Între elite, Şcoala din Comloşu Mare, pe 2 la ONSŞ de tetratlon

Aflată la a doua participare din cele 3 ediţii de până acum, Şcoala cu clasele I-VIII din Comloşu Mare s-a clasat pe locul al doilea la etapa finală la tetratlon atletic şcolar pe echipe din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la nivel gimnazial, fiind în cărţi pentru poziţia întâi până la ultima probă. Performanţa este cu atât mai meritorie cu cât echipa timişeană a fost singura participantă din mediul rural la faza finală, adversarele provenind, în general, din importante centre universitare ale ţării, iar printre grupările depăşite în ierarhie s-au numărat şcoli cu profil sportiv ori chiar reprezentanta capitalei.

Tetratlonul este o disciplină sportivă care cuprinde patru probe, şi anume 60 metri plat, săritura în lungime, aruncarea mingii de oină şi 800 metri. Fiecare echipă a fost formată din câte cinci elevi, pentru Şcoala din Comloşu Mare participând sub conducerea profesorului Rusu Avram următorii elevi: Boldijar Bogdan (clasa a VIII-a A), Fanu Sergiu (clasa a VIII-a B), Fâşie Alexandru (clasa a VII-a A), Novac Sergiu (clasa a VIII-a B) şi Rotaru Marian (clasa a VIII-a B).

Pe stadionul Politehnicii Iaşi au concurat opt şcoli: L.P.S. Iaşi, L.P.S. Cluj Napoca, L.P.S. „Nicolae Rotaru” Constanţa, Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Alecsandri” Baia Mare, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 190 „Marcela Peneş” Bucureşti, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, dar şi Şcoala cu clasele I-VIII Comloşu Mare din judeţul Timiş.

Clasamentul final pe echipe a fost următorul: 1. Iaşi 1289 puncte, 2. Comloşu Mare 1231 p, 3. Cluj Napoca 1127 p, Constanţa 1122 p, Roşiorii de Vede 1109 p, Baia Mare 1095 p, Râmnicu Vâlcea 991 p şi Bucureşti 908 p.

S-a alcătuit şi un clasament individual al celor 40 de participanţi, Fâşie Alexandru ocupând locul al IV-lea, cu 323 puncte, la numai un punct de ultima poziţie a podiumului. Totuşi, născut în 1998, Fâşie Alexandru a fost cel mai tânăr dintre primii clasaţi, câştigătorul Scanghel Valentin (Constanţa) fiind cu doi ani mai în vârstă, iar cei de pe locurile 2 şi 3, Radu Valentin Alexandru (Iaşi) respectiv Matis Vlad (Cluj Napoca), sunt din generaţia ‛97. În aceeaşi ierarhie, Boldijar Bogdan a fost al 6-lea…

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Între elite, Şcoala din Comloşu Mare, pe 2 la ONSŞ de tetratlon

  1. Fasie Alexandru spune:

    Eu sunt Alex Fasie este adevarat ca fiind cel mai mic de acolo sa fiu al 4-lea pe tara pentru mine este ceva care intra in istoria mea sigur a fost foarte greu concurand cu ceilalti coeipieri de peste 2 metri si la rezistenta niki nu m-am gandit sa fiu pe primul loc intrecandui pe cei de la iasi cu tot cu conditiile lor 🙂 teren tot eu m-am antrenat pe strada la fuga printre gropi si cand am vazut ce conditii au cei de la iasi am ramas masca pt mine a fost ceva frumos si vreau ca la anu sa fiu cel mai bun 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: