GALERIE FOTO. Puşcaşu doboară după peste o decadă şi recordul grupării CSŞ Lugoj la totalul de puncte în probe combinate

Cîteva imagini de la reuşita Dianei Cristina Puşcaşu în Bucureşti, unde acolada premierelor nu s-a mărginit doar la cele 4 recorduri personale şi noul record al clubului pe care îl reprezintă, CSŞ Lugoj, la 100 metri garduri, ci include un nou record al totalului de puncte acumulate de gruparea de pe Timiş în întreceri de probe combinate, doborît fiind tocmai „generalul” Andreei Olteanu, o ex-campioană naţională a Lugojului ca junioară III la aruncarea suliţei şi în probe combinate…

A trecut ceva timp de la performanţele ca junioară III ale Andreei Olteanu, al cărei record naţional de 39.19 metri la aruncarea suliţei de 600 de grame a fost doborît abia anul trecut, cu o suliţă mai uşoară, de 500 grame, conform noilor standarde de concurs, şi iată că a venit şi rîndul lui „Didi” Puşcaşu, şi ea o junioară III, să-i doboare şi totalul de puncte acumulate în probe combinate.

Diferenţa ar fi că pe vremea aceea se alerga proba de 80 metri garduri, devenită de 100 metri garduri conform noului sistem competiţional, dar totalul de 3.837 puncte atins astăzi în Bucureşti de Puşcaşu este un nou record al CSŞ Lugoj în această complexă întrecere.

Rămîne de văzut dacă Puşcaşu va emula ascensiunea Andreei Olteanu de a urca pe podiumul Internaţionalelor României, între senioare, ca junioară II. Ambele atlete, arc peste timp, au fost pregătite de profesorul Adrian Vrudnik.

Dar iată, înainte de careul foto, şi recapitularea rezultatelor Dianei Puşcaşu în hexatlonul junioarelor III, ca nouă vicecampioană a ţării: 15.25 pe 100 de metri, prima şi nou record personal; 1,46 la săritura în înălţime, a şasea şi nou record personal; 26,23 pe 200 metri, prima cu peste o secundă avans; 5,26 la săritura în lungime – a doua în probă; 9,61 metri la aruncarea greutăţii – a doua şi record personal; 2:43,01 pe 800 de metri – a cincea şi record personal.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Atletism: