Marius Cocioran nu încheie proba de 50 kilometri marș a Mondialului din China

Atletul reșițean Marius Cocioran, unul dintre puținii reprezentanți ai sexului masculin în lotul României pentru Campionatul Mondial de atletism în aer liber de la Beijing, n-a încheiat proba de 50 kilometri marș a competiției bărbaților, prima a celei de-a opta și penultima zi de întreceri la Beijing, regăsindu-se între cei 9 competitori în această postură, alți șase fiind descalificați.

Stadionul Național din Beijing, gazdă a ediției a XV-a a C.M. atletism în aer liber, în 22-30 august 2015 (foto: www.iaafbeijing2015.com)

Stadionul Național din Beijing, gazdă a ediției a XV-a a C.M. atletism în aer liber, care se încheie astăzi, odată cu a noua zi de întreceri (foto: www.iaafbeijing2015.com)

 

Dintre cei 38 de atleți care au trecut finishul la 50 de kilometri marș, 14 au înregistrat cel mai bun timp al lor în sezonul 2015 iar opt, recorduri personale. Triumful i-a revenit slovacului Matej Toth, cu timpul de 3:40,32, urmat de australianul Tallent, în 3:42,17, precum și de niponii Tanii și Arai, la alte 37 de secunde în urmă respectiv în 3:43,44. Între primii 10, dintre europeni, s-au mai clasat irlandezul Heffernan, pe 5, și spaniolul Garcia, pe locul 9.

Duminica programează și ultimele două probe ale Mondialului din China, ajuns la cea de-a XV-a sa ediție, și anume la săritura în înălțime a bărbaților și aruncarea suliței, la femei. Această a noua și ultimă zi de concurs a fost deschisă de maratonul feminin, adjudecat de etiopianca Dibaba în 2:27,35, urmată la o secundă de kenianca Kiprop și la 4 secunde de Kirwa, din Bahrain.

Înaintea decernării ultimelor două seturi de medalii, Kenya și Jamaica sunt primele la acest capitol, cu câte 6 de aur, Polonia regăsindu-se pe un creditabil loc 5 în ierarhia generală, cu 3 medalii de aur, una de argint și 4 de bronz. Rusia, Belarus, Cehia și Slovacia, din fostul bloc estic, au cucerit la rândul lor măcar câte o medalie de aur, pe podium mai urcând și atleți din Ucraina, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Letonia, Croația sau Kazakhstan.

România nu se regăsește între cele 42 de țări care au obținut măcar o medalie, Marian Oprea fiind cu intrarea în finala probei masculine de triplusalt, pe care a încheiat-o pe locul 6, reprezentantul delegației ”tricolore” urcat în ultimul act. Atletismul timișorean n-a avut reprezentanți în lotul selecționatei FRA.

Următoarea ediție a Campionatului Mondial în aer liber de atletism va avea loc peste 2 ani în Regatul Unit, la Londra.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: