Crosul Firmelor, sute de alergători și cicliști din aproape 50 de companii. Primii clasați…

Vremea a ținut cu participanții și organizatorii celei de-a XIII-a ediții a Crosului Firmelor, întrecere de tradiție rezervată angajaților companiilor din Timișoara dar și din județul Timiș și în general din vestul țării, având drept principal scop încurajarea mișcării în aer liber și a practicării sportului amator. Demers pus anual în scenă de asociația locală Atletic Club Maraton încă din 2005 și la care au răspuns prezent duminică peste 600 de entuziaști de la aproape 50 de firme din oraș și din zonă, cei mai iuți dintre ei în probele de alergare și ciclism fiind enumerați mai jos…

Atletic Club Maraton

Conform obiceiului, startul și totodată finishul întrecerilor a fost amplasat în zona parcării tribunei I a stadionului ”Dan Păltinișanu”, de unde primii au plecat în cursă cicliștii, pe un traseu măsurând 10 kilometri, iar apoi alergătorii, pe distanța de 5 kilometri dar și în noua probă de 2,5 kilometri.

S-au aliniat la linia de start entuziaști de la 44 de companii din Timișoara și din zonă, 27 dintre acestea având cel puțin câte zece reprezentanți în concurs, în frunte cu Autoliv, în numele căreia au participat la întreceri 50 de sportivi, Honeywell cu 39, Smithfield 38, Beespeed Automatizări 32, Yazaki Component Technology 29, SAP România 28, Kromberg 24, Rolling 22 iar MGI Coutier, P&G și Zoppas Industries, fiecare cu câte 20.

În ierarhiile pe probe și categorii de concurs, conform timpilor înregistrați de compania Evochip Timing Team, întrecerea de ciclism a beneficiat de 152 de participanți în competiția masculină, dintre care 2 au fost descalificați, respectiv de 73 în cea feminină, 8 sportive fiind descalificate.

Cel mai rapid în întrecerea pe două roți pe 10 kilometri a fost Ovidiu Ficlenescu, de la Autoliv, câștigător cu timpul de 13 minute și 46 de secunde, urmat în clasament cu același timp de Mădălin Gaiță (Sport Mechanical Workshop SRL), Alexandru Vodă (Yazaki Components Technology) clasându-se al treilea pe podium, în 13:47.

I-au urmat între primii clasați Filip Krepelka, în 14 minute și 23 de secunde, Marius Marcus (Dalli Production România) în 14:25, Tisza Eduard (Yazaki C T) în 15:50, Banyai Emanuel (Plan.Net Techology) cu timpul de 16:22 și Daniel Hancu (IBM România) în 16:42.

Competiția feminină a fost adjudecată de Camelia Gaiță (Sport Mechanical Workshop) în 17 minute și 7 secunde, urmată în 17:08 de Isabela Hanga (Autoliv), cele două clasându-se pe pozițiile 10 și 11 în ierarhia generală combinată, iar în continuare de Flavia Brădean (Yazaki Component Technology) în 17:34, Szucs Timea (Plan.Net Technology) în 18:08, Alexandra Anton (Zoppas Industries-SER) în 20:35 și Loredana Beznoszka (Black Light) în 20:38.

Au urmat concursurile de alergare iar unii dintre cicliști s-au aliniat din nou la start și în întrecerea atletică, la fel, cu bune rezultate. Alergătorii au fost mai numeroși, 155 încheind proba masculină de 5 kilometri iar unul fiind descalificat, respectiv 76 cea feminină, pe când o concurentă n-a completat tot parcursul.

Sorin Herman, reprezentând Horga Consulting, s-a impus cu timpul de 18 minute și 43 de secunde, urmat pe podiumul ierarhiei masculine de Paul Canciu (Autoliv) în 18:48 și Răzvan Nicolae Bârlă (Kromberg & Schubert România Ti SRL) în 18:54, iar în continuare de Marion Steegmans (Astra Rail Industries), în 18:55, după ce era primul la jumătatea cursei, conform timpului intermediar de 8:39, Gabriel Timiș (Kromberg & Schubert) în 19:13, Ovidiu Ficlenescu (Autoliv) în 19:20, Marius Majar (Kromberg&Schubert) în 19:50, Enedy Iosif (Yazaki) tot în 19:50 și Tisza Eduard (Yazaki) în 19:55.

La feminin, fruntașele Alina Preda (SC Barum Automotive SRL) – în 20:07, Silvia Banda (Primăria Timișoara) în 21:30, Mara Moroșan (Smartfit Studio) în 21:34, Flavia Brădean (Yazaki) în 21:57 și Carla Andreea Macovei (Hervis) în 22:14, cu mențiunea că traseul s-a derulat pe arterele Arieș, Surorile Martir Caceu, Profesor A. Podeanu, Calea Stan Vidrighin, în sensul giratoriu de la AEM, Bv. Doctor Iosif Bulbuca.

Mai puțini tineri în noua probă de 2,5 kilometri, 38 la start dintre care unul n-a încheiat parcursul, dar mai multe femei în comparație cu proba mai lungă, 94, dintre care patru n-au ajuns la finish.

A învins Răzvan Nicolae Bârlă (Kromberg & Schubert) în 11 minute și 12 secunde, urmat cu același timp de Aurel Claudiu Bîrda (Kromberg & Schubert), Constantin Popescu-Gal (TMD Friction) în 12:07 și Alexandru Moldovan (Cottontex) în 12:13, pe când la feminin Raluca Diaconu (SAP România) în 13 minute, urmată de Adriana Toader (Zoppas Industries) în 14:43.

Organizatorii au stabilit ierarhii și pentru cei mai tineri dintre participanți, inclusiv fii și fiice ale protagoniștilor, la băieți alergând 14 concurenți dintre care unul nu a încheiat cursa, cu Lucian Toman (Kromberg & Schubert) învingător în 10:23, iar la fete 13 dintre care 12 trecând linia de sosire, în frunte cu Szalisznyo Saya (Honeywell) în 15.16.

Primii cinci clasați în fiecare probă au primit premii individuale constând în bonuri valorice de cumpărături la Hervis Sport, magazin de echipament de profil, cu valori de la 300 la 50 de lei, iar primii 3 sosiți au primit abonamente la SmartFit, dar și cupe, diplome și un tricou, companiile cu prezență numeroasă la start și bune rezultate fiind recompensate cu diplome și cupe.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 42

 


Ultimele articole din categoria Atletism: