Înscrieri deschise pentru Timotion – Timișoara se mișcă, la a V-a ediție în 14 aprilie 2019. Cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din vestul țării

Cea de-a cincea ediție ”Timotion – Timișoara se mișcă”, eveniment de alergare în scop caritabil din vestul țării programat în 14 aprilie 2019, a început încă de astăzi odată cu deschiderea înscrierilor. Organizatorii țintesc colectarea a 500.000 lei din donații și taxe de înscriere, astfel încât cele 20 de proiecte din ale reuniunii din primăvară să fie finanțate integral. ”E un obiectiv ambițios, dar de ce să nu îndrăznim? Ediția V – Timotion vine cu proiecte extraordinare. Pe noi ne-au mobilizat să pregătim un eveniment pe măsura lor. Detaliile proiectelor sunt aici: Cui sa donezi « Timotion 

Înscrierile pentru Timotion, ajuns la ediția a cincea, cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din vestul țării, sunt deschise din această lună pe platforma online www.timotion.ro, fondurile colectate din taxele de înscriere urmând să fie donate celor 20 de proiecte promovate pentru obținerea de finanțare.

În 2019, Timotion – Timișoara se mișcă! va fi un prilej de mobilizare și de implicare a comunității pentru susținerea unor proiecte care au, împreună, mii de beneficiari de toate vârstele și din toate categoriile sociale.

Obiectivul evenimentului sportiv este să obțină 500.000 de lei, suma fiind dublă față de fondurile colectate la ultima ediție.

Publicul dornic să se implice în cadrul Timotion poate să se înscrie la una sau mai multe curse, să facă o donație pentru unul sau mai multe proiecte, să devină ambasador al unui proiect și să adune donații.

”Sunt proiecte extraordinare, care arată ce nevoi avem în comunitate, dar mai arată și un potențial de implicare și de creativitate foarte mare. Etapa de evaluare a proiectelor înscrise a fost o bucurie pentru noi, organizatorii, și ne-a mobilizat foarte mult să promovăm cât mai din timp a cincea ediție Timotion pentru a impulsiona donațiile și înscrierile. Invităm publicul să citească cele 20 de proiecte și să aleagă unul sau mai multe pentru a le susține”, a spus Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara – co-organizator.

Sunt șase curse de alergare, pe distanțe cuprinse între 1 și 21 de kilometri, la care pot participa copii, tineri, părinți, bunici, precum și echipe din companii. La înscriere, fiecare persoană va alege cărui proiect să-i fie alocată taxa de participare.

Timotion – Timișoara se mișcă! va avea loc în 14 aprilie 2019, când sunt așteptate la start câteva mii de persoane.

”Este un eveniment pentru comunitatea locală, este pentru noi toți și este nevoie de cât mai mulți participanți pentru a obține sumele necesare realizării proiectelor. Ultima ediție, cea din 2018, ne-a arătat că publicul este tot mai interesat să facă parte din Timotion. Ne dorim să creștem și mai mult, să avem la start și mai mulți participanți, și mai multe echipe din companii, să oferim împreună și mai mult suport organizațiilor care caută soluții pentru probleme care într-o măsură mai mică sau mai mare ne afectează pe toți”, a spus Cristina Potra Mureșan, coordonator Timotion din partea Asociației Club Sportiv Alergotura – co-organizator.

Sunt patru categorii mari de proiecte propuse de organizații non-guvernamentale din Timiș, Arad și Caraș-Severin: educație, sănătate, cultură și implicare civică. Ele pot fi parcurse pe site-ul evenimentului www.timotion.ro. Pe pagina de Facebook Timotion vor fi publicate informații despre eveniment și despre proiecte.

Timotion este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara.

Evenimentul a început în 2014 cu obiectivul de a mobiliza comunitatea locală să fie mai implicată civic, să conștientizăm probleme locale și să susținem soluțiile propuse, să promovăm alergarea ca sport accesibil pentru o viață sănătoasă, să oferim un cadru optimist de socializare pentru colegi, prieteni, familii.

Timotion pune orașul în mișcare: https://vimeo.com/271543035.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: