Ruşine CS U Timişoara!!! Deşi cu mîna imobilizată după atacul preşedintelui Chiş, Silviu Nişu bate la Indoor Classic Viena timpul de la Universitarele României!

Un caz trist dar adevărat, înălţător prin dramatismul său dar totodată sfîşietor, spunînd multe despre cloaca de pe Bega… Absolut remarcabil, un atlet timişorean mergînd pe 35 de ani şi care a fost recent scos în două rînduri din birou prin împinsături, bruscări şi vorbe grele de către preşedintele lui CS Universitatea, la care era legitimat, agresiune în urma căreia s-a ales cu o fractură la deget şi antebraţul imobilizat, ulterior fiind refuzat întru legitimare la CSM Timişoara datorită vîrstei sale, a cîştigat la Indoor Classic Viena una dintre seriile pe 60 de metri împotriva a 7 adversari străini, fiecare cu măcar 12 ani mai tineri decît el. În compania a 59 sprinteri din întreaga Europă, Silviu Nişu, ca unic reprezentant al României în proba de 60 plat, şi cu mîna imobilizată, improvizîndu-şi astfel startul, a dovedit că vîrsta n-are bariere şi a dat indirect o binemeritată palmă atitudinilor retrograde din sportul timişorean.

Silviu Nişu, urcînd pe prima treaptă a Naţionalului de probe neclasice de pe Cluj Arena, în toamna lui 2012, s-a arătat mîhnit să constate că şi înaintea acelei întreceri preşedintele clubului la care e legitimat, Mircea Chiş, de la Universitatea Timişoara, l-a "încurajat" cu vorbele "prietene, pentru tine atletismul e istorie".

Şi mai remarcabil, fiind practic discriminat loco mai mult sau mai puţin făţiş apropo de vîrsta sa, Nişu a concurat pe cont propriu, nu în numele unui club timişorean, dar reprezentînd în ierarhii România, conform tabelelor de concurs, şi nu doar a cîştigat seria, dar s-a şi clasat pe locul 19 şi în prima treime din 60 de sprinteri, la 3 locuri de finala B, iar totul a fost izbutit pe cheltuiala sa: deplasare, cazare, mese…

Halo, Timişoara! Mare ruşine clubului universitar, care luna trecută era reprezentat bine mersi de Nişu, la Campionatul Naţional Universitar. Nişu s-a declarat dezgustat de situaţia de pe Bega dar se poate spune că şi-a făcut singur dreptate. Jos pălăria.

Dacă arena sportivă locală a căzut din nou în ridicol prin scandalul recent iscat de Mircea Chiş, preşedintele CS Universitatea, care l-a pus pur şi simplu pe drumuri la spital pe sprinterul Silviu Nişu, în schimb atletul a răspuns printr-o frumoasă şi apreciabilă participare la Indoor Classic Viena, replicînd pe pistă sfidătoarei atitudini a conducătorului de club, care i se adresa în termeni foarte jignitori şi răstindu-se că sportivul de 34 de ani n-ar avea ce căuta la o întrecere peste hotare.

Mai precis, Nişu a concurat la proba de 60 metri, iar timpul obţinut, 7,17 secunde, primul în seria a cincea, a fost mai bun cu 3 sutimi de secundă decît cel atins în ianuarie la Campionatul Naţional Universitar de la Bacău, în condiţiile în care în Austria a alergat cu o mînă imobilizată iar startul l-a luat cu sprijin în pumni!

La start s-au aliniat 60 de sprinteri din majoritatea ţărilor Europei, printre care Marea Britanie, Germania, Italia, Turcia, Elveţia, Austria, ţările învecinate României şi câţiva sportivi legitimaţi la clubul din Piteşti, în alte probe.

Dar iată şi explicaţiile lui Nişu, după concursul din capitala Austriei: „Starea mea fizică o cunoaşteţi deja, fiind în continuare cu mîna imobilizată! Dar am întîlnit acolo oameni, şi cînd spun asta mă refer la oameni! Atmosfera de acolo nu se poate nici pe departe compara cu organizarea de la concursurile ţinute condiţionat, de fiecare dată la Bucureşti. Arbitri amabili, cu zîmbetul pe buze, tot timpul gata să dea explicaţii sau ajutor oricînd li se cere! Plăcut surprins am fost în momentul în care am explicat arbitrilor de start problema cu mîna mea şi le-am cerut acordul să depăşesc cu degetul fracturat, de la mîna stîngă, linia de start, avînd în vedere că după nefericitul eveniment mi-am adoptat un nou stil de plecare şi anume în ambii pumni. Mod care nu mă poate avantaja deloc, neputînd să-mi creez impulsia de care are nevoie un sprinter la start”.

Nişu, care l-a depăşit în seria a cincea pe secund clasatul austriac Markus Kornfeld, de la DSG Wolksbank Wien, cronometrat în 7,20, ne-a mai spus că „din septembrie am făcut pauză doar în ziua de 1 ianuarie, după Revelion, şi apoi la momentul atacului preşedintelui. Nu puteam să concep să las atîta muncă, să o văd cum se risipeşte, din cauza tiraniei ceauşiste prin care e condus CS Universitatea. Nu mai reprezint niciun club, deoarece cu cîteva zile înainte de deplasarea la Viena am fost informat că CSM nu mă doreşte la clubul Municipiului Timişoara, susţinut financiar din banii contribuabililor, din care fac şi eu parte, pe motivul eşti prea bătrîn! Dezgustat!”.

Nişu se antrenează în continuare la Milano, pentru Campionatul Naţional de seniori şi juniori din 9-10 februarie, din Complexul Lia Manoliu, etapă finală indoor şi dotată cu „Cupa de Cristal”.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Ruşine CS U Timişoara!!! Deşi cu mîna imobilizată după atacul preşedintelui Chiş, Silviu Nişu bate la Indoor Classic Viena timpul de la Universitarele României!

 1. ctm spune:

  Adevarul e ca, cu un astfel de conducator la CS U Timisoara, de ce sa ne mai miram ca totul e dezastruos acolo?(handbalul feminin si volei masculin subfinantat/anonim; volei feminin inexistent; …)

 2. Naiart spune:

  Domnu’ Comsulea, ati uitat, intentionat sau nu, sa evidentiati si faptul ca daca Silviu Nisu ar fi concurat in primele doua serii la acest concurs, ar fi fost pe ultimile locuri. La fel de adevarat este faptul ca la acest concurs- si ma refer la proba de 60m – nu a participat nici un nume sonor din elita atletismului european. Ca sa nu mai spunem, ca timpul sau de 7,17s este undeva la coada clasamentului performantelor in aceasta proba. Va spune ceva cuvantul acesta PERFORMANTA, domnule COMSULEA? Putem vorbi de performanta la Kim Collins, care la 36 de ani a reusit un 6,57 anul acesta: sau de Dwain Chambers, care la 34 de ani, la fel ca atletul pe care cu atat devotament il sustineti, a reusit un 6,58. Astea sunt performante, nu 7,17. Vorbim de performanta, dar Dumneavoastra nu dati importanta acestui cuvant. Tot ce conteaza la Dvs este sa denigrati un club si un om, care a facut ceva pentru sportul timisean. Mai bine vedeti-va de treaba si lasati sportul pe mana celor care stiu ce sa faca cu el! Deocamdata nu reusiti sa transmiteti decat frustrarea Dvs si a celor pe care ii aparati, pentru ca tanjesc la niste lucruri pe care nu le vor avea niciodata!!!!

  • Stimate cititor, în primul rînd a aduce în discuţie timpii lui Chambers şi Collins pentru a pune într-o proastă lumină, sau contraperformanţă, cum vreţi, timpii lui Nişu, este absolut ridicol şi arată cît sunteţi de subiectiv şi răuvoitor. Pentru ceea ce se aleargă în România, raportat şi la vîrsta lui Nişu, timpii săi sunt într-adevăr buni. Nimeni n-a spus că Nişu este un sprinter de talie mondială, pentru că în acel caz în mod cert n-ar mai fi fost legitimat în secţia de atletism a CS Universitatea, dar a încheiat per ansamblu al 19-lea din 60, ca unic român, într-o întrecere internaţională fie şi de rang mai scăzut. Adică dacă nu te poţi compara cu elite mondiale dar eşti totuşi destul de rapid comparativ cu mai toţi compatrioţii tăi de aceeaşi vîrstă, Nişu fiind printre cei mai iuţi din ţară la categoria sa, atunci înseamnă să nu consemnezi prezenţa sa la Viena? http://www.sporttim.ro prezintă sportul local, de la cel şcolar şi amator, pînă la cel din competiţii internaţionale, şi raportat la nivelul nostru valoric, cursa sa a fost una meritorie, cu atît mai mult dat fiind circumstanţele. Datorită unei mentalităţi sfidătoare şi retrograde ca a Dumneavoastră s-a ajuns să nu se mai vorbească de mai nimeni dintre cei care practică sportul, doar a-l practica fiind un succes în sine într-o ţară cu suficienţi obezi şi lîncezi. Rolul mass-media nu este de a reflecta doar performanţele elitelor şi dacă aţi fi frunzărit măcar presa străină aţi fi citit sute şi mii de articole despre mai puţin cunoscuţi sportivi, remarcabili prin ceea ce reuşesc raportat la nivelul la care evoluează. Cît despre frustrarea noastră şi denigrarea unui om care a făcut ceva pentru sportul timişean, mai reflectaţi. Frustrarea este exact de partea Dumneavoastră, şi de ce?, pentru simplul motiv că îşi mai permite cineva să spună relele care se întîmplă în sportul de pe Bega. De cît de mult şi bine a fost lăsat sportul pe mîna diverşilor din Timişoara, suntem unde suntem, cu puţine performanţe adevărate. Plin de cunoscători, iar Dumneavoastră v-aţi dat penibil cu stîngul în dreptul cu exagerările gen Chambers ori Collins. Cine îşi închipuia să-l compare pe Nişu cu Chambers!? Vai şi amar de logica şi argumentaţia Dumneavoastră, dar mă închin, ca alergător (deseori unic român la start) în sute de curse din lumea asta, maratoane, semimaratoane şi multe altele…

  • atletism spune:

   Vorbiti despre performanta in Europa si spuneti de Kim Collins. Saint Kitts & Nevis – nu e in Europa

 3. Lia Rosca spune:

  Domnule Comsulea,
  In comentariile dumneavoastra despre C.S.U Timisoara puneti atata patima incat va pierdeti sirul gandurilor.
  Frazele alambicate, in care predicatul isi gaseste cu greu subiectul, plus o topica adesea cam bizara, nu prea reflecta o inclinatie deosebita in de-ale scrisului.
  Dupa spusele unor specialisti consacrati, inteleg ca nici cu sportul de performanta nu ati avut si nu aveti nimic in comun.
  De ce va hazardati, asadar, in domenii atat de straine competentelor dumneavoastra?
  Daca ati fi cu adevarat un iubitor de sport, ar trebui sa dati dovada de fair play, sa renuntati la atitudinea vadit partinitoare si sa prezentati faptele in adevarata lor realitate.
  Vorbiti despre un asa-zis ~ dezastru~ la C.S.U Timisoara. Pe ce va bazati aceasta afirmatie? Aveti pentru aceasta documentatia necesara asupra situatiei si a rezultatelor institutiei? Aprecierile dumneavoastra au la baza fapte concrete? Au ele sustinere din partea sportivilor, a antrenorilor, a celorlalti membri ai clubului?! Sau faceti totul doar din dorinta de a denigra institutii, de a calomnia persoane si a induce in eroare cititorii?
  Ar fi indicat sa renuntati la aceasta campanie neloiala care nu poate aduce decat grave prejudicii sportului timisorean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: