Ioana Iancu, de la ”Științe Agricole – Banatul” Timișoara, pe podiumul Campionatului Național Universitar indoor, la aruncarea greutății

Debut al sezonului atletic 2015, odată cu întrecerile de sală! Iar chiar dacă Timișoara n-a fost reprezentată la București, în prima etapă a Campionatului Național indoor de juniori III, ce se derulează astăzi în reamenajata incintă din Complexul Național ”Lia Manoliu”, în schimb a avut câțiva soli de succes la Bacău, în etapa finală a Campionatului Național Universitar de sală, cuplată cu runda inaugurală a Campionatului Național indoor pentru seniori, tineret și juniori 1.

Pe podium în Moldova a suit Ioana Alexandra Iancu, din generația 1991, reprezentând Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, care a obținut locul 3 în ierarhia combinată a probei de aruncarea greutății de 4 kilograme din cadrul naționalelor universitare și a etapei de Campionat Național de seniori, tineret și juniori 1.

Iancu a urcat pe podium cu o aruncare de 12,69 metri, în urma Lenuței Burueană (CS Ceahlăul; n. 1996), cu 15,65 metri, și a Andreei Huzum-Vitan (CS Botoșani; n. 1993), cu 15,14.

Pe lângă aruncătoarea Iancu, de la USAMVBT, Andrei Ionuț Bărbuț a încheiat în imediata vecinătate a podiumului probei de 1.500 metri a băieților, cu timpul de 3:59,72, absolventul de juniorat din generația 1994, care a reprezentat Universitatea de Vest Timișoara, fiind cu nici o secundă în urma băcăuanului Bîscă, de la CS Știința, clasat al treilea.

Singura probă din totalul celor 16 derulate la Bacău, dintre care 7 ale fetelor, în care Timișoara a avut reprezentare atât la masculin cât și la feminin, a fost cea de 400 metri. La fete, între care s-a impus Mihaela Nunu (CSU Brașov; n. 1989), în 56,75, lugojeanca Diana Simona Franțescu, din generația 1995, reprezentând Universitatea de Vest Timișoara, s-a situat a zecea din 20 de participante, în 61,48 secunde.

La băieți, o clasare foarte bună a tânărului Ion Alberto Gheorghescu, din generația 1995, alergând pentru Universitatea de Vest Timișoara, care a încheiat cei 400 de metri în 51 de secunde, pe locul 5 în clasamentul combinat al etapei inaugurale de Campionat Național și al etapei finale de Campionat Universitar, urcând pe podium la categoria sa de vârstă atât în runda de Grand Prix cât și între ”studenți”. Iar colegul său de club și de generația, Marcus Rafael Drăghici, a încheiat cursa în 53,48 secunde.

Un fost campion național universitar pentru timișoreni, ajuns acum la CSM Craiova, Silviu Adrian Nișu, s-a clasat al 11-lea în calificările probei de 60 metri, cu timpul de 7,25 secunde. De notat că Nișu a fost unicul sprinter dintre cei 38 aliniați la start reprezentând alergătorii generațiilor anilor 70, singurul vitezist din anii 80 în concurs, Marian Cîmpeanu, de la CSM București, câștigând atât preliminariile probei, în 6,77 secunde, cât și finala, în 6,79s.

De notat așadar că Naționalul Universitar băcăuan a reunit la start nume consacrate ale atletismului autohton. Întrecerea din Moldova mai programează mâine 9 probe, dintre care cinci ale fetelor, plus două ștafete de 4x400m, cu participări timișorene.

La București, în concursul juvenil, junioarele III au avut parte de 13 probe iar băieții de 12, dar fără participare de pe Bega.

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: