Jamaica, 2xaur cu ștafetele de 4x100m la căderea cortinei Mondialului moscovit

Ștafetele Jamaicăi au cucerit locul I și medaliile de aur în ultimele două probe ale ediției din acest an a Campionatului Mondial de atletism pentru seniori de la Moscova, încheiată astăzi după 9 zile de întreceri.

Cu Usain Bolt în componență, Jamaica a smuls la căderea cortinei și un al șaselea aur pe Luzhniki, locul I pe 4×100 metri, devansată fiind de Statele Unite ale Americii și Regatul Unit. La feminin, jamaicancele au fost urmate în proba de ștafetă 4x100m de Franța și SUA.

Cu aceste ultime rezultate, Jamaica a urcat implicit pe podiumul ierarhiei generale a medaliilor cucerite în Rusia, totalizând 6 de aur, două de argint și una de bronz, la acest capitol după Rusia (7-4-6) și SUA (6-13-6).

Pe locul 4 în același clasament al medaliilor a urcat duminică și Kenya, după cea de-a noua și ultima zi de întreceri, grație triumfului lui Eunice Jepkoech Sum pe 800 metri, urmată fiind de rusoaica Savonova și Martinez (SUA), respectiv al lui Asbel Kiprop, primul pe 1.500 metri masculin, în fața lui Centrowitz (SUA) și Cronje (Africa de Sud).

Kenya a acumulat astfel 5 medalii de aur, 4 de argint și 3 de bronz, devansând delegațiile Germaniei (4-2-1), Etiopiei (3-3-4), Regatului Unit (3-0-2), Cehiei și Ucrainei (2-0-1) respectiv Franței (1-3-1), care au completat ierarhia celor mai prolifice 10 națiuni la această ediție cu numărul 14.

România nu s-a numărat între cele 38 de țări medaliate, dintre care 17 au fost europene iar opt din fostul bloc estic, Polonia și Croația obținând medalii de aur iar Croația de argint, pe când Ungaria de exemplu a cucerit două de bronz.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Atletism: