Ioana Gheorghe (LPS Banatul și CSM Timișoara), locul 1 la Balcaniada de juniori 1 pe 200 de metri

La 24 de ore după ce devenea dublă vicecampioană balcanică pentru România în probele de 100 de metri și de ștafetă pe 4×100 metri, sprintera timișoreancă Ioana Teodora Gheorghe a cucerit și locul 1 în cadrul Balcaniadei de atletism pentru juniori 1 disputată sâmbătă și duminică pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, impunându-se pe 200 de metri, după care a încheiat din nou a doua și cu ștafeta de 4 x 400 de metri a ”tricolorelor”.

pistă grilă start

 

Sportivul numărul 1 al județului Timiș în anul 2014 a câștigat în seriile de duminică de la ora 18 proba de 200 de metri a Balcaniadei de atletism pentru juniori 1, în întrecerea feminină, înregistrând timpul de 24,65 secunde pe jumătatea de pistă, împotriva vântului, și aducând 8 puncte lotului României în ierarhia generală pe națiuni.

Ioana Teodora Gheorghe, din generația 1997 și pregătită din acest an la LPS Banatul și CSM Timișoara de Mihaela Răsădean, după ce era instruită până în sezonul trecut de Ioan Damaschin, a reușit așadar o clasare pe prima poziție a podiumului de premiere la Balcaniada rezervată juniorilor din generațiile 1996 și 1997 dar și 3 locuri secunde.

Gheorghe le-a devansat astăzi pe podium, cu două sutimi de secundă, pe cipriota Dimitra Kyriakidou și turcoaica Zeynep Bas, ultima având însă parte de vânt favorabil. Timișoreanca deține un record personal de 23,95 secunde, înregistrat anul trecut în trialul pentru cadeți de la Baku.

Bănățeanca a fost prima dintre cele 16 atlete concurând duminică seară pe 200 de metri, provenind din 9 țări din regiune.

Ulterior, Ioana Teodora Gheorghe a obținut și un al doilea loc secund la Pitești cu ștafeta României, de această dată pe 4 x 400 de metri, ceea ce înseamnă că în acest weekend a acumulat onoruri alergând pe 3 distanțe diferite.

România a înregistrat timpul de 3:46 și cu 30 de sutimi de secundă mai lent decât învingătoarea Serbia, pentru gazde alergând două atlete de la LPS Banatul și CSM Timișoara, așadar și Livia Ana Cristurean, din generația 1996. Din ștafetă au mai făcut parte și Andreea Timofei respectiv Lorena Almășan, din generațiile 1996 și 1997. Tot pe locul secund a încheiat și ștafeta masculină de 4×400 metri a României.

Dintre românce s-au mai impus în reuniunea finală și Florentina Marincu, la săritura în lungime, Lenuța Burueană la aruncarea greutății, și Andreea Pîșcu pe 5.000 de metri, în vreme ce la băieți au urcat astăzi pe locul I Andrei Toader, la aruncarea greutății de 6 kilograme, Răzvan Grecu la triplu salt, Florin Coman la aruncarea ciocanului și Alexandru Novac la aruncarea suliței.

La competiție au participat delegații din 15 țări din regiune.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: