FOTO și declarații. Italianul Di Pardo, K.O. în ”Danger Superfight”, cedând centura la Timișoara clujeanului Pisari

 

Peste 2.000 de spectatori au fost prezenţi sâmbătă seară la ”Danger Superfight”, gală de kickboxing organizată la cea de-a doua ediţie în Sala ”Constantin Jude” de Ginardo Gaşpar, prin clubul timişorean Ginbox, și n-au avut ce regreta. Tribuna a fost aproape plină, alte câteva sute de privitori luând loc la mesele situate pe parchet, în jurul ringului, precum şi la lojele de pe partea opusă tribunei, iar meciurile i-au ținut în priză de la ora 20 până după miezul nopţii. Și tot sâmbătă a avut loc şi ediţia cu numărul şase a ”Cupei Ginbox”, la care s-au aliniat copii de la cluburi din mai multe oraşe ale ţării. Amânunte, declarații și fotografii…

La gala Danger Supefight au fost cinci meciuri în deschidere (undercard), primul fiind unul demonstrativ între copii de şase şi, respectiv şapte ani, în cazul lui Sebastian Avarvarei şi Raul Chete. S-a disputat totodată şi un meci de fete în undercard, între Cristina Brâncoveanu şi Denisa Muntean.

Tot în undercard, în ultimul meci ce a precedat gala propriu-zisă, Alexandru Moisescu, un sportiv în vârstă de 14 ani de la clubul Ginbox Timişoara căruia antrenorul său, Ginardo Gaşpar, îi prevede un viitor frumos în kickboxing, s-a impus în faţa lui Daniel Mitiu, şi el timişorean.

Sportivii de la clubul Tengu Cluj au fost susţinuţi de o galerie numeroasă şi gălăgioasă, numărând circa 150 de susţinători. Pe fightcard ar fi trebuit să fie zece meciuri, însă doar opt au avut loc, la două dintre ele neprezentându-se doi sportivi

În main event s-a consemnat cea mai mare surpriză a serii, italianul Francesco Di Pardo, campion european, pierzând centura în faţa clujeanului Andrei Pisari. Di Pardo a fost culcat la podea, iar când s-a ridicat arbitrul a întrerupt meciul: KO.

Au fost şi momente artistice, dansuri orientale şi melodii interpretate de o tânără solistă.

Meciurile disputate au fost următoarele (numele câştigătorilor este îngroşat):

I. 84 kg – Alex Buruta (Sibiu) – Patrik Vidacovics (Ungaria)

II. 70 kg – Sorin Galea (Şomo Kick Box Timişoara) – Andrei Bujor (Târgu Jiu)

III. 75 kg – Bogdan Costan (Hercules Timişoara) – George Bălan (Sibiu)

IV. 71 kg – Haris Ferizovici (Şomo Kick Box Timişoara) – Janos Schneider (Ungaria)

V. 70 kg – Marian Şerban (Ginbox Timişoara) – Livius Băcilă (Cluj-Napoca)

VI. 75 kg – Alexandru Petchescu (Ginbox Timişoara) – Raul Varga (Arad)

VII. +100 kg – Tolea Ciumac (Bucureşti) – Andrei Sugar (Sibiu)

VIII. + 66 kg – Francesco Di Pardo (Italia) – Andrei Pisari (Cluj-Napoca).

La categoria 65 de kilograme, Cristian Bocioagă (Ginbox Timişoara) ar fi trebuit să-l întâlnească în meciul cu numărul şase pe cunoscutul boxer amator şi profesionist Sorin „Pantera” Tănăsie (Craiova), care a anunţat în ultimul moment că nu mai vine la Timişoara din cauza unei răceli.

La categoria +100 de kilograme, boxerul timişorean Cristian Croitoru (40 de ani), cunoscut mai bine cu numele Onofrei, tot de la Ginbox, ar fi trebuit să-şi încrucişeze mănuşile cu ungurul Ferencz Szalma. Sportivul maghiar s-a accidentat la încălzire şi nu a primit acceptul medicilor pentru a urca în ring. Szalma a promis însă că la următoarea gală Danger Superfight îşi va pune în joc centura mondială WTKA în faţa lui Cristian Onofrei Croitoru.

La următoarea gală Danger Superfight, a cărei dată nu a fost încă stabilită, va fi organizat meciul de retragere al sportivului timişorean Florin Ilie. Pentru Tolea Ciumac urmează, la Deva, primul său meci de box.

*

Declaraţii:

Ginardo Gaşpar: organizator al Galei, de la Ginbox Timișoara: „A fost o seară de vis, am avut un public minunat. Sala a fost arhiplină, iar spectacolul sportiv s-a ridicat la nivelul celor din tribună. Nu mă aşteptam ca Alex (n.r. – Alexandru Petchescu) să câştige atât de repede. Am pregătit altfel meciul, tehnic, ştiam că adversarul său va sta la bătaie. Îmi pare rău de sportivul italian (n.r. – Francesco Di Pardo), un practicant de jiu-jitsu. Asta este… Meciul lui Tolea a fost superb, de fapt toate întâlnirile au fost spectaculoase. Florin Ilie va face ultimul său meci în următoarea gală pe care o vom organiza. Îi vom căuta un adversar pe măsură”.

Tolea Ciumac: „Sunt bine pregătit, de aceea îmi este uşor în ring. Cum zice Szomoru, greu la antrenamente, uşor în luptă… Am crezut că adversarul meu este mai slab. A avut multă ambiţie, şi-a dorit foarte mult să mă bată. A pus multă forţă în fiecare lovitură, crezând de fiecare dată că este ultima. De asta a obosit, în repriza a doua abia stătea pe picioare. Răspund la orice provocare, lupt cu oricine, voi veni şi la următoarea gală, dacă voi fi invitat. Mi-a plăcut mult evenimentul. Alex Petchescu este un băiat cu mari calităţi, cu multă ambiţie, are un viitor strălucit, ar putea fi în top cinci din România dacă va sta cu garda mai închisă. Mi s-a propus un meci la Deva pe reguli de box, accept cu plăcere şi această provocare”.

Andrei Pisari: „Mă aşteptam să câştig. Am văzut că adversarul său pune multă forţă în lovituri, am aşteptat momentul şi am punctat. N-am stat mult pe gânduri, n-am vrut să mă joc în ring. Suntem o echipă foarte unită, ca o familie, ne susţinem şi la bine, şi la rău. Gala a fost foarte bine organizată, am beneficiat de toate condiţiile. Momentan voi lua o pauză, apoi mă voi pregăti pentru următorul meci, care va avea loc în 15 aprilie la noi acasă, la Cluj-Napoca. Sperăm să fie bine şi acolo”.

Acest articol a fost publicat în Arte marţiale și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Arte marţiale: