CSU Politehnica Timișoara, locul 2 pe echipe masculine de tineret la Campionatul Național de semimaraton, Mădălin Bulgărașu al treilea la individual

Medalii și clasări pe podium pentru timișoreni în întrecerile individuale dar și pe echipe ale ediției din acest an a Campionatului Național de semimaraton sub egida Federației Române de Atletism, CSU Politehnica făcând pași înainte cu ocazia competiției găzduite duminică dimineață pe arterele din Bănie. Iar formația bănățenilor a avut și bucuria unei fotografii împreună cu nimeni alta decât campioana olimpică de maraton Constantina Diță.

După medalia de argint obținută de Mădălin Bulgărașu la Campionatul Național de pistă în proba de 10.000 de metri, tânărul lansat de atletismul lugojean a fost foarte motivat să reușească o bună cursă și în proba pe asfalt a semimaratonului, în care a alergat într-o selectă companie cu Marius Ionescu, senior participant la Campionatul Mondial, sau Alexandru Soare, proaspăt medaliat cu argint la Universiada de Vară de la Taipei, de altfel și câștigătorul cursei, într-o oră, șase minute și două secunde. Mădălin Bulgărașu a izbutit să obțină locul 3 și medalia de bronz a categoriei Tineret, cu timpul de 1:15,27.

Student în anul 3 al Facultății de Electronică și Telecomunicații, Bulgărașu a contribuit din plin și la obținerea medaliei de argint de către CSU Politehnica Timișoara în clasamentul pe echipe al categoriei Tineret.

Pe când colegii lor studenți profitau din plin de vacanța de vară, tinerii componenți ai echipei alb-violet și-au sacrificat timpul liber și s-au dedicat pregătirii pentru participarea cu brio la Campionatul Național de semimaraton de la Craiova, îndurând o vară întreagă căldurile uneori sufocante din Timișoara și rigorile antrenamentelor specifice curselor lungi, însă eforturile lor au fost răsplătite duminică dimineață. Când s-au confruntat cu o vreme capricioasă și schimbătoare pe parcursul cursei, componenții echipei CSU Politehnica dând însă dovadă de spirit de echipă și îndeplinindu-și obiectivul.

Au mai contribuit la medalia de argint și alți 3 alergători, și anume Andrei Mirea, născut în anul 1998 și proaspăt transferat de la cei din Caransebeș, vicecampion al României la 3.000 de metri obstacole la categoria Juniori 1, îndrumat de antrenorul emerit Cristi Dragomir, și el din această toamnă student în Timișoara la ”Medicină”, respectiv Andrei Macovei, din generația 1996, student în anul 3 la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT, precum și Raul Pup (n. 1996), student tot în anul 3 al Facultății de Mecanică a Universității Politehnica. Mirea, al doilea la finish dintre componenții formației studențești timișorene a punctat și în întrecerea juniorilor, încheind al patrulea.

Cel mai bun timp dintre atleții de pe Bega aliniați la startul ”Naționalului” de semimaraton l-a înregistrat în schimb Andrei Bărbuț, cu dublă legitimare la CSM Timișoara și CSU Politehnica și antrenat de profesoara Mihaela Răsădean, care a încheiat cursa de semimaraton în 1:13.30, al 7-lea în ierarhia seniorilor.

În clasamentul pe echipe al categoriei tineret a triumfat CSU Cluj Napoca, locul 3 fiind ocupat în urma bănățenilor de membrii echipei CSM Vatra Dornei, în componență cu atleți medaliați la Campionatul Mondial de alergare montană. ”Mulțumim pe această cale Clubului Universitar Politehnica pentru susținerea oferită în pregătirea lungă și dură pe care o presupune semimaratonul”, a spus Daniel Chirilă, antrenor al secției de atletism la CSU Politehnica și lector la Catedra de Educație Fizică a Universității Politehnica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 9

 


Ultimele articole din categoria Atletism: