Adelina Pastor, de la CSM Timișoara, în lotul de 17 atleți al României la Campionatul European indoor, la Praga: vineri, pe 400 metri

Adelina Dorina Pastor, tânăra atletă timișoreană care în 5 mai va împlini 22 de ani, se regăsește în lotul reprezentativ al României, selecționat pentru participarea la cea de-a 33-a ediție a Campionatului European de atletism în sală pentru seniori, ce va avea loc la finele săptămânii în capitala Republicii Cehia. Pastor, de la CSM Timișoara, va alerga vineri dimineață în turul de calificare al probei de 400 de metri.

La nici două săptămâni după ce, sâmbătă 21 februarie, cucerea titlul balcanic indoor pe distanța de 400 de metri, stabilind în sala Asli Cakir din Istanbul un nou record personal, 53,22 secunde, Adelina Dorina Pastor va încerca vineri 6 martie să se califice pentru semifinalele aceleiași probe, de vineri după-amiază, în cadrul Campionatului European de sală din O2 Arena, la Praga.

Atleta pregătită peste ani la LPS Banatul și CSM Timișoara de Ioan Damaschin se numără între cele 10 sportive din lotul României pentru întrecerea din Cehia, concurând pe 400 de metri alături de Bianca Răzor, clujeancă în vârstă de 20 de ani care deține un record personal și al sezonului sub 53 de secunde, mai exact 52,88s.

Pastor și Răzor se numără între cele 29 de participante în proba feminină de 400 metri, șaisprezece dintre acestea înregistrând timpi mai buni în actualul sezon decât sportiva de pe malurile Begăi iar 17 deținând recorduri superioare de timp pe aceeași distanță. Recordul stagiunii 2015 îl deține britanica de 20 de ani Seren Bundy-Davies, cu 51,72 secunde, cinci fiind atletele probei de 400 metri în sală care au un record personal sub 52 de secunde, dintre care cel mai bun, cehoaica Zuzana Hejnova, de 28 de ani, 51,24s.

Finala probei feminine de 400 de metri este programată sâmbătă seară iar tocmai ștafetele feminină respectiv masculină de 4×400 de metri vor pune punct întrecerilor de la Praga, duminică seară. Adelina Pastor devenea recent în Turcia și campioană balcanică în proba de ștafetă, cu echipa de 4x400m a României, în componență și cu Mihaela Nunu, Pierdevară și Angela Moroșanu.

Competiția reunește în total 643 de atleți, dintre care 363 în probele băieților, reprezentând 49 de federații europene, cu mențiunea că România aliniază concurenți în 5 dintre cele 12 probe masculine respectiv în șase dintre cele ale fetelor.

Mai exact, la feminin vor mai participa Claudia Bobocea, pe 3.000 de metri și Florina Pierdevară, în proba de 1.500 de metri, dintre cele de alergare pe pistă, respectiv, la triplusalt, Andreea Panțuroiu, Cristina Bujin și Cristina Sandu, la săritura în lungime Florentina Marincu și Alina Rotaru, iar la săritura în înălțime, Daniela Stanciu.

La băieți, Marian Câmpeanu pe 60 de metri, iar la triplusalt Marian Oprea și George Baciu, la aruncarea greutății, Andrei Gag, în vreme ce la săritura în lungime vor concura Sergiu Caciuriac și Valentin Toboc, pe când Mihai Donișan, la săritura în înălțime.

În urmă cu 2 ani, în Suedia, la Goteborg, un nume de 19 țări, printre care vecine ale României precum Ucraina, cu două medalii de aur, una de argint și una de bronz, respectiv Serbia (1-0-1), urcau pe podiumurile competiției. Pe-atunci, în proba de 400 de metri a fetelor, Regatul Unit a prins primele două poziții în finală iar Suedia a obținut locul 3.

Probele masculină și feminină de aruncarea greutății respectiv cea masculină de săritură în lungime vor inaugura joi după-amiază competiția continentală.

Delegația României s-a deplasat în această dimineață cu avionul la Praga.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 12

 


Ultimele articole din categoria Atletism: