou, s-a tratat fiecare caz în parte. Unde s-a scris totul super şi corect de ASU Poli? A scrie despre transferul lui Mezin înseamnă că totul este consemnat într-o lumină catastrofală despre ACS? Nu mai exageraţi. Atâta tot. Şi nu mai politizaţi băşcălios, căci nu este cazul. Chiar absolut deloc.

  6. Jos AJF! spune:

    Mai da-i incolo! Astia de la CMPDP nici nu-si dau seama de ridicolul proiectului Robu! Un proiect intr-adevar politic care nu are nimic de a face cu bunul simt! Au exact aceeasi coloana vertebrala precum Robu & Co.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: