Minut de reculegere pentru un ex-polist, „un munte de tînăr”, răpus de leucemie la 33 de ani

Un minut de reculegere, un gînd pios. Juniorii A ai alb-violeţilor şi ai vecinilor de la LPS Banatul au păstrat un moment de reculegere la începerea derby-ului local din play-off-ul seriei 7, în memoria unui fost junior al Politehnicii, Alin Corsei, trecut în nefiinţă la 33 de ani, răpus de leucemie. Şi, după cum le spunea în vestiar antrenorul poliştilor, Robert Fruşa, asemenea tragedii sunt marile probleme existenţiale. Restul este doar un joc, o impresie a „realităţii”…

Viaţa merge însă înainte, cu „violeţii” spre turneul zonal, neînvinşi încă în acest sezon, noi rememorînd cea de-a treia şi ultima „manşă” pe acest 2011-2012 cu LPS Banatul, 4-0 pe 22 aprilie…

Fără cîteva piese cheie, menajate ca urmare a intensităţii programului competiţional, juniorii A polişti s-au impus clar după pauză în derby-ul local de duminică la amiază, 4-0 (0-0) în curtea liceului „Banatul”, obţinînd cu ocazia penultimei runde din play-off, a noua, cea de-a şasea victorie în 2012, care a consfiinţit calificarea la turneul zonal, triumful fiind dedicat unui tînăr fost polist trecut în nefiinţă.

„Le-am spus juniorilor înaintea meciului că trebuie să-şi respecte calitatea de jucători, indiferent de situaţia existentă la club. Şi le-am explicat că adevăratele probleme sunt cele ca dispariţia unui coleg, şi nu cele de la club. Mă bucur că au înţeles foarte bine şi au evoluat aşa cum se cuvine într-un asemenea moment. Suntem virtual calificaţi în faza zonală, sper de pe primul loc!”, ne-a spus după victoria cu 4-0 antrenorul Robert Fruşa, care, împreună cu Dorel Maşcovescu, cel care l-a îndrumat cîndva pe Alin Corsei, a realizat demersul pentru păstrarea unui minut de reculegere înaintea acestei partide din penultima rundă de play-off pentru tînărul ex-fundaş central trecut în nefiinţă.

Alin Corsei, născut în 31 august 1978, din generaţia 1978-´79 pregătită de Dorel Maşcovescu, a fost răpus la vîrsta de 33 de ani de leucemie, după ce ultimii ani de viaţă i-a petrecut în Spania. „Era un munte de tînăr, sculptat, sănătatea întruchipată”, ne-a spus profesorul Maşcovescu despre tînărul înmormîntat sîmbătă, şi care, cu evoluţii printre altele pentru Electrica Timişoara sau tineretul polist, a ajuns chiar în prima garnitură a alb-violeţilor, prinzînd banca de rezerve la un meci în deplasare, cu U Craiova, şi evoluînd pe „Dan Păltinişanu” contra Rapidului.

Fără Iulian Vîntură, marcator al golului victoriei în precedenta rundă, 2-1 miercuri cu Liberty Oradea, cu o recidivă la aductorii piciorului drept, de asemenea fără căpitanul Eduard Zele, dar şi fără Paul Coşovanu ori Fabian Mucsi, sau marcatorul golului succesului lui Poli II, 2-1 vineri cu bihorenii din Valea lui Mihai, şi anume Andrei Artean, care a evoluat 90 de minute miercuri şi alte peste 35 alaltăieri, elevii lui Robert Fruşa s-au descurcat relativ greu în prima parte, în faţa unei foarte arţăgoase garnituri de la LPS Banatul.

Astfel, pe cîteva erori ale fundaşilor centrali polişti, gazdele au avut parte de două bune oportunităţi, Michi neexploatînd momentul. În replică, Denis Radosav a ochit transversala din întoarcere, în minutul 36, cu un şut de la 12 metri, prevestind parcă potopul polist de la reluare…

Într-adevăr, Claudiu Belu-Iordache, lovit la ceafă în minutul 35, a fost înlocuit la pauză, pentru a fi protejat în vederea deplasării de marţi a echipei secunde, la Făget, pentru jocul de liga a III-a cu Flacăra, dar înlocuitorul său, Rogojinaru,  a schimbat complet faţa părţii secunde…

Oberşterescu a deschis scorul cu o lovitură de cap din mijlocul careului, în minutul 52, după o centrare din dreapta, trimisă de Rogojinaru, iar Duţu şi-a serbat aniversarea împlinirii a 18 ani cu un gol de 0-2, în minutul 66, cînd a transformat un penalty obţinut de Radosav.

Poliştii nu s-au oprit acolo, Pleşcan marcînd după o incursiune a aceluiaşi Rogojinaru, cu un gol la colţul lung, în minutul 80, iar Rogojinaru a încununat succesul „violeţilor” cu o acţiune personală, finalizată în minutul 82.

Concluzia? Poli are 27 de puncte, fiind lider în play-off cu linia de clasament 9 6 3 0 20-6, urmînd a încheia returul din 1-6 pe teren propriu, duminica viitoare, pe „Ştiinţa”, cu CS Municipal Şcolar Reşiţa. Cum la Salonta a fost Liberty – UTA 2-3, cu goluri arădene în minutele 89 şi 92, se pare că poliştii vor fi însoţiţi la zonal de arădeni, care au strîns 25 de puncte.

„Într-adevăr, Rogojinaru este printre remarcaţii jocului”, ne-a spus antrenorul polist Fruşa, adăugînd: „Sunt mulţumit că şi jucătorii care au avoluat mai puţin pînă acum şi-au făcut datoria şi vor mai avea o şansă la meciul cu Şcolar Reşiţa, ocazie cu care sper a se impune, pentru a avea mai multe soluţii în perspectiva turneului zonal, pe lîngă obişnuiţii primului 11”.

Poli a început jocul cu un junior de ´95, 3 de ´94 şi restul de 1993: 1. Marian Triţoiu – 16. Claudiu Belu-Iordache (20. Florin Rogojinaru, 46´), 15. Cristian Bocşan (2. Cătălin Ştirbu, 70´), 6. Sorin Oberşterescu, 13. Florin Căluşaru – 5. Eusebiu Neamţu (21. Raul Duţu, 53´) – 14. Sergiu Precupanu, 10. Dan Constantinescu (8. Victor Opriş, 65´), 7. Cristi Tăbăcaru (17. Marius Lupancu, 75´) – 11. Bogdan Pleşcan, 19. Denis Radosav. Pe bancă: 18. Andrei Artean, 9. Fabian Mucsi.

LPS Banatul Timişoara, cu linia de clasament 9 2 2 5 10-19 10 puncte, va ataca de pe locul 5, penultimul, deplasarea de duminică la pretendenta la locul 2, UTA: 1. Păduraru – 3. Artimon, 18. Secotă, 6. Rareş Mureşan, 4. Buliga – 10. Danciu – cpt, 14. Iakab – 13. Livădaru, 20. Michi, 11. Călin – 7. Birău. Pe bancă: 12. Molnar – 15. Boiciuc, 9. Sighiartău, 17. Stancu, 19. Poplicean, 8. A. Roth.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 1 =