Crosul Firmelor la ediția a XIII-a, duminică 14 mai, cu ciclismul primul, de la 9. Ridicarea numerelor de concurs, joi și vineri

Angajații a numeroase companii din Timișoara și județul Timiș, dar și din Arad și Caransebeș, se pregătesc de alinierea la startul ediției din acest an a tradiționalei și popularei întreceri de alergare și ciclism ”Crosul Firmelor”, pusă în scenă din 2005 încoace de asociația locală Atletic Club Maraton. Înscrierile pentru concursul programat în dimineața duminicii de 14 mai s-au închis deja de câteva săptămâni iar acum se apropie ora ridicării numerelor de participare, puse la dispoziție de către organizatori în incinta Iulius Mall, la etajul 1, lângă magazinul Hervis Sport, în 11-12 mai, joi în intervalul orar 11-15 iar vineri 10-15.

S-a ajuns așadar și în pragul celei de-a XIII-a ediții dedicate încurajării practicării sportului amator prin alinierea la startul unor concursuri de alergare pe șosea respectiv de ciclism, participanții pe biciclete fiind și primii care vor lua startul duminică, la ora 9, după care va urma întrecerea de alergare pe 5 kilometri, de la ora 10, respectiv noua probă de 2,5 kilometri, cu începere de la 10,45, toate din același loc de pornire, și anume în zona dintre ecranul panoramic de la tribuna I a stadionului ”Dan Păltinișanu” și McDrive.

Sub însemnele unui nou slogan, ”Un altfel de team building”, organizatorii au relansat invitația inițiată în deceniul trecut, ”Hai să îți întreci șeful, din nou și din nou!”, pregătind acum încheierea curselor prin a difuza în direct pe ecranul sus-menționat sosirea la finish a fiecărui participant, care se va putea așadar viziona pe porțiunea finală.

Asociația Atletic Club Maraton îi îndeamnă pe protagoniști să lectureze din timp cu atenție regulamentul de participare, pentru nu a exista confuzii și nelămuriri, acesta fiind disponibil și la această legătură, așa precum este cazul și cu traseul concursurilor, accesibil aici.

Și mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, www.crosulfirmelor.ro, Atletic Club Maraton explicând că prin organizarea Crosului Firmelor ”încă din anul 2005, prima inițiativă de acest gen de la noi din țară, am reușit să adunăm peste 2.000 de participanți din mai multe companii. Anul acesta, Atletic Club Maraton organizeaza din nou Crosului Firmelor. Am facut din acest eveniment o traditie pentru Timisoara si continuam sa alergam si sa „biciclim” pe un traseu stabilit! Dam startul in data de 14 MAI la ora 09,00 – Start proba 10 km Ciclism, ora 10:00 Start proba de 5 km Alergare, iar la 10:45 Start proba 2,5 km Alergare! Parcursul fiecarui participant va fi monitorizat de cipul pe care il va purta la pantof (va rugam consultati regulamentul). O sa stim cine este castigatorul imediat ce toti participantii au trecut linia de sosire. Covoarele special amplasate vor monitoriza evolutia fiecarui concurent. In cazul in care constatam fraudarea sau participarea incorecta in competitie ne rezervam dreptul de a contesta rezultatul. difera in functie de numarul angajatilor companiei, nu de numarul participantilor!”

Atletic Club Maraton a pus deja în scenă luna trecută ”Crosul Firmelor” și la Iași iar în 18 iunie este programat ”Crosul Firmelor” la București, urmat în continuare și completare, de la ora 12, tot în zona IOR, de competiția similară de kaiac-canoe, în care asociația timișoreană este co-organizatoare. Iar ulterior, în 1 octombrie, ”Crosul Firmelor” și la Craiova, inițiator al acestor demersuri fiind diriguitorul Atletic Club Maraton, cunoscutul polisportiv Constantin Dumitra, încă nelipsit de la start în competiții Master rezervate veteranilor la nivel național sau internațional.

Astfel, anul acesta a participat deja cu succes la Campionatul Național indoor de atletism Master sub egida FRA, obținând în aprilie locuri secunde atât pe 200 cât și pe 400 de metri în finalele de sală pe țară, urmând a participa în vară și la Campionatul European de profil la Dragon Boat, în vederea căruia tocmai și-a câștigat locul în ambarcațiunea de 12, compusă dintr-un cârmaci, toboșar și 10 vâslași. Concursul Master va avea loc pe 8-9 iulie la Szeged, cu întreceri pe 200, 500 și 2.000 de metri, plus de seniori pe 200 de metri, iar în urma criteriului de selecție ce s-a derulat duminică pe lacul hunedorean Cinciș nu mai puțin de 3 sportivi de pe apele Begăi și Timișului vor asuda în Ungaria, atât Constantin Dumitra din partea Asociației Atletic Club Maraton Timișoara cât și Daniel Vidacs și cârmaciul Nicolae Baciu, ambii de la CS Timișul Șag, toți sub numele Kaiac-Canoe Timișoara.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: