Dubla campioană balcanică Adelina Pastor (CSM Timişoara), în lotul de 18 al României pentru Campionatul Mondial din Rusia

Adelina Pastor, cîștigătoare în week-end a două titluri de campioană balcanică în întrecerea de la Stara Zagora, se va afla între cei 18 componenți ai selecționatei României care pe 8 august vor face deplasarea la întrecerea de 9 zile a Campionatului Mondial de atletism de la Moscova.

Atleta timișoreancă s-a impus cu timpul de 52.74 în proba de 400 metri a Balcaniadei de seniori din Bulgaria, devenind campioană balcanică și cu ștafeta de 4 x 400 metri a României, învingătoare detașată în 3:29.13, în componența Camelia Gal, Sanda Belgyan, Adelina Pastor, Alina Panainte, și realizând totodată baremul A pentru competiția mondială din 10-18 august.

Componența ștafetei de 4 x 400 metri în vederea Mondialului le reunește pe Răzor, Lavric, Belgyan, Panainte și Pastor.

Consiliul federal al F. R. Atletism a stabilit lotul pentru Campionatul Mondial de seniori de la Moscova (10-18 august), alcătuit, la feminin, din Andreea Ogrăzeanu (200 m), Bianca Răzor (400 m, 4 x 400 m), Mirela Lavric (800 m, 4 x 400 m), Ioana Doagă (1.500 m), Simona Maxim (maraton), Adelina Pastor, Alina Panainte, Sanda Belgyan (4 x 400 m), Ancuţa Bobocel (3.000 metri obstacole), Anca Heltne (greutate), Nicoleta Grasu (disc), Eliza Toader (suliţă), Bianca Perie (ciocan), iar la masculin din Marius Ionescu (maraton), Marius Cocioran (50 km marş), Adrian Vasile (lungime), Marian Oprea (triplusalt) şi Mihai Donisan (înălţime). Angela Moroşanu urmează un tratament recuperatoriu în Germania, fiind indisponibilă, printre alte atlete.

Mondialul de atletism a ajuns la cea de-a 12-a sa ediție pe tărâm european, din totalul de 16, după ce în urmă cu 2 ani gazdă a competiției a fost Daegu, în Coreea de Sud, iar în 2009 Berlinul.

Și Marian Oprea și-a îndeplinit baremul A de Mondial cu ocazia întrecerii de triplusalt de la Balcaniada de seniori din Bulgaria, atingând performanța de 17,24 metri şi cucerind astfel una dintre cele 10 medalii de aur ale delegației României, din totalul de 40 puse în joc. ”Tricolorii” au mai obținut și 4 medalii de argint respectiv 6 de bronz, clasându-se pe primul loc în clasamentul oficial feminin şi pe locul secund în ierarhia masculină, la întreceri fiind prezenţi atleţi şi atlete din 12 ţări.

Cosmin Ilie Dumitrache (n. 1994; CSM Timișoara; antrenor Ioan Damaschin), concurând pentru România la Balcaniada de seniori de la Stara Zagora, a fost cronometrat cu timpul de 14.59, reușind un record personal în proba de 110 metri garduri.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: