Atleţii Timişoarei, performanţi la Grand Prix II în Bucureşti

„În ansamblu, evoluţia LPS Banatul la concursurile de Grand Prix a fost pe măsura aşteptărilor, fiecare atlet îndeplinindu-şi obiectivul şi înregistrând recorduri personale, iar decizia de a ne antrena peste săptămână, între cele două weekenduri de întreceri, tot în Bucureşti, în condiţii de competiţie, adică în sală, a fost de bun augur” a caracterizat cele 9 zile de pregătire profesorul Marcel Grigorescu, unul dintre antrenorii juniorilor timişoreni.

În general, tinerii sportivi timişoreni au obţinut timpi mai buni decât concurenţi din grupe superioare de vârstă iar ca o menţiune, deşi nu au fost incluşi în ierarhizarea propriu-zisă, juniorii III Ioana Gheorghe, Mirabela Trăilescu şi Nicolae Adrian Jurjiu au alergat totuşi cot la cot cu seniori şi juniori I, înregistrând timpi comparativi promiţători, ca un ideal mod de dobândire a experienţei de concurs.

Sâmbătă, în cel de-al doilea concurs indoor de Grand Prix la nivel de seniori, tineret şi juniori I, disputat în sala „Lia Manoliu” la o săptămână după prima etapă, mai degrabă drept o întrecere de evaluare şi testare a atleţilor în perspectiva Campionatului Naţional de sală, junioara Adelina Dorina Pastor, alergând în seria a doua a probei de 400 metri, a înregistrat al doilea timp între juniorii I, şi anume 56.58, respectiv al cincilea între seniori.

Ambiţionată de rezultatul atletelor din prima serie, Adelina a început tare, trecând pe la 200 metri în 25.11, un timp al băieţilor juniori, comparativ cu 27 secunde cât înregistraseră primele din seria precedentă, însă n-a menţinut ritmul până la final”, a explicat Grigorescu. Pastor, născută în 1993 şi alergând cu dublă legitimare, pentru LPS Banatul şi CSM Timişoara, a fost devansată de o singură atletă mai tânără, Bianca Denisa Razor, născută în 1994, care a încheiat a patra în 56.38, proba fiind câştigată de Elena Mirela Lavric, de la CSM Oneşti, în 55.25.

Pastor, antrenată de profesorul emerit Ioan Damaschin, a rămas în pregătiri la Lotul Olimpic, în vederea Campionatului Naţional indoor al juniorilor I din 26 februarie. Cosmin Dumitrache, hurdlerul timişorean, continuă la rândul său în această lună în cantonamentul lotului naţional, având mari şanse în baza progresiei realizate în pregătiri de a-şi adjudeca întrecerea juniorilor I.

Dumitrache, un junior II antrenat de Ioan Damaschin, a alergat proba de  60 metri garduri în 8.30, drept al treilea timp între juniorii mai mari, după ce condusese cursa până la cel de-al patrulea gard, înregistrând 7.38 pe 60 metri plat, al 11-lea timp între juniorii I respectiv al 25-lea la seniori.

Teodor Banda-David a înregistrat 1:58.00 în proba de 800 metri, al patrulea timp la categoria sa de vârstă, tineret, respectiv al cincilea la seniori, juniorul II Andrei Ionuţ Bărbuţ, născut în 1994, urmându-l în 2:00.31, al patrulea între juniori respectiv al optulea timp la seniori. „Şi Bărbuţ a pornit prea inimos, altfel ar fi alergat şi el 1:58 cu ochii închişi. Mai trebuie să-ţi şi plănuieşti cursa, să dozezi efortul”, a spus profesorul Grigorescu despre juniorul său, legitimat, ca şi Banda-David, şi la CSM Timişoara.

Larisa Gancea, o junioară II la debut competiţional cu ocazia acestor Grand Prixuri, a alergat proba de 800 metri în 2:26.11, al 13-lea timp la tineret respectiv al şaptelea între junioarele I.

Ca o plăcută surpriză, anticipată de antrenorul ei, Ioan Damaschin, mezina Ioana Gheorghe, născută în 1997, deci o junioară III, a obţinut al patrulea timp pe 60 metri plat între junioarele I respectiv al optulea comparativ şi cu senioarele, alergând în 8.28, şi chiar mai bine pe 200 metri, 27.60, al treilea timp între junioarele mari şi al cincilea în raport cu senioarele. La fel, s-a remarcat din nou Mirabela Trăilescu, tot o junioară mică, a şasea între junioarele I şi a 12-a pe total în proba de 800 metri, cu timpul de 2:24.17.

Un alt junior III, campion naţional în aer liber la categoria sa de vârstă, Nicolae Adrian Jurjiu a concurat între 47 de atleţi într-o probă care nu-i este caracteristică, de 400 metri, drept singurul participant născut în 1996, cel mai mic, alergând în 53.64, ca al 11-lea timp între juniorii I.

Delegaţia juniorilor timişoreni, care călătoreşte spre Timişoara în noaptea de sâmbătă spre duminică, se va întoarce joi noapte în Bucureşti, pentru alinierea în weekendul viitor cu acelaşi lot de atleţi, care va fi completat cu câţiva alţi sportivi din secţie, la întrecerile de Grand Prix rezervate juniorilor III şi II.

Sorin Vătămanu, un alt junior I al LPS Banatul, antrenat de profesoara Simona Şerban, a înregistrat al doilea timp la categoria sa de vârstă pe 400 metri, 51.22, respectiv al 11-lea între seniori.

Ştefan Tender, un alt junior II la debut, legitimat la CSM Timişoara dar din aceeaşi grupă a profesorului Damaschin, a înregistrat 7.40 pe 60 metri plat respectiv 53.99 în proba de 400 metri, întrecere în care juniorul I Iosif Gabriel Grunwald (născut în 1992, elev al profesorului Adrian Laurenţiu la LPS Banatul) a alergat în 52.93.

O cursă bună a realizat Raymond Ioan Gulyas în proba de 3.000 metri, profesorul născut în 1984 şi legitimat la CSU Timişoara înregistrând al treilea timp al concursului, şi anume 8.46:70.

Între cele 77 cluburi aliniate la Grand Prix, reunind 277 atleţi dintre care 178 băieţi şi 99 fete, nu s-a regăsit vreunul din Lugoj, din motive financiare, în acelaşi timp atleţii timişoreni neconcurând în probe ca lungimea, prăjină, înălţime, triplusalt, greutate, şi aceasta din cauza absenţei bazei materiale pentru o pregătire specifică.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 6

 


Ultimele articole din categoria Atletism: