Cristina Bălan (CS Athletics Timișoara), campioană națională universitară de sală pentru UVT pe 400 de metri

Cristina Daniela Bălan s-a numărat sâmbătă după-amiază între atleții câștigători ai celor 15 probe din ziua inaugurală a celei de-a 24-a ediții a Campionatului Național Universitar de sală, organizat din 1995 conform tradiției cu excepția care confirmă regula de Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, sportiva de la CS Athletics Timișoara cucerind aurul și titlul pe țară pentru Universitatea de Vest Timișoara, la o săptămână după ce triumfa pe 400 de metri la startul sezonului indoor și în Cupa RMA, la București, unde se impunea și pe 800 de metri.

Bălan, din generația 1998, a câștigat sâmbătă proba de 400 de metri a ”Naționalului” Universitar de sală cu un avans de 11 sutimi față de Iulia Nicoleta Banagă (n. 1999; Universitatea Dunărea Galați), respectiv cu aproape o secundă și jumătate înaintea junioarei Larisa Talpiș (n. 2003), a treia pe podium pentru CSȘ Bârlad.

Atleta din Timișoara a învins și în Moldova în proba de 400 de metri, cucerind titlul național universitar cu un timp nu la fel de bun precum cel înregistrat în weekend-ul trecut în capitală, unde câștiga chiar două probe în cadrul ”Cupei RMA”, întrecere desfășurată în Sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB București, ”tricolora” actualmente la categoria de tineret U23 antrenată la CS „Athletics” Timișoara de Raimond Ioan Gulyas închiend în 56 de secunde și 44 de sutimi, iar pe 800 de metri în 2:11,54.

Nu mai puțin de 25 de centre universitare din țară sunt reprezentate în acest weekend pe malurile Bistriței în Campionatul Național Universitar de atletism în sală, iar sportivi de la 13 grupări studențești au triumfat sâmbătă în probele zilei inaugurale, trei victorii trecând în dreptul celor de la Universitatea Ovidius Constanța iar două în contul Universității Spiru Haret, printre învingătoare numărându-se și alte bănățence, de la Universitatea Reșița, solid cvartet pe locurile 1-4 în proba de 3.000 de metri marș a fetelor.  

Iar tot în această perioadă, în sala de atletism din Bacău se derulează în paralel cu ”Naționalele” Universitare și întrecerile din cadrul etapei 1 a Campionatului Național de sală pentru seniori, tineret și juniori 1.

Dar iată lista câștigătorilor din ziua inaugurală, cu precizările că 3 sportivi și-au asigurat locul în lotul României la Campionatul European de sală din 1-3 martie din Scoția grație timpilor înregistrați sâmbătă la naționalele studențești, respectiv că întrecerea universitară continuă astăzi la Bacău de la ora 9:30, cu celelalte probe programate. 

Așadar, pe lângă Cristina Daniela Bălan, prima pentru Universitatea de Vest Timișoara pe 400 de metri feminin în 58 de secunde și două sutimi, a mai învins pe 60 de metri feminin și Marina Andreea Băboi (Universitatea Ovidius Constanța), în 7 secunde și 39 de sutimi, suficient pentru a se califica la Europeanul din Scoția, cu mențiunea că Bălan a concurat și în această finală de 60 metri plat, după ce se califica din serii, continuând însă mai slab, a șaptea în 8:16. Însă nu doar Băboi și-a luat sâmbătă biletele pentru insulă, ci și arădeanul Andrei Marius Gag. Astfel, după ce în weekend-ul trecut Daniel Petre Rezmiveș (22 de ani; CSM Ploiești) câștiga cursa de 60 de metri din cadrul Cupei RMA de la București, iar cu timpul de 6.76 secunde devenea primul atlet român îndeplinindu-și baremul de calificare la Campionatul European de sală pentru seniori de la Glasgow, sâmbătă l-au imitat Marina Andreea Băboi, legitimată la SCM Gloria Buzău, și Andrei Marius Gag, pentru CSU Suceava. La aruncarea greutății de 7 kilograme, Gag s-a impus detașat cu o performanță de 20,81 m.

În celelalte probe ale primei zile a Naționalului Universitar din Moldova au mai triumfat:

-la săritura cu prăjina feminin – Adina Anamaria Buzescu (CS UNES) – 3,40 m;
-triplusalt feminin – Andreea Simona Lefcenco (Univ. Ovidius Constanța) – 13,03 m;
-aruncarea greutății feminin (4 kg) – Ioana Diana Țigănașnu (CS Ceahlăul/LPS Piata Neamț) – 13,65 m;
-3.000 m marș feminin – Mihaela Acatrinei (Universitatea Reșița) – 13:40:22 min., în fruntea a 4 colege de la U Reșița;
-60 m masculin – Petre Nicolae Rezmives (CSM Ploiești) – 6:80 s;
-400 m masculin – Cristian Radu (Univ. Spiru Haret) – 49:57 s;
-1.500 m masculin – Marius Dumitru (UBB Cluj) – 3:58:00 min;
-săritura în înălțime masculin – Dan Claudiu Lăzărică (Univ. Spiru Haret) – 2,15 m;
-săritura cu prăjina masculin – Ionel Irinel Augustin Cojan (Univ. Pitești) – 3 m;
-triplusalt masculin – Florin Alexandru Vișan (Univ. Ovidius Constanța) – 15,84 m;
-aruncarea greutății masculin (7 kg) – Andrei Marius Gag (CSU Suceava) – 20,81 m;
-aruncarea greutății masculin (6 kg) – Constantin Zanfir (CS Dinamo) – 16,60 m;
-5.000 m marș masculin – Natanael Rotaru (Univ. Ștefan cel Mare) – 22:26,08 min, urmat de Remus Rădoi, pentru Universitatea Reșița, în 23:14,30.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: