Euro 2017. Primele 5 seturi de medalii, decernate

Reuniunea de după-amiază a zilei inaugurale în ediția din acest an a Campionatului European de atletism în sală pentru seniori, programată de vineri până duminică la Beograd, a propus printre seriile de calificări și primele 3 semifinale respectiv patru finale cu medaliile pe masă plus toate probele pentatlonului feminin, cele mai prețioase distincții fiind adjudecate de atleți din Polonia și Regatul Unit iar în probele feminine de sportive din Belgia, Germania și Ungaria.

2017-102

Reprezentații delegației ”tricolore” n-au fost protagoniști ai semifinalelor ori finalelor primei zile de competiție din capitala Serbiei, dintre cele 3 rezervate evenimentului programat în aceeași sală la o săptămână după Balcaniada de seniori.

În schimb trei medaliați cu aceeași performanță înregistrată la săritura cu prăjina în concursul băieților, și anume 5,85 metri, dintre care doi polonezi, în frunte cu învingătorul Piotr Lisek, urmat cu medalia de argint de elenul Filippidis, din 11 finaliști.

Andy Pozzi a câștigat finala de 60 de metri garduri a întrecerii masculine, pentru Regatul Unit, cu timpul de 7,51, urmat de francezul Martinot-Lagarde și cehul Svoboda, fiecare cu câte o sutime în urmă, între cei opt finaliști mai numărându-se, în ordinea clasării, alți doi francezi, un atlet din spațiul ex-iugoslav alergând pentru Cipru, un spaniol și un danez.

Anita Marton a triumfat pentru Ungaria la aruncarea greutății, cu 19,28 metri, urmată pe podium de bulgăroaica Mavrodieva și Leantsiuk (Belarus), dintre 8 finaliste.

Succes nemțesc la 60 de metri garduri feminin, prin Cindy Roleder, cu timpul de 7 secunde și 88 de sutimi, urmată de Alina Talay (Belarus) și Pamela Dutkiewicz, tot din Germania.

La capătul celor 5 probe ale pentatlonului feminin, campioană continentală de sală a fost încoronată Thiam Nafissatou, pentru Belgia, cu 4.870 puncte, urmată de Ivona Dadic, concurând pentru Austria, cu 4.767 puncte, și Zsivoczky-Farkas Gyorgyi, pentru Ungaria, cu 4.723 puncte, pe locul 4 dintre cele 15 participante, și tot cu un record personal, precum compatrioata sa, fiind o altă atletă maghiară.

Euro 2017 indoor continuă astăzi și duminică la Beograd.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: