CSS Lugoj îşi depăşeşte condiţia: Cristea şi Puşcaşu, 1 pe ţară!

În ciuda neajunsurilor întîmpinate în ceea ce priveşte baza materială, şi mai exact propria pistă de atletism, pe care nu se pot efectua pregătiri în condiţii adecvate, CSS Lugoj a avut o prestaţie mai mult decît meritorie cu ocazia Campionatului Naţional de copii categoriile I şi a II-a şi a Campionatului Naţional de Juniori categoria a III-a, cucerind două medalii de aur, dar întrebarea este cum s-ar reliefa adevăratul potenţial al atleţilor juniori timişeni dacă ar beneficia de nişte standarde normale de antrenament.

Ca o remarcă după competiţia derulată în week-end la Bucureşti, toţi medaliaţii în probele de sprint, garduri respectiv sărituri se antrenează pe pistă sintetică, în vreme ce CSS Lugoj este constrînsă să se pregătească pe o suprafaţă improprie, situaţie în care rezultate de genul locurilor 5-16 la nivel naţional reprezintă totuşi ceva, chiar dacă nu ar părea aşa în ochii multora. Mai mult, adolescenţii lugojeni efectuează toate repetările în bocanci, nu în pantofi cu cuie, cum ar fi normal, şi rezultatele obţinute , deşi de fapt foarte bune, suferind ajustări în jos.

Ca triumfuri lugojene la Campionatul Naţional de copii categoria I, a II-a, a III-a şi C.N. Juniori III de la Bucureşti, Kerstin Cristea, născută în anul 1999, a obţinut locul I în proba de aruncarea discului la categoria I, iar Diana Cristina Puşcaşu, născută în ´98, a învins în proba de săritură în lungime cu performanţa de 5.46 metri (vînt: -1.2), la Campionatul Naţional de Juniori categoria a III-a.

Kerstin Cristea, atleta CSS Lugoj, pe cea mai înaltă treapta a podiumului CN copii

În întrecerea fetelor, copii categoria I, născute în anii 1999-2000, Kerstin Cristea (n. 1999; CSS Lugoj; antrenor Adrian Vrudnik) s-a impus la aruncarea discului cu o performanţă de 29,70 metri, fiind urmată de Frîntu Paula Teodora (n. ´99; CSS Şoimii Sibiu), în 29.65 metri şi Ţigănaşu Ioana Diana (n. 2000; CS Ceahlăul Piatra Neamţ), în 28.17 metri.

O altă medalie pentru eleva lugojeancă şi în proba de aruncare a greutăţii de două kilograme, şi anume „bronzul”, pe locul 3, după Stanciu Maria Andreea (n. 2000; CSS Şoimii Sibiu; 12.54 metri) şi Frîntu Paula Teodora (n. ´99; CSS Şoimii; 12.51 metri), Cristea Kerstin reuşind 12.45 metri. 

Rezultate la prima vedere modeste în ceea ce priveşte probele de garduri, însă care trebuie puse în contextul bazei materiale inadecvate pentru pregătiri propice, şi anume pe 80 metri garduri Melissa Andreea Bolkiş, născută în anul 2000, încheind a 16-a în 10.89 secunde, şi tot ea situîndu-se a 15-a pe 200 mg, în 32.54 secunde. În absenţa unor garduri pentru competiţia de copii, Bolkiş a efectuat antrenamente la înălţimea gardului corespunzătoare întrecerilor de junioare 3.

În fine, la copile categoria a II-a (născute în 2001-2002), Miruna Maria Pricop (n. 2002) s-a clasat a şaptea la triatlon, după ce pe 50 metri a înregistrat 8.13 secunde, la lungime 3,94 metri, iar pe 600 metri 2:06.55 minute, totalizînd 1109 puncte.

Campionatul Naţional de Juniori, categoria a III-a, derulat vineri şi sîmbătă la Bucureşti, a mai adus un triumf atletismului juvenil lugojean, în proba de lungime, Diana Cristina Puşcaşu (n. 1998; CSS Lugoj; 5.46 metri; vînt -1.2), impunîndu-se în faţa lui Raluca Gabriela Oprica (n. 1997; CSS Şoimii Sibiu; 5.33 metri; vînt +0.0) şi a lui Cristiana Dolha (n. 1997; LPS Cluj Napoca; 5.15 metri; vînt 0.5).

Diana Cristina Puşcaşu a concurat şi la 80 metri garduri, înregistrînd 12,50 secunde în serii respectiv 12.75 în finală, performanţă cu care s-a clasat a cincea, după ce a agăţat cel de-al şaptelea gard.

 

 

 


Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 10

 


Ultimele articole din categoria Atletism: