CU 15 atleți și 2 antrenori, LPS Banatul, medaliată în București la Campionatul Național Școlar: Bălan 2xaur, pe 400 și 800m, Hojda argint pe 800

Delegația atletismului județean din Timiș s-a aliniat cu 15 sportivi sub îndrumarea a 2 antrenori la ediția din acest an a Campionatelor Naționale Școlare de atletism ce s-a derulat sâmbătă și duminică la București, unde Cristina Daniela Bălan și Andreea Raissa Hojda nu s-au dezmințit.

LPS Banatul a izbutit în weekend bune rezultate prin principalele sale exponente, ca reprezentantă a pistei atletice din Timiș la ”Naționalele” școlare din capitală, unde Cristina Bălan a triumfat în două probe, ”dublă” de aur la 400 de metri și pe 800 de metri.

În turul de pistă pe 400 de metri, proba a avut parte sâmbătă de o vreme foarte rece, aproximativ 12 grade Celsius, dar și de ploaie, Bălan reușind o cursă bună prin prisma problemelor de organizare cu întârzierea destul de mare a programului și încheind prima cu timpul de 56 de secunde și 32 de sutimi.

A doua zi, pe 800 de metri, duminică, Bălan și-a adăugat în palmares încă o medalie de aur la nivel național, dar cu un record personal de 2:09.08, constituind un rezultat foarte bun, care reprezintă și barem de Campionat European de juniori 1, în topul primilor 20 de timpi la nivel continental la momentul actual în cadrul categoriei sale de vârstă.

Dublă a celor de la LPS Banatul Timișoara, Bălan fiind urmată la linia de finish de mai mica sa colegă de club Andreea Raissa Hojda, medaliată așadar cu argint pentru o cursă încheiată în 2:09,31 pe locul 2, cu un record personal al junioarei 2 din generația 2001 și o performanță ce o situează pe locul 9 în topul european al momentului la categoria sa de vârstă, cu mențiunea că Bălan și Hojda sunt antrenate la LPS de Simona Șerban.

Lotul celor 15 juniori timișoreni de la LPS Banatul, la București sub îndrumarea lui Raymond Ioan Gulyas și Ion Niculiță, a mai avut și satisfacția unui loc 6 în contul Anitei Zaro în proba de 5.000 de metri, sportiva pregătită de Ion Niculiță încheind cursa în 18 minute și 22 de secunde.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: