Junioarele 2 timişorence, duble vicecampioane naţionale

Delia Maria Irimia, aflată în primul an de pregătire la LPS Banatul, după sosirea de la CSŞ Caransebeş, a obţinut ieri două medalii de argint în etapa finală a Campionatului Naţional de sală pentru juniori 2, în proba de 800 metri respectiv în ştafeta de 4×400 metri a timişorencelor, cea de-a doua zi a competiţiei de la Bacău aducînd soarele pe pista timişeană.

Irimia, născută în 1997 şi evoluînd în primul an ca junioară 2, a încheiat pe locul secund proba de 800 metri a fetelor, cu timpul de 2:17,98, la o secundă şi 18 sutimi în urma sucevencei Caziuc. Iar Delia Maria Irimia şi-a dublat argintul împreună cu colegele sale de la LPS Banatul Timişoara, în ştafeta de 4×400 metri, junioarele de pe Bega, născute în anii 1996, ´97 şi ´98, fiind cronometrate în 4:08,92, tot în urma celor din Suceava, cu 2,32 secunde.

Simona Romaneţ, născută în 1998, a fost mezina ştafetei Timişoarei, completată de Irimia şi junioarele 2 spre absolvire Livia Ana Cristurean şi Mirabela Trăilescu.

Delia Maria Irimia era cooptată anul trecut de la CSŞ Caransebeş, împreună cu fratele ei, Ionuţ, antrenorul emerit Ioan Damaschin sperînd să fi descoperit în junioara de 15 ani un nou talent promiţător.

Şi juniorii Timişoarei au concurat în proba de ştafetă 4×400 metri, Teodoru, Ionuţ Irimia, Gaşpar şi Jurjiu încheind pe locul 4, în 3:46,32.

„Am încheiat astfel un bun sezon de sală”, a remarcat antrenorul Ioan Damaschin, care a salutat rezultatele înregistrate de atleţii Timişoarei în întrecerile în sală de la Bucureşti şi Bacău, cu atît mai meritorii cu cît cei de pe Bega s-au pregătit pentru sezonul indoor, conform uzanţelor, în aer liber: „Bunul Dumnezeu ne-a ajutat să nu mai avem o iarnă la fel de geroasă, cu îngheţuri. N-am mai fost nevoiţi să trudim la spargerea gheţii de pe pistă”.

În ciuda celor două medalii de argint obţinute la Bacău de LPS Banatul, prezenţa timişeană la etapa finală a Campionatului Naţional indoor pentru juniori 2 a fost însă foarte restrînsă numeric şi modestă ca performanţe, în condiţiile în care întrecerea a oferit 23 de probe de concurs.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 3

 


Ultimele articole din categoria Atletism: