Andrei Bărbuț, campion universitar pe 10.000. Atletismul timișorean, medalii la naționale și o revenire de marcă, Ioana Gheorghe la CSU UVT

Al doilea weekend al noului sezon în aer liber pe 2017 din calendarul competițional al Federației Române de Atletism a propus etapa 1 a Campionatului Național de seniori, tineret și juniori 1 precum și Campionatul Național Universitar, derulate în zile succesive pe pista arenei ”Nicolae Dobrin” din Pitești, sub auspiciile unei vremi instabile chiar de la o probă la alta. De pe malurile Begăi, atleții timișoreni au obținut câteva medalii în arena studențească, inclusiv de aur pe 10.000 de metri prin Andrei Ilie Bărbuț, dar și recorduri personale ori baremuri pentru întreceri internaționale, totul fiind completat de revenirea Ioanei Teodora Gheorghe, sub alte culori, proaspăt cooptată de noua secție de profil a CSU UVT și prima la acest capitol.

Andrei Bărbuț

Andrei Ilie Bărbuț a reconfirmat prin a câștiga proba de 10.000 de metri a Campionatului Național Universitar, cu timpul de 31 de minute și 50 de secunde, obținând medalia de aur pentru Universitatea de Vest Timișoara dar și cea de bronz în cursa de 5.000 de metri, cronometrat fiind cu timpul de 15 minute și 14 sutimi.

Performerul pregătit de Mihaela Răsădean la CSM Timișoara și cu dublă legitimare la CSU Politehnica a contribuit și la medalia de argint a ștafetei UVT de 4×400 de metri, loc secund acontat în 3 minute și 26 de sutimi în componența Marcus Rafael Drăghici (CSMT), Andrei Ilie Bărbuț, Nicolae Jurjiu și Alberto Gheorghescu (CSMT).

”Universitarii”, cu Silviu Nișu cadru didactic la competiție din partea UVT, și care a fost implicat activ în probele de 100 respectiv 200 de metri, înregistrând timpii de 11,30s și 22,81s, au obținut o altă medalie de argint prin Adelina Dorina Pastor (24 ani), pregătită la CSM Timișoara de Ioan Damaschin, atletă prezentă anul trecut la J.O. de vară de la Rio de Janeiro care a încheiat proba de 400 de metri pe locul 2 atât în etapa 1 a ”Naționalului” de seniori cât și în Campionatul Național Universitar, cu timpul de 54:24, după Bianca Răzor, prima în 52.75.

Răzor și Pastor au fost urmate pe 400 de metri în etapa 1 a ”Naționalului” FRA outdoor de senioare de mai tinerele Cristina Daniela Bălan (LPS Banatul & CS Athletics), a treia în 55:68, respectiv Andreea Raissa Hojda (LPS Banatul), a patra în 58:65, cu clasări și timpi notabili pentru junioarele din generația 1998 respectiv 2001, categoria I și II. Ca o mențiune, medalia de bronz în întrecerea pe 400 de metri strict a Universitarelor a fost adjudecată cu timpul de 59.37 de Mariana Mădălina Fica (UNEFS).

Cristina Daniela Bălan a coborât astfel sub baremul de 55,80s pe 400 de metri al Campionatului European de juniori 1 în vreme ce Hojda a semnat un record personal pe tura de pistă, în condițiile în care nu este proba sa specifică, adoptată în acest caz doar ca pregătire și tonus de concurs.

La 400 de metri băieți, Antonio Cuturean (LPS Banatul) a înregistrat cu timpul de 51,91s un record personal, alergând și pe 800 de metri, în 2.01, iar Alberto Gheorghescu, antrenat la CSM Timișoara de Raymond Ioan Gulyas a încheiat tura de pistă în 49,06s.

Junioarele Bălan și Hojda au intrat în succesiune și în proba de 800 de metri a etapei 1 de Național în aer liber, pe pozițiile 2 și 3, Bălan cu timpul de 2:10,55 și un nou record personal, fără a atinge însă și baremul de 2:10,00, iar junioara 2 Hojda pe 3 în 2:12,08, un record personal cu barem de Campionat Mondial al categoriei de vârstă. Cursa a fost adjudecată de Ancuța Bobocel în 2:07,71, pe când la nivel studențesc unicele sportive cu implicare în întrecerea Campionatului Național Universitar au sosit pe locurile 8 și 9, prima dintre ele în 2.32.

Cristina Daniela Bălan a alergat și în proba de 200 de metri a etapei I de Național, înregistrând cu timpul de 25,70 un record personal, iar ca o altă mențiune colega sa mai mică Andreea Hojda a fost inclusă în lotul României pentru Balcaniada de juniori II ce va avea loc în 3 iunie la Istanbul.

Ca o notabilă aliniere la start cu ocazia reuniunii din weekend din Trivale, timișoreanca multiplă medaliată Ioana Teodora Gheorghe a revenit în concurs pe pista atletică, alergând în seriile și finala probei feminine de 100 de metri a Naționalului Universitar, de astă dată sub culorile CSU UVT, proaspăt cooptată de la CSM Timișoara și cu nădejdi de relansare după acest prim pas.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: