Andreea Hojda (LPS Banatul), locul 1 pe 800m în etapa finală a Naționalului indoor de juniori 2

Andreea Raissa Hojda a urcat în ambele zile ale etapei finale din Campionatul Național FRA de atletism în sală pentru juniori 2 pe podiumul de premiere al probelor feminine, săltând astăzi pe prima poziție în concursul de 800 de metri, după ce ieri, în reuniunea inaugurală a competiției juvenile indoor de la Bacău se clasa a treia în cursa de 1.500 de metri.

Hojda, o atletă din generația 2001 antrenată la LPS Banatul de Raymond Ioan Gulyas, s-a impus în această dimineață cu un avans de peste două secunde în proba de 800 de metri a fetelor junioare 2, cu timpul de două minute, 20 de secunde și 85 de sutimi.

Reuniunea duminicală a etapei finale de sală a juniorilor 2 a constat în două calificări în probele de 60 de metri garduri ale fetelor și băieților, plus 11 finale ale categoriei cu medaliile și trofeele pe masă, una dintre probe fiind adjudecată de sportiva din Timișoara, urmată pe podium, din totalul celor 35 de atlete la start, de Maria Mădălina Radu (n. 2003; CS Orășenesc Voluntari), în 2.22,91, și Ivona Ionaș (n.2002; Târgoviște), în 2.22,94.

Colegul de generație și de club al învingătoarei, Antonio Cuturean, tot de la ”Banatul”, a încheiat pe locul 6 în proba de 800 de metri dar a băieților, cu timpul de 2.03,51, câștigător fiind George Fleșer (n. 2001; LPS Alba Iulia &CS U), în 2.00,75, din 60 de protagoniști la startul cursei.

Reuniunea s-a încheiat cu probele de ștafetă 4×400 de metri, la fete, din zece cvartete, dintre care două de la LPS Focșani, impunându-se LPS Cluj, în 4.03,93, iar la băieți, din 15 echipe, tocmai omologii vrânceni, toți de 2000, în 3.29,40, urmați de LPS Iași și CSȘ Viitorul Cluj. În proba masculină de ștafetă au mai concurat două echipe de la CSȘ Ploiești, încă două din Focșani, LPS ”B” și CS Unirea ”A”, precum și încă una de sub Feleac, LPS Cluj. Finalele pe 3.000 de metri au fost adjudecate de juniori de la LPS Bistrița, la băieți, respectiv SCM Bacău, grupare gazdă, la fete, pe când cele de 60 de metri garduri au avut doar câte un concurent din interiorul curburii carpatice, pe locul 7 la feminin respectiv șase și ultimul care a încheiat cursa la masculin.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: