Adelina Pastor, vicecampioană balcanică pe 400 de metri

Adelina Dorina Pastor, atleta de 21 de ani de la CSM Timişoara, s-a clasat sâmbătă seară pe locul secund în proba de 400 metri a celei de-a 73-a ediţie a Balcaniadei de seniori, găzduită de Piteşti.

Adelina Dorina Pastor: vicecampioană balcanică

 

 

Pastor, pregătită de Ioan Damaschin, a fost cronometrată pe turul de pistă în 53,52 secunde şi a devenit vicecampioană balcanică de seniori, încheind în urma colegei sale mai tinere de lot naţional Bianca Răzor, clujeanca din generaţia 1994 impunându-se cu timpul de 52,24. Pe podium, dintre cele 18 atlete aliniate la startul probei, s-a mai clasat croata de 30 de ani Anita Banovic, cronometrată în 53,84s.

Răzor şi Pastor au acumulat astfel cu această „dublă” un total de 15 puncte pentru echipa României în ierarhia pe naţiuni a Balcaniadei, care reuneşte la start 15 selecţionate naţionale.

Competiţia demarată cu reuniunea de sâmbătă dimineaţă, când au început probele de heptatlon, la feminin, repectiv decatlon, la masculin, ia sfârşit duminică seară, Adelina Pastor urmând a concura şi în ştafeta de 4×400 metri a României, după ce colegul ei de club la CSM Timişoara, Cosmin Ilie Dumitrache, din generaţia 1994, va alerga în proba de 110 metri garduri.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Atletism: