Ilustrată din Zagreb pe adresele pensionarului Mircea Chiș, președinte U Timișoara, și a CSM Timișoara: asistentul-doctor Silviu Nișu, respins josnic de Timișoara și salvat de Olimpia București, 4 probe la Balcaniada Masters, 4 medalii de aur, 4 recorduri balcanice

După ce luna trecută devenea vicecampion mondial pe 100 metri și campion mondial pe 200m la World Masters Games de la Torino, precum și campion național de seniori cu ștafeta de 4x100m a Olimpiei București, club care prin recenta sa legitimare îi redeschidea practic ușa participărilor internaționale, timișoreanul Silviu Adrian Nișu a mai dat 4 zdravene dar binemeritate palme celor care i-au sucit degetul și apoi trântit zdravăn poarta în nas pe Bega, adjudecându-și inclusiv cu noi recorduri balcanice toate cele 4 probe în care a concurat pentru România la Balcaniada Masters de la Zagreb.

O realitate absolut remarcabilă, despre gustul dulce al triumfului în condiții de adversitate, intoleranță, lipsă de educație și maximă ignoranță…

Nișu, un tânăr de 35 de ani tratat dezgustător și apelat în fel și chip de un președinte al CS Universitatea Timișoara care nu l-a scos în 2013 din ”pentru tine atletismul e istorie” și ”băi Usain Bolt!”, că de băgat l-a băgat în toate cele, a răspuns prin fapte unor grupări de pe Bega care pur și simplu i-au întors spatele în cel mai tipic stil kominternist de ”dosare”, câștigând tot ce se putea câștiga la Zagreb, dar ca atlet reprezentând CS Olimpia București în lotul de veterani al României.

Celor care i-au făcut zile amare în atletismul timișorean ar trebui să le crape obrazul de rușine și mai ales să-și dea demisia nu astăzi, ci deja ieri, însă cum obrazul este ca șoricul iar scaunul mai presus de orice, nu vor face altceva decât cel mult să înghită în sec la lecturarea acestor rânduri, cu eventualul apel telefonic supărăcios nevoie mare.

Timișoara se putea mândri la ora aceasta cu lărgirea în ultima lună a acoladei de distincții strânse de asistentul-doctor cu specializarea atletism la UVT, incluzând două medalii la nivel mondial, un titlu național și acum ”careul croat”, dar nu poate decât să constate cât de iremediabil de proastă poate să fie, prin subiecții care i-au făcut cu nerușinare vânt lui Nișu din biata noastră bătătură.

Mai exact, Nișu a adăugat în week-end alte trei triumfuri la Balcaniada Masters din Croația, după ce vineri triumfa la pas, deși cu un timp modest, 11,34, în proba de 100 metri a competiției. Asistentul-doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UV Timișoara a câștigat în 23,14 secunde, pe culoarul 5 și cu vînt din față (-2,0), proba de 200 metri a Balcaniadei, în fața grecului Afroudakis, iar apoi a triumfat și cu ștafetele României, pe aceleași distanțe.

Mai mult decât atât, deși timpii săi au fost mai slabi decât cei izbutiți în acest an dar mai ales pe parcursul unei cariere inclusiv sub tricolor, care – iată! – se prelungește frumos, Nișu a reușit Championship Record în toate cele 4 cazuri.

Pe 4×100 metri a izbândit împreună cu colegii Nicolae Dumitrache (n. 1977), Robertino Tănase (1972) și Sorin Răzvan Drăguț (1977), cu timpul de 44,57, în fața grecilor.

Pe scurt, 4 probe, 4 medalii de aur, 4 recorduri balcanice, cu impresiile triumfătorului, care în 4 august a împlinit 35 de ani: ”Pentru rezultate, nu am nici-o scuză, știu că sunt cele mai slabe pe anul acesta! Și cu vânt din față (-2m/s) am fugit 23,13 C.R. Vântul, care este atît de important pentru un record încît, dacă bătea cu peste 1,5m/s din spate, nu se omologa recordul! La mine nu a fost cazul, fiind din față! Bilanțul anual? O căruță de medalii, mult mai mulți bani cheltuiți, recunosc! Câteva clipe fantastice m-au învăluit când întreaga tribună m-a aplaudat după ce au văzut evoluția la ștafete, unde am tras la maxim să fac record balcanic!”

Prinț peste hotare, dar… ”m-am transformat în cerșetor, în momentele în care am pășit în unele firme cu specific sportiv (nike, adidas, hervis, decathlon, Bodo sport, Intersport Timișoara), cu două medalii la nivel mondial la gât și cu contractul de sponsorizare primit de la Federația Română de Atletism, Comisia de atleți veterani. Nici măcar nu au schițat vreun gest să mă susțină. Mi-au plasat o adresă de mail, să le scriu celor din București. Alții au spus, te sunăm noi… Am demnitate și mi-e rușine în afara stadioanelor că sunt român! Pe stadion, inclusiv la Torino, am întors cardul de acces pe stadion pentru că scria România…”

Pentru conformitate, un scurt îndreptar a ceea ce trebuie cunoscut despre reușita lui Nișu într-o bătălie cu morile de vânt, dusă vreme de 7 luni, dar câștigată cu vârf și îndesat. Uneori, în lume, mai triumfă și binele în detrimentul idiocrației… http://sporttim.ro/atletism/fara-exagerare-o-exclamatie-bombastica-se-preteaza-extraordinar-timisoreanul-silviu-nisu-abia-%E2%80%9Daruncat%E2%80%9D-de-timisorenele-csu-si-csm-acum-la-rapid-si-olimpia-bucuresti-vicecampion

Sau… http://sporttim.ro/atletism/ilustrata-din-italia-de-la-jocurile-mondiale-masters-pe-adresa-presedintelui-cs-universitatea-timisoara

*

România a deplasat la Zagreb un lot de 90 atleți, mai puțin numeros doar decât cele din Croația, Slovenia și Grecia, totalul țărilor la start fiind de 16, inclusiv cu câte un sportiv aliniat de Italia, Germania, Polonia și chiar Kazakhstan, această națiune legănându-se din moși strămoși undeva între Skopje și Pella. Iar România s-a clasat a treia în ierarhia pe medalii a Balcaniadei Masters 2013, după Slovenia și Croația, cu palmaresul 58 – 48 (argint) – 22 (bronz), din 12 națiuni balcanice, patru dintre cele 58 de medalii de aur fiind cucerite prin transpirație de un sportiv timișorean trimis anul acesta la plimbare de pe meschina pistă locală. Să purceadă la plimbarea spre tușă neruşinaţii care i-au pus bețe în roate…

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: