Adelina Pastor, de la CSM Timişoara, vicecampioană europeană de tineret cu ştafeta de 4×400 metri a României

Adelina Pastor a reuşit duminică seară o nouă cursă de excepţie, după ce ieri îşi dobora recordul personal pe turul de pistă, şi a contribuit cu un ultim excelent schimb la ridicarea echipei de ştafetă a României pe locul 2 în finala probei de 4×400 metri, „tricolorele” obţinînd astfel argintul la finele Campionatului European de tineret de la Tampere, în Finlanda.

Pastor, alergînd pe culoarul 6, în ştafetă cu Camelia Florina Gal, Mirela Lavric şi Sanda Belgyan, s-a arătat a fi din nou extrem de motivată să-şi îmbunătăţească timpii înaintea Campionatului Mondial de seniori de la Moscova, ce va avea loc luna viitoare, atleta timişoreancă încheind cu medalia de argint la gît, graţie unui remarcabil 3:30,28.

Româncele au încheiat la numai 54 de sutimi de secundă în urma polonezelor, campioane europene, care au avut în ştafetă două atlete ce se clasau în finala de ieri pe 400 de metri înaintea Adelinei Pastor (20 ani; CSM Timişoara; antrenor emerit Ioan Damaschin), situată a cincea.

Româncele au fost urmate la Tampere, la 36 de sutimi de secundă, de ştafeta Franţei, care a condus după fiecare din primele 3 schimburi, pe celelalte locuri clasîndu-se Ucraina, Rusia şi Italia. Echipa Rusiei deţine recordul acestei probe, de la Debrecen, în 2007, ediţia finlandeză din această săptămînă, una rodnică pentru lotul roş-galben-albastru, fiind a noua a întrecerii.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 2

 


Ultimele articole din categoria Atletism: