C.S. Tibiscus Timişoara, locuri I şi clasări pe podium la Paleu XCO, Măcin XC 2013, Hercules Maraton şi Triatlon fără asfalt

Sportivii C.S.Tibiscus au continuat şi în week-end să participe la competiţii din ţară şi străinătate, atât la concursuri de ciclism cât şi la cele de alergare montană sau triatlon.

Primul campionat de ciclism montan din Oradea, intitulat XCORADEA SERIES, a programat sâmbătă 2 iunie etapa a doua, Paleu XCO, în pădurea de lângă localitatea Paleu. Competiţia a fost organizată după principiul concursurilor de cross-country olimpic (XCO). S-au delimitat trasee cu lungimi variabile (între 3-5 km) pe care concurenţii le-au parcurs de mai multe ori. Fiind un campionat cu mai multe etape, la fiecare etapă participanţii acumulează puncte conform rezultatelor obţinute iar după fiecare cursă se alcătuieşte un clasament general al participanţilor, in clasamentul final contand doar acei competitori care au participat la minim 2 etape din campionat iar la finalul ultimei etape se vor desemna câştigătorii campionatului XCOradea Series 2013 la toate categoriile.

La concurs au luat parte şi sportivii C.S.Tibiscus, Darius Radu – clasat pe locul 1, Zsolt Kovacs – locul 4, Gergo Kovacs – locul 5.

*

Sâmbătă 1 iunie 2013, comuna Greci din jud. Tulcea a fost gazda MĂCIN XC 2013, un concurs de MTB cu trasee de 35 şi 45 km prin Munţii Măcinului. La concurs a luat parte şi Maus Ionascu de la C.S.Tibiscus, care a ocupat locul I in clasamentul general şi locul I in clasamentul categoriei Elite 30-41 ani.

*

ROCICLET@ JUNIOR este denumirea unui concurs interdisciplinar destinat elevilor de gimnaziu care stăpânesc bicicleta, atât sub aspect sportiv, cât şi ca sursă de inspiraţie literară. La concurs s-au putut înscrie 1-2 echipaje (format fiecare din câte 3 membri) din şcolile şi liceele municipiului Timişoara. Obiectivele concursului sunt:

-utilizarea bicicletei ca probă sportivă, dar şi ca mijloc de circulaţie

-educarea spiritului de echipă

-formarea deprinderilor de lider

-utilizarea corectă a limbii române scrise

-utilizarea performantă a calculatorului

Concursul a constat în două probe:

-proba teoretică: chestionar de legislaţie rutieră + conceperea şi tehnoredactarea unui articol de presă cu temă dată.

-proba sportivă: parcurgerea cronometrată a unui traseu pe bicicletă (la Liceul Grupul Şcolar de Industrie Alimentară).

În anul 2013, organizarea concursului s-a bazat pe un parteneriat încheiat între Liceul Teoretic SOCRATES, Clubul Sportiv Tibiscus, Clubul ROTARY Timişoara, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Grupul Şcolar de Industrie Alimentară.
Concursul s-a desfăşurat sâmbătă 1 iunie 2013, de la ora 9.00, la Liceul Teoretic SOCRATES, Calea Bogdăneştilor nr.32 B, Timişoara.

*

Clubul Sportiv Alternative TM a organizat sâmbătă 1 iunie 2013, la Băile Herculane, a patra ediţie a concursului de trail running HERCULES MARATON. Traseul de maraton are o lungime de 44 km şi 2300 m diferenţă de nivel iar cel de semimaraton are o lungime de 20.5 km şi 1020 m diferenţă de nivel. Concursurile se desfăşoară pe poteci montane, drumuri forestiere şi drumuri de căruţă de-ale localnicilor. Există o singură porţiune de asfalt, la start, de aproximativ 2 km. Exceptând cateva portiuni mai pieptişe pe potecă prin pădure, situate in prima parte a traseului până la bisericuţa din cătunul Dobraia, în rest se poate efectiv alerga in proporţie foarte mare. Practic este un circuit in jurul vârfului Arjana (1512m), cel mai spectaculos vârf din munţii Cernei.

Echipa sportivilor de la C.S.Tibiscus a reuşit o clasare foarte bună, Elena Fodor obţinând locul II la semimaraton.

*

A patra editie a renumitului concurs TRITALON FĂRĂ ASFALT s-a desfăşurat pe 1 iunie 2013, la Micul Golf din 2 Mai. Concursul a avut, conform organizatorilor, probe cinstite, nici prea grele, nici prea uşoare, prin locuri frumoase, nici prea sălbatice, nici prea umblate, iar premiile sunt colorate, nici prea puţine, nici prea uşor câştigate. Sportiva Daniela Torok, de la C.S.Tibiscus, a terminat competiţia cu timpul 2h 56m 23s, clasându-se pe locul III in clasamentul general feminin şi pe locul I al categoriei F35-39.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 10

 


Ultimele articole din categoria Atletism: