GALERIE FOTO. Timișoreanul Silviu Nișu, un asistent-doctor cu specializarea atletism la UVT, căruia U și CSM Timișoara i-au întors spatele, al doilea în lume pe 100 metri la World Masters Games

O actualizare a poveștii unui om cu adevărat fericit. Silviu Adrian Nișu, asistent-doctor cu specializarea atletism la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT, dar șicanat anul acesta până în pânzele albe de conducătorul CS Universitatea Timișoara, iar ulterior eronat refuzat și de CSM Timișoara, a ajuns totuși la start în ciuda tuturor piedicilor ”loco”, încheind chiar al doilea pentru România în proba de 100 metri a foarte popularei și tradiționalei World Masters Games, ținută anul acesta la Torino, și tocmai de ziua sa de naștere: 11,11 secunde la 35 ani.

Un triumf moral! Nișu a putut ajunge la Jocurile Mondiale ale veteranilor doar grație înțelegerii primite pe ultima sută de metri din partea grupărilor bucureștene CS Rapid și CS Olimpia, reușita sa punctuală echivalând însă și cu împușcătura pe care și-a administrat-o în propriul călcâi atletismul timișorean sau, mai exact, un retrograd factor de decizie care și-a dovedit și cu acest prilej incompetența, între alte tare de caracter care l-ar face incompatibil cu deținerea frâielor unei grupări universitare, principala a orașului, într-un municipiu cu veleități și tradiție în învățământul superior.

Iar reușita lui Silviu Nișu este bobârnacul binemeritat încasat de rigiditatea unui sistem care doar se perpetuează și își maschează ridicolul.

Mii de felicitări, Silviu Adrian Nișu, sute de mii de ”Huo!” din toți bojocii unor atitudini pentru care Timișoara poate fi profund rușinată că le tolerează!

Pentru conformitate, tot ceea ce trebuie cunoscut despre reușita lui Nișu într-o bătălie cu morile de vânt, dusă vreme de 7 luni, dar câștigată: http://sporttim.ro/atletism/fara-exagerare-o-exclamatie-bombastica-se-preteaza-extraordinar-timisoreanul-silviu-nisu-abia-%E2%80%9Daruncat%E2%80%9D-de-timisorenele-csu-si-csm-acum-la-rapid-si-olimpia-bucuresti-vicecampion

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: