Cristina Bălan (CS Athletics Timișoara), în lotul României pentru Campionatul Mondial de ștafetă de la Yokohama

Tânăra atletă timișoreancă Cristina Daniela Bălan va face parte din delegația ”tricoloră” care va zbura pe 8 mai spre Tokyo, via Paris, în vederea participării la ediția din acest an a Campionatului Mondial de ștafetă, programată pe 11-12 mai la Yokohama, competiție drept criteriu de calificare la ediția din 2019 a ”Mondialului” de atletism pentru seniori de la Doha, primele 8 clasate urmând a dobândi accederea automată.

Cristina Daniela Bălan, în vârstă de 20 de ani și antrenată la CS Athletics Timișoara de un fost ”tricolor” ocupant al locului 5 la Campionatul European de juniori, Raymond Ioan Gulyas, a fost inclusă în efectivul României pentru ștafeta mixtă de 4×400 de metri ce va lua startul luna viitoare în Japonia la 2019 IAAF World Relays. FRA i-a inclus în componența pentru această probă pe clujeanul Robert Parge, Cristian Radu de la CSM Ploiești și Mihai Cristian Pîslaru, de la CSM București, iar dintre atlete pe clujencele Andrea Miklos și Sanda Belgyan, respectiv pe Bălan.

Timișoreanca a obținut cea mai bună performanță a sa de până acum tocmai într-o probă de ștafetă, locul 7 cu cvartetul feminin al României la Campionatul European de seniori de la Berlin, pe 4×400 metri. 

*fotografii realizate de Marius Ionescu

Bălan, a cărei ultimă participare internațională a fost în Turcia în sezonul de sală de la începutul acestui an, la Balcaniada de seniori și Cupa Istanbul, este inclusă în același efectiv ”tricolor” al ștafetei de 4x400m pentru participarea în luna iunie la Minsk la Jocurile Europene, având în vizor și alinierea la startul Campionatului European de atletism pentru tineret din vara acestui an, pe 11-14 iulie, la Gavle, în Suedia.

Dar mai întâi participarea peste nici 3 săptămâni la reuniunea mondială de ștafetă de la Yokohama, programând câte 3 probe în întrecerea masculină, feminină respectiv mixtă.

La o categorie mică de vârstă, participare a câtorva elevi care au efectuat primii pași în atletism la CS Athletics la faza regională a Campionatului Național de copii 3, una dintre aceste 7 faze regionale fiind găzduită de Cluj, și cu alinierea timișenilor la start. Astfel, talentata Teodora Lăzăruțiu, din generația 2009, a obținut a doua performanță pe țară la biatlonul la copile 3, cu 991 de puncte acumulate în probele de 50 de metri garduri și de săritură în lungime, cu toate cele 3 încercări reușite de la 4 metri în sus, practicând atletismul de circa un an și jumătate, cu 3 antrenamente pe săptămână, maxim patru. Pentru timișoreni au mai concurat din aceeași generație Rareș Niță și Luca Puia, la 50 de metri plat și aruncarea greutății, ocupanți ai locurilor 3-4.

Antrenorul Gulyas cu Lăzăruțiu, Niță și Puia

Antrenorul Gulyas cu Lăzăruțiu, Niță și Puia

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = unu

 


Ultimele articole din categoria Atletism: