LPS Cluj, prima la Timișoara în Olimpiada Națională a Sportului Școlar la pentatlon pe echipe de nivel liceal

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a organizat în această primăvară o a doua competiție pe țară în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, după cea de greco-romane de la Lugoj, și anume cea de pentatlon pe echipe de nivel liceal, la Timișoara, unde formațiile Liceului cu Program Sportiv Cluj au câștigă titlul pe țară atât la fete cât și la băieți, la finalul unei competiții extrem de echilibrate, cu mențiunea că spre deosebire de concursurile pe saltea, cele atletice n-au avut între protagoniști și sportivi din județul gazdă.

Etapa națională de pentatlon pe echipe la nivel liceal a avut loc la Timișoara cu participarea a 6 echipe de fete și 6 de băieți, în total 60 de concurenți, de notat fiind faptul că din motive financiare nu s-au aliniat la start reprezentantele Bucureștiului și județului Constanța, câte două formații din fiecare zonă, la băieți și fete.

Echipele au fost formate din câte 5 sportivi respectiv sportive, probele pentatlonului fiind de aruncarea greutății, aruncarea mingii de oină, alergare de viteză cu start de jos pe distanța de 60 de metri, săritura în lungime cu elan și alergare de rezistență pe 800 de metri. Performanțele obținute au un echivalent în puncte, și anume cele mai bune 4 performanțe din cele 5 realizate de echipă într-o probă. 

Probele de săritură în lungime și de aruncări s-au desfășurat pe terenul CSȘ Bega, iar cele de alergare pe pista arenei ”Știința”.

Echipele participante s-au reunit pe baza calificărilor reușite de la nivel județean și apoi zonal, competiția sub egida Ministerului și Educației Naționale, organizată de IȘJ Timiș fiind rezervată liceelor cu program sportiv și celor militare. Iar la băieți au concurat Liceul cu Program Sportiv Cluj, Liceul cu Program Sportiv Iași, Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza din județul Prahova, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, pe când la fete: Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, Liceul cu Program Sportiv Cluj, Liceul cu Program Sportiv Câmpulung, Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva, Liceul cu Program Sportiv Iași și Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza.  

Iată mai jos ordinea finală ierarhică a participantelor și punctajele aferente, la feminin respectiv masculin, cu specificația că în echipa organizatorică s-au aflat și 25 de profesori de Educație Fizică și Sport din județul Timiș, în frunte cu Directorul de concurs Adrian Vrudnik, conducător al secției de atletism la CSȘ Lugoj.

De fapt, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, i-a avut ca parteneri în organizarea fazei naționale pe cei de la LPS Banatul, DJST Timiș și Asociația Județeană de Atletism Timiș, cu mențiunea ISJ Timiș că ”toate sesiunile atletice s-au derulat în condiții optime, arbitrajul fiind unul foarte bun. De remarcat implicarea Comisiei de Arbitraj a Asociației Județene de Atletism Timiș și a colegilor care fac parte din comisia de organizare. Felicitări echipelor și profesorilor coordonatori! Mulțumiri colegilor care au reușit să organizeze excelent această competiție!”

CLASAMENT FINAL – FETE 

I LICEUL CU PROGRAM SPORTIV CLUJ- NAPOCA 1573
II LICEUL CU PROGRAM SPORTIV CÂMPULUNG 1539
III LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ”CETATE” DEVA 1456
IV LICEUL CU PROGRAM SPORTIV IAȘI 1424
V COLEGIUL NAȚIONAL MILITAR ”DIMITRIE CANTEMIR” BREAZA 1163
VI LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BAIA MARE 996

CLASAMENT FINAL – BĂIEȚI 

LOCUL ECHIPA PUNCTAJ
I LICEUL CU PROGRAM SPORTIV CLUJ- NAPOCA 1859
II COLEGIUL NAȚIONAL MILITAR ”DIMITRIE CANTEMIR” BREAZA 1843
III COLEGIUL NAȚIONAL MILITAR”TUDOR VLADIMIRESCU” CRAIOVA 1794
IV LICEUL CU PROGRAM SPORTIV IAȘI 1752
V LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SATU MARE 1745
VI COLEGIUL NAȚIONAL MILITAR”MIHAI VITEAZUL” ALBA IULIA 1677

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: