Adelina Pastor, 54.35 pe 400 în serii la europene

Adelina Dorina Pastor a debutat în această seară într-o competiţie continentală de seniori, şi anume cea de-a 21-a ediţie a Campionatului European de atletism în aer liber de la Helsinki, atleta născută în 1993 şi pregătită la LPS Banatul şi CSM Timişoara de profesorul emerit Ioan Damaschin încheind penultima în proba de 400 metri feminin a reuniunii de după-amiază din prima zi de întreceri în Ţara celor 1.000 de lacuri, cu timpul de 54.35 secunde, insuficient pentru calificarea în semifinale.

Pastor, sportiva numărul 2 a judeţului Timiş în anul 2011, a fost cea mai tînără concurentă dintre cele 8 aliniate la startul Seriei 3, respectiv penultima în ceea ce priveşte atît recordul personal pe această distanţă (52.77) cît şi cel mai bun timp al sezonului în tura de pistă (53.79), statistici pe care nu le-a putut răsturna, încheind a şaptea, pe culoarul 6, şi ultima între atletele care au înregistrat un timp de sosire în serie.

Se poate estima aşadar că experienţa şi-a spus cuvîntul dar prezenţa atletei numărul 1 a Timişului în elita continentală este un triumf în sine.

În ansamblul celor 31 de sportive aliniate în proba de 400 metri, în 4 serii, Pastor a încheiat a 23-a, în vreme ce cealaltă reprezentantă a ţării noastre, Sanda Belgyan, chiar prima sub limita celor 16 calificate în semifinale. Pastor a avut totodată şi penultimul timp de reacţie la start în Seria 3, cîştigată de franţuzoaica Gayot (n. 1989), în 52.46 secunde.

Competiţia va continua pînă duminică, 1 iulie.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Atletism: