Alergători din Kenya și Ungaria câștigă probele de semimaraton și 10 kilometri la a treia ediție a SportGuru Timișoara 21k

Atleți din Kenya și Ungaria au trecut primii linia de sosire a întrecerilor de semimaraton și pe distanța de 10 kilometri din cadrul celei de-a treia ediții a competiției internaționale de alergare pe șosea SportGuru Timișoara 21k, probele feminine fiind câștigate de sportive din Kenya.

Participanți din 12 țări s-au reunit duminică dimineață la start în cea de-a treia ediție a competiției atletice SportGuru Timișoara 21k, propunând alergări în probele de 21,1 kilometri, 10 kilometri respectiv în cursa populară de 3 kilometri și Cursa Copiilor, pe străzile istorice din zona centrală a capitalei Banatului.

Wycliffe Biwot, din Kenya, a câștigat proba de semimaraton, cucerind locul I în ierarhia Open a întrecerii, primul la linia de sosire a cursei pe distanța de 21 de kilometri și 97 de metri, în același timp cu compatriotul său Abel Rop, și anume 64 de minute și 52 de secunde. Pe locul trei a sosit basarabeanul Maxim Răileanu, cronometrat în 67.52, al patrulea încheind un alt atlet din Kenya, Mark Kipchumba Rotich, într-o oră, 8 minute și 30 de secunde.

La feminin a câștigat Ruth Matebo, cu timpul de o oră, 12 minute și 58 de secunde, sportiva din Kenya fiind urmată în clasament de compatrioata sa Ruth Mbatha (1.13.39) și de Aleksandra Bozovic (1.18.18), prima româncă fiind maratonista bănățeancă Liliana Dragomir (1.24.48).

Pe lângă cei 235 de atleți care au încheiat proba de semimaraton, alți 177 au trecut linia de sosire a celei pe distanța de 10 kilometri, așadar peste 400 de participanți în principalele două concursuri ale evenimentului.

Podiumul masculin al crosului de 10 kilometri a fost alcătuit din maghiarul Laszlo Gregor (33.20), Alexandru Corneschi (35.30) și Dusan Krstic (39.08), iar cel feminin din Jane Mbogo, o altă atletă din Kenya, în 36 de minute și 34 de secunde, Adela Bălțoi (39.06) și Oana Ivancescu (40.45).

Crosul popular de 3 kilometri și Cursa Copiilor au atras și cei mai numeroși protagoniști la start în Piața Unirii, totul în buna organizare a Asociației Club Sportiv Sport Guru, în parteneriat cu Primăria Timișoara și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = noua

 


Ultimele articole din categoria Atletism: