Marius Cocioran, locul 23 la 50km marș, la Campionatul European

Marius Cocioran, atletul multiplu medaliat de la CSM Reșița – CS Murariu care în 10 iulie a împlinit 31 de ani, s-a clasat astăzi pe locul 23 în cadrul dificilei probe de 50 de kilometri marș din cadrul Campionatului European de atletism pentru seniori din Elveția, bănățeanul fiind cronometrat cu timpul de 4 ore, 3 minute și 25 de secunde.

Deținătorul recordului național al probei de 50 de kilometri marș a obținut astfel cea mai bună clasare la nivelul unei competiții internaționale majore pe această distanță, după ce în ultimii 2 ani ocupa pe rând locurile 24, 38 și 40 în cadrul întrecerilor mondiale sau la Jocurile Olimpice.

Cocioran nu și-a depășit însă propriul record la 50km marș, stabilit în 11 august 2012, la Jocurile Olimpice de vară din Regatul Unit, când a fost cronometrat în 3:57,52.

Doar 26 de participanți au încheiat proba de astăzi, alți cinci neajungând la finish, trei fiind descalificați iar unul renunțând să mai ia startul. Remarcabil, câștigătorul francez Yohann Diniz a stabilit cu această ocazie un nou record mondial, 3:32,33, ceea ce dă greutate întrecerii de astăzi la 50 de kilometri marș. Alți 9 atleți au stabilit recorduri personale în cadrul aceleiași curse, fiind înregistrate și alte două recorduri stagionale plus un record național, în cazul ocupantului locului 2, slovacul Matej Toth, 3:36,21.

Rusul Ivan Noskov a obținut locul 3 și medalia de bronz, în 3:37,41, fiind urmat pe pozițiile 4-6 de un compatriot și doi ucraineni.

Reuniunea de vineri seară a Campionatului European de la Zurich programează 9 finale, dintre care 3 cu participare românească, în ordine Bianca Răzor pe 400 de metri, de la 20,10 ora României, Mihai Donișan la săritura în înălțime, de la 20,46, respectiv Bianca Perie la aruncarea greutății, de la 21,40. Marian Oprea s-a clasat aseară al cincilea la triplusalt.

În clasamentul provizoriu pe medalii după mai bine de jumătate din întrecerile helvete, care vor lua sfârșit duminică seară, Franța și Regatul Unit conduc cu câte 4 locuri I și alte 7 respectiv 4 clasări pe podium, urmate fiind de Rusia (3 aur), Germania (2 aur), Spania, Cehia, Belarus și Olanda, fiecare printre altele cu câte o medalie de aur. Alte 7 delegații au cucerit medalii, printre care și Serbia, Polonia, Estonia, Ucraina sau Slovacia.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: