Andreea-Raissa Hojda, calificată în semifinalele probei de 800 de metri la Campionatul Mondial U18 din Kenya

Atleta timișoreancă Andreea-Raissa Hojda, componentă a lotului României din partea LPS Banatul Timișoara, grupare la care este antrenată de Simona Șerban și Gulyas Raymond, s-a calificat în semifinalele probei feminine de 800 de metri la IAAF World U18 Championships, campionat mondial de cadeți demarat miercuri la Nairobi. Luând startul în prima dintre cele 5 serii ale calificărilor, laolaltă cu favorita pentru câștigarea medaliei de aur, kenyanka Lagat, Hojda a trecut cu brio de debutul la nivel mondial, asigurându-și un loc în cursa pentru intrarea în finala cu medaliile pe masă.

 

Timișoreanca Andreea-Raissa Hojda a debutat cu succes la nivelul Campionatului Mondial de atletism, calificându-se de pe locul 3 al Seriei 1 în proba feminină de 800 de metri, cu timpul de două minute, 14 secunde și 42 de sutimi, după sportive din Africa, favorita Lydia Jeruto Lagat, prima în 2:10,37, și marocanca Chaimae Ismaili, dar înaintea unor competitoare din Siria, Zimbabwe, Turcia și Bosnia și Herțegovina.

Hojda, din generația 2001, a concurat în cea de-a doua zi a competiției IAAF World U18 Championships, găzduită până duminică pe continentul african, adaptându-se cu bine condițiilor climaterice total diferite de cele lăsate în urmă acasă la sfârșitul săptămânii trecute, într-o bruscă trecere de la temperaturi în jur de 37 de grade Celsius la una de numai 17 grade Celsius, cu o umiditate a aerului de 88%.

Hojda și-a asigurat prezența în semifinale prin a reuși o cursă tactică în serii, purtată cu inteligență, în care nu a forțat decât în măsura în care să se califice în faza următoare a competiției și să-și mențină forma pentru penultimul act al probei. Cadeta timișoreancă a încheiat cu un avans de 4 secunde și 27 de sutimi față de a patra clasată, sirianca Danoun, controlând cursa din poziția a treia prin a urmări evoluția lucrurilor și pe ecranele arenei din Nairobi.

Din Seria 2 s-au calificat în ordine cu timpi mai buni decât ai româncei atlete din Zimbabwe și Luxemburg, urmate pe poziția a treia de o sportivă din Bosnia și Herțegovina în 2:16,83, în vreme ce din Seria 3, cea mai iute, și-au asigurat biletele direct competitoare din Kenya, Etiopia și Slovenia, dar și de pe pozițiile 4 și 5 din Albania și Turcia, cu timpi de 2:13,01 și 2:13,50, din Seria 4 avansând în penultimul act reprezentante ale Poloniei, Israelului și Cubei, cu timpi până în 2:12,01, dar și de pe locurile 4-5 din Ucraina și Lituania.

Hojda va alerga pe culoarul 6 prima dintre cele două serii semifinale cu câte 8 sportive la start, având al treilea cel mai bun timp al sezonului 2017 dintre partenerele de întrecere din Seria 1 a penultimului act, 2:09,31, ce coincide și cu recordul său personal, după kenyanka Lagat cu 2:03,17 și poloneza Korbut, cursa de pe Kasarani fiind programată de la ora 17.10.

În finală intră primele câte 3 clasate în cele două serii precum și alte două sportive cu cei mai buni timpi imediat următori în semifinale.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Atletism: