LPS Banatul îşi bate la Grand Prix recordurile de sală

Juniorii timişoreni de la LPS Banatul au avut în Bucureşti două zile ca la carte, la primele întreceri atletice ale anului, bătîndu-şi propriile recorduri de sală în cadrul Campionatului Municipal de juniori III, de vineri, şi a concursului de Grand Prix pentru seniori, tineret şi juniori I, disputat sîmbătă.

Adelina Pastor a cîştigat la 400 metri dimineaţa şi pe 200 metri după-amiaza

Multipla campioană naţională Adelina Pastor, junioară I, a cîştigat proba de 400 metri în 56´23´´, timp cu care le-a depăşit inclusiv pe atletele senioare şi de tineret înscrise în concurs. Mai mult, eleva profesorului Ioan Damaschin a învins şi în reuniunea de după-amiază, în proba de 200 metri, cu timpul de 25´28´´, în condiţiile în care turnanta îngustă a sălii încetineşte alergarea, performanţa ei în aer liber pe aceeaşi distanţă fiind 23´96´´. Acestea sunt noi recorduri în sală pentru Pastor.

Cîştigătoare a fost şi Mirabela Trăilescu, în cadrul „Municipalului” de vineri, rezervat exclusiv juniorilor III, reuşind cel mai bun timp al zilei pe 300 metri, 44´09´´, urmată imediat de colega sa Ioana Gheorghe, cu timpul de 45´18´´. Şi la băieţi a triumfat tot un atlet al LPS Banatul, dublul campion naţional în aer liber Adrian Nicolae Jurjiu, care, fără a forţa nota, a alergat cei 300 metri în ultima serie a probei în timpul de 38´89´´, detaşat cel mai rapid. Recorduri personale peste recorduri personale…

Teodor Banda-David, proaspăt în primul său an la Tineret, şi-a bătut la rîndul său timpul pe 800 metri, sosind al doilea în 1:57´20´´, respectiv pe locul trei în ierarhia cumulată, incluzînd şi seniorii. Imediat în urma sa în clasamentul open al probei a ajuns Andrei Bărbuţ, doar junior II, care, concurînd pentru prima oară într-un concurs de sală, a alergat în 2:01´59´´, fiind depăşit de un singur junior I, născut în 1992, deci cu doi ani mai mari decît tînărul timişorean. „Andrei n-a avut adversar între juniorii II, lăsîndu-i cu 150 de metri în urmă. De fapt, dacă ar fi fost mai încercat de aceştia, sigur ar fi scos un timp şi mai bun”, a explicat profesorul Marcel Grigorescu.

Ca o caracteristică, juniorii LPS Banatul au fost încercaţi de antrenorii lor, Ioan Damaschin şi Marcel Grigorescu, în concursuri ale grupelor superioare de vîrstă, în condiţiile în care rezultatele la Grand Prix I sunt importante doar în privinţa atingerii baremurilor ce determină repartizarea lor în serii la concursul al doilea de Grand Prix, de sîmbăta viitoare.

Larisa Gancea, o junioară II debutantă la concursuri, cu doar cîteva luni de sprinturi în picioare, s-a clasat prima la categoria ei de vîrstă pe 800 metri, în 2:24´55´´, respectiv pe locul trei între juniorii I şi pe opt la general.

În dificila probă de 60 metri garduri, juniorul II Cosmin Dumitrache s-a clasat şi el primul în categoria sa de vîrstă, respectiv al treilea la juniori I şi pe locul 7 în ierarhia generală, alergînd în timpul de 8´46´´. Ştefan Tender, un junior II debutant, a înregistrat 7´39´´ pe 60 metri plat, într-o probă cu o largă participare, clasîndu-se al 12-lea între juniorii I, din peste 30 de concurenţi.

Duminica e rezervată celei de-a doua zile a Municipalului juniorilor III, Jurjiu şi atletele Trăilescu şi Gheorghe, plus juniorul II Tender urmînd a se realinia la start, în proba de 200 metri. Delegaţia timişoreană va rămîne ulterior în pregătiri la Centrul Olimpic, în vederea concursului Grand Prix II de sîmbătă, după care va reveni în Timişoara, cu excepţia Adelinei Pastor şi a lui Cosmin Dumitrache, ce vor rămîne în cantonamentele Lotului Olimpic respectiv naţional.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: