Alin Tănase, de la Alternative TM, sub 3 ore la Viena

Alin Tănase, membru al Clubului Sportiv Alternative TM, a fost cel mai rapid alergător român dintre cei 42 înscrişi la startul celei de-a 28-a ediţii a maratonului Vienei, disputat duminică, acoperind distanţa de 42,2 kilometri în două ore, 46 de minute şi 56 secunde, cu care s-a clasat pe locul 109 în ierarhia generală a probei respectiv pe locul 22 în categoria sa de vârstă.

Tibi "IronMan" Muntean, Dorinel Mărgăuan, Alin Tănase, Gabriel Zaharia şi Răzvan Farkas, sau camaraderia alergătorului de cursă lungă

Tibi "IronMan" Muntean, Dorinel Mărgăuan, Alin Tănase, Gabriel Zaharia şi Răzvan Farkas, sau camaraderia alergătorului de cursă lungă

Într-un scurt dialog cu reprezentanţii Alternative TM, club care joi 28 aprilie la ora 12,30 va da startul organizării celei de-a zecea ediţii a Herculane Climbing Open, căţărări ce se vor derula timp de 4 zile, iar în 21 mai la ora 7 dimineaţa va lansa tot la Băile Herculane cea de-a doua ediţie a Maratonului Montan „Hercules”, colegii de escaladă au salutat performanţa acelora dintre ei care s-au aliniat la startul Maratonului Vienei şi i-au venit de hac, în cazul lui Tănase, binişor sub trei ore: „Felicitări tuturor <Alternativilor> şi în special pentru Alin, care a alergat într-un timp super bun, având în vedere că este primul său maraton de şosea şi mai ales că a suferit o accidentare înainte cu 5 săptămâni de maraton, astfel că timp de 3 săptămâni nu a alergat deloc iar în ultimele două a alergat puţin şi lejer, de frică să nu aibe probleme la picior. A avut noroc că la maraton piciorul a ţinut cu el şi nu l-a deranjat deloc. Păcat totuşi că nu l-a lăsat să îşi facă antrenamentele după planul şi placul său. Felicitări pentru Nuţu, care nu şi-a revenit complet la gleznă după acrobaţia din Retezat şi care totuşi a scos un timp foarte bun la semimaraton, cu glezna încă umflată de 4 luni. Cristi, deşi nu a scos timpul pe care şi l-a propus, ţinem să-l felicităm pentru faptul că a alergat foarte constant, lucru care foarte greu se poate realiza la cursele de distanţe lungi, cum s-ar zice a alergat frumos! Răzvan a suferit şi el o accidentare în timpul cursei, care l-a încetinit destul de mult pe final, felicitări şi lui că a terminat cursa, învingând durerile”.

Daniel Mărgăuan, Manuela Pantea, Bogdan Umanschi, Gabriel Zaharia şi Dorinel Mărgăuan

Daniel Mărgăuan, Manuela Pantea, Bogdan Umanschi, Gabriel Zaharia şi Dorinel Mărgăuan

CS Alternative TM a mai spus: „Clublul nostru s-a prezentat cu 6 alergători, doi la maraton şi 4 la semimaraton. În trupă cu noi a mai fost şi colegul nostru de la Alcatel, Tiberiu Munteanu, zis şi Tibi sau IronMan, care anul trecut a terminat în Elveţia cursa de IronMan iar anul acesta vrea să îşi îmbunătăţească timpul. La maraton, Alin Tănase, cu timpul de 02:46:56, locul 109 la general, 22 la categorie şi primul român; Răzvan Farkas, cu timpul de 03:29:12, locul 1427 la general, 165 la categorie şi al şaselea român, iar la semimaraton, tot cu 42 de români la start, Nuţu (Ion) Icma, cu timpul de 01:43:11, locul 1808 la general, 311 la categorie; Gabi Gheorghiu, cu timpul de 01:56:15, locul 4549 la general, 659 la categorie; Moni Antal, cu timpul de 02:03:07, locul 6197 la general, 278 la categorie şi Cristi Trandafir, cu timpul de 02:08:08, locul 7144 la general, 885 la categorie”.

Totodată, între alţi timişoreni care s-au aliniat la start în maratonul vienez a fost nimeni alta decât Silvia Banda, câştigătoarea probei feminine a Maratonului Timişoarei la ultimele sale două ediţii, care s-a clasat pe locul 81 la categoria sa de vârstă, cu timpul de 4 ore şi patru minute, şi care n-a renunţat încă la ideea repetării participării în Ultramaratonul de 100 kilometri Firenze – Faenza, în care a concurat anul trecut. „A fost minunat la Viena, cu trecerea Dunării la start, cu buclele prin Wienerwald, trecerea pe la Schonbrunn… Totul a fost deosebit. În 29 mai va avea loc o nouă ediţie a Ultramaratonului Faenza 100 kilometri şi ar fi frumos să-l repet, acum că aniversăm douăzeci de ani a înfrăţirii oraşelor noastre, Timişoara cu Faenza”, a spus Silvia Banda.

Şi ar mai fi… Laurenţiu Bogdănescu, de la CS Tibiscus, un triatlonist, despre a cărui performanţă la Viena am scris într-o relatare anterioară, a alergat duminică în 3:10.04, iar colegii săi de club Bogdan Mihai Umanschi şi Daniel Mărgăuan în 3:55.10 respectiv 3:58.53, grupul amicilor prezenţi la start fiind completat cu semimaratoniştii Dorinel Mărgăuan, tatăl lui Daniel şi născut în 1960, care a parcurs cei 21,1 kilometri în 1:48.12, respectiv Gabriel Zaharia, în 1:48.49.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Alin Tănase, de la Alternative TM, sub 3 ore la Viena

 1. fost atlet spune:

  Bravo pentru rezultate dar pacat de copii!!!!!!!

 2. atlet spune:

  Copii talentati dar pacat ca se vor lasa in curand de sport cand ar putea si ei sa devina cineva….!!!

 3. Andra C. spune:

  Bravo Nicu! >:D<
  tine`o tot asa. suntem mandrii de tine! 🙂

 4. emil spune:

  FELICITAR!
  Dupa 1989 am alergat maratonul wiena de 6 ori, odata 100 km si de 3 ori Wiena – Budapesta solo 350 km in 5 etape, chiar si odata intr-o echipa austriaca. TRAESC BUCURIA TA SI ATUTUROR ROMANILOR PREZENTI LA MARATON. Pe timpul meu am vazut doar o romanca, premianta. Ce sa – ti mai spun, da – i bataie……. CRESTEI FAGARASULUI care m i – e tare draga, am colindat – solo de la Zarnesti la Turnu Rosu (gara) ziua , noaptea, Est – Vest si invers, rapid sau cu grupsi bivuac….. Visul meu este sa fac in 24 ore ZARNESTI gara …Turnu Rosu gara. Da – i bataie zi lumina……..
  emil sahistul maratonist brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Atletism: