Adelina Pastor nu prinde finala continentală nici cu ștafeta de 4x400m a României

Timișoreanca Adelina Pastor a predat ștafeta dintr-o poziție foarte bună în seriile probei de 4×400 metri ale Campionatului European de atletism pentru seniori din Elveția, cu speranța calificării în finala de mâine, în ultima zi a competiției de pe Letzigrund, dar echipa României n-a intrat între cele 8 finaliste, sfârșind chiar prima sub linie.

Alergând în primul schimb, la 4 zile după ce nu reușea calificarea din seriile probei individuale de 400 de metri, Adelina Pastor (21 ani) a izbutit o cursă foarte bună, însă România a pierdut secunde prețioase în schimbul 2, purtat de Mihaela Nunu, cedând poziții în Seria 1 semifinală a probei. Finalmente, cu Angela Moroșanu și Bianca Răzor completând evoluția echipei feminine a României, ”tricolorele” au fost cronometrate în 3:33,84, încheind pe locul 5 în serie, după Ucraina (3:28,18), Franța (3:28,58) și Italia (3:31,31), calificate direct, respectiv Belgia, pe 4. Româncele le-au devansat pe atletele din Portugalia, Finlanda și Turcia.

Bianca Răzor, ultimul schimb pentru România, se clasa aseară a șasea în finala individuală pe 400 de metri. Adelina Pastor, antrenată la CSM Timișoara de Ioan Damaschin, a avut un timp de reacție la start de 270 de sutimi de secundă.

Din Seria a II-a s-au calificat direct în ordine Rusia, Regatul Unit și Polonia, cu timpi similari ocupantelor podiumului în Seria 1, și anume 3:28,42; 3:28,44 și 3:29,79, ceea ce anunță o finală foarte echilibrată.

S-au mai calificat în ultimul act, cu cei mai buni alți doi timpi, ștafetele Germaniei și Belgiei.

Delegația României n-a obținut nici o medalie la competiția continentală de 6 zile de la Zürich.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 7

 


Ultimele articole din categoria Atletism: