Adelina Pastor, locul 3 și bronz cu ștafeta 4x400m a României la Campionatul Mondial indoor, în SUA

Adelina Dorina Pastor, atleta de 22 de ani lansată de sportul timișorean, a cucerit în această seară, în cursa de la ora 23,20 a probei de ștafetă 4×400 de metri, locul 3 și medalia de bronz cu echipa României, împreună cu Mirela Lavric, Andrea Miklos și Bianca Răzor, la Campionatul Mondial de atletism în sală de la Portland. ”Tricolorele” au izbutit cel mai bun timp al lor în acest sezon, 3:31,51.

Adelina Dorina Pastor (21 ani; CSM Timişoara): locul I pe 400 şi 4x400m la Balcaniada din 21 februarie 2015, în Turcia

Adelina Dorina Pastor (22 ani; CSM Timişoara & CSM Craiova): locul 3 la C.M. atletism sală în SUA cu ștafeta 4x400m a României

 

În antepenultima probă a întregii competiții, din cea de-a patra și ultima zi a Mondialului atletic indoor din statul Oregon, ștafeta de 4×400 metri a României a încheiat în urma celor ale gazdei SUA și Poloniei, urcând astfel pe a treia treaptă a podiumului de premiere și cucerind a doua medalie a delegației ”tricolore” de 13 sportivi, după cea adjudecată de arădeanul Andrei Gag vineri, la aruncarea greutății, locul 2 și argint.

Pastor a avut al patrulea timp de reacție la start, 0,220, după sportivele din Jamaica, Polonia și SUA. În primul schimb, Adelina Pastor s-a lansat foarte bine și s-a ținut pe măsură în urma nord-americancei Hastings, pasându-i ștafeta din poziția a doua Mirelei Lavric, de puțin în fața nigeriencelor. Alergând pe culoarul 6, exterior, Pastor a făcut o cursă foarte bună și a fost întrecută doar de reprezentanta marilor favorite, gazdele din SUA, cu mențiunea că o altă pretendentă la onoruri, Jamaica, a suferit tocmai din primul schimb neplăcerea unei căderi, Patricia Hall ajungând una cu pista în poziția a treia fiind, în urma Adelinei Pastor și de puțin în fața atletelor din Nigeria și Polonia. În consecință, o aspirantă măcar la argint, ștafeta Jamaicăi, a rămas ultima, fără a sfârși cursa.

Pe schimbul foarte tinerei Andrea Miklos, România a alergat în poziția a patra, după ștafetele din SUA, Polonia și Nigeria, dar ”vârful de lance” al tricolorelor, Bianca Răzor, a câștigat un loc pe ultimul schimb, trecând de africancă și urcând România pe podium, după SUA – câștigătoare în 3:26,38, și Polonia, a doua, în 3:31,15. Româncele mai alergaseră în acest sezon cu timpul de 3:36,02 și sperau la o medalie de bronz în această cursă, la luptă cu Polonia, dar în urma SUA și Jamaica, lucrurile modificându-se prin căzătura jamaicanei Hall.

SUA s-a impus prin Natasha Hastings, Quanera Hayes, Courtney Okolo și Ashley Spencer, iar polonezele au urcat pe 2 prin Ptak, Holub, Gorzkowska și Swiety.

De notat că proba de ștafetă 4×400 metri n-a avut parte de serii de calificare, desfășurându-se doar finala pentru medalii, în care Nigeria și Ucraina au sfârșit pe locurile 4 și 5, în urma României.

Implicit, România a ajuns pe locul 18 în ierarhia generală pe medalii la Mondialul indoor din SUA, 0-1-1, din 28 de delegații care au avut atleți pe podium, dintre cele 147 de țări participante.

Mondialul s-a încheiat cu ștafeta de 4x400m a băieților, ordinea pe podium fiind SUA, Bahamas, Trinidad & Tobago. În consecință, ierarhia finală pe medalii a fost dominată copios de gazda SUA, cu bilanțul 13 aur – 6 argint – 4 bronz, urmată de Etiopia (2-2-1), Franța (1-1-2), Jamaica (1-1-1) și Burundi, Cehia și Olanda, fiecare cu o medalie de aur și una de argint. Noua Zeelandă, China, Bahrain, Italia, Venezuela și Canada au mai obținut câte o medalie de aur.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: