Antonio Cuțurean, pe 7 la 800 de metri în Balcaniada U20 indoor la Istanbul. România, nici un loc I în 25 de probe

Antonio Cuțurean, reprezentant al atletismului timișorean în lotul de 24 al selecționatei României la cea de-a treia ediție a Balcaniadei U20 în sală din Turcia, s-a clasat duminică seară al șaptelea în proba masculină de 800 de metri, dominată de un duo sloven, urmat de altul din țara gazdă. Cu excepția a trei locuri secunde la feminin respectiv două cu băieții, juniorii ”tricolori” n-au izbutit alte clasări pe podium la concursul cu 212 sportivi din 16 țări, după ce în ediția de anul trecut se impuneau în ierarhia pe națiuni atât la masculin, cât și la feminin, cucerind atunci 12 medalii, dintre care șapte de aur.

Recul al exponenților juvenili ai Federației Române de Atletism prin prisma rezultatelor înregistrate duminică la Istanbul în cadrul Balcaniadei U20 de sală, fără adjudecarea vreunei probe, la masculin înregistrându-se ocuparea a două locuri secunde, 4 clasări pe locul 4, două clasări pe locul 6, câte una pe pozițiile 7 și 8, dar și o probă de ștafetă de 4×400 de metri în care nu s-a ajuns la linia de sosire respectiv cea de săritură cu prăjina în care primele 3 încercări la înălțimea minimă de 3,80 metri au fost eșuate, cu mențiunea că ”tricolorele” n-au avut reprezentantă în aceeași probă rezervată fetelor. Iar la feminin, trei clasări pe locul 2, tot patru clasări pe locul 4, câte una pe pozițiile 5 și 8 dar și descalificarea din proba de ștafetă 4×400 de metri.

Antonio Cuțurean, din generația 2001, antrenat la LPS Banatul Timișoara de Simona Șerban, a concurat pentru ”tricolori” pe 800 de metri, încheind al șaptelea cu timpul 1:57,03, la peste 3 secunde și jumătate de învingătorul sloven din 2000 Jan Vukovic, câștigător urmat la 29 de sutimi de compatriotul său tot de 2000 Rok Markelj iar în continuare de turcii Polat și Altindaș, din generațiile 2000 și 2001, Jovan Rosic din Bosnia și Herțegovina, din generația 2002, și sârbul din 2000 Dusan Bjelica. La start, în două serii, au fost 13 atleți.

Ștafeta României de 4×400 de metri, Vasiliu – Moldovan – Cuțurean – Toader, n-a încheiat cursa disputată de 6 naționale și adjudecată de croați, urmați de sloveni și turci.

Juniorii români au urcat în schimb pe podium prin Marian Petre la triplu salt, al doilea cu 15 metri și 37 de centimetri, și cu opt centimetri mai puțin decât sârbul tot din 2000 Novakovic, respectiv la 60 de metri garduri prin Alexandru Iconaru, al doilea în 7,87s, la 4 sutimi în urma slovenului din generația imediat superioară de vârstă, 2000, Filip Jakob Demsar. În rest, locuri 4 pe 60 de metri plat, 3.000 de metri și săriturile în înălțime respectiv lungime.

Șase selecționate au câștigat probe masculine la Balcaniada U20 de sală, Ucraina dominând cu 6 victorii, urmată de Slovenia și gazda Turcia cu câte două, respectiv Bulgaria, Croația și Serbia cu câte un succes. Cele mai multe locuri secunde, sârbii – 3, urmați de România, Slovenia și Turcia cu câte două, iar Bosnia și Herțegovina, Grecia și Croația cu câte unul fiecare. România, a șaptea în clasamentul pe medalii al băieților.

Junioarele ”tricolore” au urcat pe locul 2 la 1.500 de metri prin Talida Sfîrgiu, mezină din generația 2003, în 4:37,67, la 7 sutimi după turcoaica Kalkan (n. 2001), respectiv pe 3.000 de metri prin Georgiana Spiridon, tot din 2003, la aproape 3 secunde și jumătate după turcoaica din 2002 Ișik, și la triplu salt prin Diana Ion (n. 2000), cu 12,88 metri, după grecoaica Karydi, din 2001, cu 13,25m.

Delegații din 5 țări au cucerit probele feminine, gazda Turcia dominând cu 6 triumfuri, urmată de Israel și Ucraina cu câte două respectiv Croația și Grecia, cu o victorie fiecare. Româncele au obținut cele mai multe locuri secunde, trei, precum junioarele din Ucraina, pe 2 mai clasându-se atlete din Croația, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Israel, Grecia și Republica Moldova. România, a șasea în ierarhia pe medalii a fetelor.

România a fost reprezentată în Turcia la Balcaniada de atletism în sală a juniorilor 1 de Maria Mihalache și Mirel Stoica pe 60 de metri plat, la 400 de metri de Andreea Ciucă, Mihai Vasiliu și Alexandru Toader, pe 800 de metri de Larisa Talpiș și Antonio Cuțurean, pe 1.500 de metri de Angela Olenici, Talida Sfargiu și Sebastian Moldovan, la 3.000 de metri de Georgiana Spiridon, Mădălina Sârbu și Andrei Sterea; 60 m garduri – Andreea Caracudă; Alexandru Iconaru; la săritura cu prăjina de Robert Tabacu, dat fiind că la feminin nici o atletă nu a îndeplinit standardul de calificare de 3,20 metri; la înălțime – Federica Apostol și Valentin Androne; lungime – Georgiana Timu și David Ciolpan; triplusalt – Diana Ion și Marian Petre, iar la aruncarea greutății: Diana Țigănașu și Constantin Zanfir.

În clasamentul general final pe medalii, România, a noua din 12 selecționate cu reprezentanți pe podium, cu 5 medalii de argint, primele opt clasate cucerind cel puțin câte o medalie de aur, în frunte cu Turcia și Ucraina, cu câte 8 de aur și 3 de argint, diferența făcându-se la cele de bronz, 7 față de două. Croația, pe a treia treaptă a ierarhiei generale.

Iar săptămâna aceasta, sâmbătă, urmează tot la Istanbul competiția Balcaniadei atletice de sală a seniorilor.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 2

 


Ultimele articole din categoria Atletism: