Natalia Dragoș (CSȘ & CSM Lugoj), locul I în București la 60 și 200m garduri în etapa I a ”Naționalului” de copii

Vreme de primăvara, lansare a sezonului atletic intern în aer liber, iar chiar dacă delegația lugojeană în capitală cu un ochi a plâns, dat fiind că 4 sportivi nu au putut participa din lipsă de fonduri, în schimb cu celălalt a râs, Natalia Dragoș câștigând două probe ”de garduri” pe stadionul “Iolanda Balaș Soter” în cadrul etapei I a Campionatului Național de Copii 1 și 2 sub egida Federației Române de Atletism, pentru Clubul Sportiv Școlar Lugoj, cu dublă legitimare la CSM Lugoj. 

După ce vineri 29 aprilie, în cadrul ”Cupei LPS Banatul Timișoara”, pe pista ”Științei”, Natalia Dragoș și colega sa de club Timeea Costa obțineau premiul special în cadrul concursului oficial înscris în calendarul Federației Române de Atletism, care a reunit la start pe malurile Begăi 263 de sportivi din 22 de cluburi, Natalia câștigând proba de 200 de metri și încheind a doua sprintul de 80 de metri, Natalia Dragoș a izbutit o ”dublă” pentru atletismul lugojean în București, în competiția națională desfășurată în perioada 7-8 mai. Weekend în care alți atleți aspiranți ai Lugojului s-au aliniat la start în Caraș-Severin, în ”Memorialul Iosif Măzăran”, găzduit de Reșița.

Iată așadar câteva detalii prin prisma participării lugojene în întrecerile din capitală, de pe ”Știința” din Timișoara și de pe Bârzava. 

La București, Dragoș Natalia, născută în anul 2009 și concurând la categoria Copile I, cu dublă legitimare la CSȘ și CSM Lugoj, a obținut locul I atât în proba de 60 de metri garduri a etapei inaugurale în ”Naționalul” de Copii 1 și 2, închiend în 9 secunde și 43 de sutimi în seriile de calificare și în 9.30s în finală – record personal și record al celor de la CSȘ Lugoj. cât și în cea de 200 de metri garduri, în 29 de secunde.

Vechiul record al școlarelor din Lugoj la 60 de metri garduri era deținut de Claudia Ursulescu – 9.97s, performanță realizată în 2001. Ocupând locul I și la 200 de metri garduri cu un valoros 29 de secunde, Natalia a stabilit încă un record personal și al grupării CSȘ Lugoj, vechiul record pe 200m garduri fiind deținut de Melissa Bolkiș cu timpul de 32 de secunde și 54 de sutimi, realizat în 2012.

Natalia Dragoș este elevă la Liceul ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj și este pregătită de profesorul Adrian Vrudnik.

Cu o săptămână înainte, Natalia Dragoș și Timeea Costa au obținut premiul special în concursul ”Cupa L.P.S. Banatul Timișoara”, desfășurat în data de 29 aprilie pe stadionul ”Știința” din Timișoara – concurs oficial înscris în calendarul Federației Române de Atletism, care a reunit la start 263 sportivi din 22 de cluburi. 

La Timișoara, Clubul Sportiv Școlar Lugoj a obținut următoarele rezultate:

– la junioare categoria a III-a, de 2007-2008:

Timeea Costa, locul I pe 100 de metri, 200m și 400m, cucerind premiul special la categoria junioare 3;

Dana Cazacu, locul I la săritura în lungime, locul 2 pe 200 de metri; 

Patricia Petrescu, locul I la aruncarea greutății și locul 3 la săritura în lungime;

Copile categoria a I-a (2009):

Natalia Dragoș – locul I pe 200 de metri și locul 2 la 80 de metri – preium special la categoria Copile I.

Sportivele sus menționate sunt pregătite de profesorul Adrian Vrudnik.

În cadrul aceleiași grupe de vârstă, Ariana Florea a obținut locul secund pe 800 de metri, iar Ștefania Florea locul 3 în aceeași probă de concurs. 

La copile categoria a II-a (2010), Daiana Ionaș, locul I pe 800 de metri.

La copii categoria a II-a (2010), Alexandru Milan a încheiat primul proba de 1.500 de metri. 

La copile categoria a III-a, născute în 2011, Ancuța Netedu s-a clasat a doua la aruncarea greutății, iar la copii categoria a IV-a (n. 2012), Valentin Ghiță s-a clasat și el tot pe locul secund la aruncarea greutății. Sportivi mai sus menționați sunt pregătiți de profesorul Vasile Canea. 

La Reșița, sâmbătă, lugojenii au concurat la ”Memorialul Iosif Măzăran”, rezervat juniorilor 3, copiilor 1, 2, 3, 4 și spiridușilor, iar Clubul Sportiv Școlar Lugoj a obținut mai multe clasări pe locul I.

Astfel la categoria de vârstă a junioarelor III, Timeea Costa s-a impus în proba de 100 de metri iar Dana Cazacu la săritura în lungime, aceasta încheind a doua pe 100 de metri, în vreme ce Patricia Petrescu a treia la săritura în lungime, fiind vorba despre atlete îndrumate de profesorul Vrudnik.

Locurile 2 și 3 pe Bârzava pentru Ariana și Ștefania Florea la categoria Copile I – născute 2009, în proba de 800 de metri, aceleași poziții la final fiind obținute la categoria Copile II (născute 2010) de Daiana Ionaș pe 600 de metri respectiv Josefina Hrelescu la 1.500 de metri marș. Pe ultima treaptă a podiumului și Alexandru Milan la categoria Copii II, născuți în 2010, în cadrul probei de 600 de metri.

Triumf la categoria Copilelor II (născute 2011), semnat de Ribana Steici la săritura în lungime, ea încheind proba de 500 de metri pe locul secund.

În fine, la categoria Copii II născuți în 2011, Maximilian Anghel a câștigat pe 500 de metri, iar Cosmin Crașovan a încheiat al doilea mai multe probe, de 50 și 500 de metri, respectiv cea a săriturii în lungime. În cazul acestor sportivi, sunt pregătiți de profesorul Vasile Canea.

 
 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 1

 


Ultimele articole din categoria Atletism: