Cu participarea campioanei olimpice Constantina Diță, ”Crosul FEAA” la debut, la ceas aniversar: 50 de ani ai ”Facultății de Economie” la UVT

Ploaia căzută sâmbătă dimineață în Timișoara nici nu i-a împiedicat să se alinieze la start și nici nu i-a intimidat, ci doar i-a… udat dar și îndârjit pe entuziaștii participanți în a încheia cu brio excelentul demers al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest, sub forma ediției inaugurale a ”Crosului FEAA”, o reuniune atletică de alergare pe șosea gândită ca benefic și necesar stimulent pe adresa propriilor studenți. Iar evenimentul, onorat cu prezența de Constantina Diță-Tomescu, singura campioană olimpică a României la maraton, a avut succes prin prisma prezenței la start, peste așteptări ținând cont de vreme.

”La noi, la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, nevoia de a face mișcare și de a ne implica direct în asemenea manifestații sportive este cu atât mai mare decât a colegilor noștri din UVT de la Facultatea de Educație Fizică Sport, obișnuiți cu așa ceva. Aceasta a fost viziunea organizării crosului, pentru a da posibilitatea studenților noștri să facă mișcare într-un cadru organizat, cu speranța de a prinde puțin gustul și de a se obișnui cu ideea să facă sport. În anii trecuți am căutat să-i încurajăm să se pregătească și fizic iar acum am decis să organizăm Crosul FEAA, într-un moment aniversar pentru Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, la împlinirea a 50 de ani de la înființare. Iar pe viitor intenționăm să alcătuim un grup al studenților noștri cu care să participăm la tot mai numeroasele concursuri de acest tip”, a explicat pe marginea evenimentului unul dintre membrii echipei organizatoare a ediției inaugurale, Daniel Brîndescu Olariu, lector de Analiză financiară la FEAA, facultate cu peste 5.000 de studenți, incluzându-i și pe cei implicați la licență, master și doctorat.

Entuziasmul a fost mare, înscriindu-se peste 550 de doritori, iar chiar dacă ploaia rece i-a ținut pe mulți în case, nu mai puțin de 171 de entuziaști au coagulat un total de participare peste așteptările organizatorilor, atât prin prisma stării vremii cât și a faptului că numeroși studenți se înfățișau astfel în premieră la un asemenea concurs.

Iar învățăceii din învățământul superior au fost stimulați de prezența la start a mai multor sportivi de performanță, în frunte cu nimeni alta decât prima clasată în proba feminină de maraton pe 42,2 kilometri a ediției 2008 a Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing, Constantina Diță-Tomescu, singura sportivă din România triumfătoare la maraton, pe-atunci la vârsta de 38 de ani, în primăvara aceasta candidată la conducerea Federației Române de Atletism.

S-au aliniat la start și membri ai formației de fotbal a Universității de Vest Timișoara, studenți UVT proaspăt campioni naționali universitari în sportul pe dreptunghiul verde, dar și ”grei” din disciplina cu mânuși în ring, pugilistul dublu campion național de box la categoria supergrea Tekin Ali, student pe băncile FEAA, respectiv Doru Livădariu, un ex-campion național de box, la rândul său student la ”Sport”, precum și alți studenți-sportivi dar și dascălii lor, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, ori elevi și liceeni la LPS Banatul, atleți în devenire, ca de exemplu Alexandru Creștin (17 ani), antrenat la liceul cu program sportiv de Ioan Niculiță și participant în sezonul trecut în finalele ”Naționalului” FRA de juniori 2 pe 5.000 de metri.

Mai mult și mai mult, evenimentul a fost orchestrat în beneficiul stimulării și încurajării participării studenților, a impulsionării sportului de masă, în acest caz cu conotații studențești.

Traseul a fost ales pe potrivita distanță de 3 kilometri și pe un parcurs simbolic, de la sediul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din bulevardul Johann Heinrich Pestalozzi la Universitatea de Vest Timișoara din bulevardul Vasile Pârvan, și înapoi, cadrând ca idee cu ceasul aniversar al unității de învățământ superior, la moment festiv în aceste zile. Cu startul la 10,30, ”Crosul FEAA” a fost un succes cu zâmbetul pe buze printre stropii de ploaie, surprinse ca atare de mai mulți fotografi, Sporttim spicuind din realizările Dianei Sala și Biancăi Suciu…

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: