Andreea Ogrăzeanu nu iese la Euro din calificările pe 100 de metri

După ce Adelina Pastor îşi asigura ieri culoarul în semifinalele din această seară ale probei de 400 de metri la Campionatul European de atletism pentru seniori de la Amsterdam, Andreea Luiza Ogrăzeanu n-a imitat-o astăzi după prânz în seriile de calificare la 100 de metri, ratând pătrunderea în penultimul act al întrecerii feminine.

Începută miercuri în Olanda şi printr-o primă probă cu medaliile pe masă, cea a fetelor la 10.000 de metri, adjudecată de turcoaica Yasemin Can, urmată de lusitana Felix şi norvegianca Grovdal, cea de-a 23-a ediţie a Campionatului European de atletism în aer liber pentru seniori a programat în a doua zi de întreceri şi calificările probei feminine de 100 de metri, cu participarea între cele 22 de sprintere la start a româncei Andreea Luiza Ogrăzeanu, în vârstă de 26 de ani iar din acest sezon cu dublă legitimare la CS Rapid şi CSM Timişoara.

Vitezista tricoloră a înregistrat timpul de 11 secunde şi 73 de sutimi, încheind a şasea în Seria 2, adjudecată de ucraineanca Povh, în 11,37 secunde, respectiv a 19-a în ansamblul celor 3 serii de calificare. Dominate ca timpi de primele trei clasate în Seria 1, nemţoaica Haase, în 11,23 secunde şi ciprioata Papaioannou respectiv olandeza Sedney, ambele cronometrate în 11,36 secunde.

Primele câte 4 clasate în fiecare serie plus următorii cei mai buni 3 timpi au obţinut calificarea directă în semifinalele de vineri ale probei feminine de 100 de metri.

Nici Marian Oprea respectiv Ionuţ Andrei Neagoe n-au obţinut calificarea din preliminariile probelor de 200 de metri respectiv triplusalt ale reuniunii de dimineaţă din cea de-a doua zi de concurs pe stadionul Olimpic din Amsterdam, o reuşită trecând în schimb în contul Florinei Pierdevară, calificată miercuri cu timpul de 2:04,28 din seriile probei feminine de 800 de metri.

Ziua a doua a Europenelor este însă mult mai bogată în cadrul reuniunii de după-amiază în finale cu medaliile pe masă, şi anume la aruncarea greutăţii şi săritura în înălţime la feminin respectiv la săritura în lungime şi aruncarea suliţei la băieţi, precum şi la 200 de metri fete, 100 de metri garduri feminin şi 100 de metri masculin, cu o finalitate şi în decatlonul băieţilor.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: