Andreea Hojda, locul 3 pe 800 de metri cu cel mai bun timp al sezonului la Balcaniada de cadeți din Turcia

Atleta timișoreană Andreea Raissa Hojda a completat în weekend la Istanbul zestrea de medalii dar și de puncte a delegației României la Campionatul Balcanic de atletism rezervat cadeților, ”tricolora” din generația 2001 legitimată la LPS Banatul și CSM București clasându-se pe locul 3 în proba feminină de 800 de metri, cu cel mai bun timp personal al noului sezon.

Andreea Hojda a încheiat cele două tururi de pistă în cadrul întrecerilor Campionatului Balcanic de cadeți din Turcia cu timpul de 2:13,04, în urma reprezentantei Ucrainei, prima în 2:12,29, respectiv a Serbiei, a doua în 2:13,03, contribuind la totalul de o medalie de aur, două de argint și 5 de bronz adjudecat pe malurile Bosforului de atletele României în probele individuale, mai consistent decât reușitele băieților, cu câte o medalie de aur respectiv argint și 3 de bronz.

Hojda a fost așadar la o suflare de medalia de argint, fiind devansată cu o sutime de secundă în cursa pentru locul secund, cel de-al treilea asigurând 6 puncte delegației României. Mai multe în concursul reunind cadeți din 11 țări din această parte de lume a cucerit Daniela Vasile, prima în proba de 2.000 de metri obstacole cu timpul de 7 minute și 26 de sutimi, câștigând opt puncte, dar și Georgiana Spiridon și Adina Cîrciogel, câte 7 grație locurilor secunde în cursele de 3.000 respectiv 400 de metri. Pe a treia treaptă a podiumului au mai urcat și Tabita Teușan pe 1.500 de metri, Bianca Toader pe 100 de metri garduri, Larisa Georgiana Zglimbea la aruncarea greutății respectiv Andreea Lungu la cea a discului.

Proba de 800 de metri a băieților a adus și triumful efectivului masculin la Balcaniada de cadeți, prin Cristian Gabriel Voicu, în 1:53,71, ”argint” obținând Răzvan Cărare la aruncarea suliței, cu cea mai bună reușită personală a sezonului.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: