O studentă suedeză la „Fuga la ştafetă!” timişoreană. Pe cînd însă şi ceva mai mulţi tineri români?

A fost frig şi plumburiu luni după-amiază pe malurile Begăi dar, foarte plăcută surpriză, între cei circa 100 de participanţi la prima ediţie a iniţiativei „Fuga la ştafetă!”, lansată de STUDENT SPORT în mai multe oraşe din ţară, s-a regăsit o studentă originară din Suedia, care s-a şi numărat printre primele sosite la finele alergării de 2,4 kilometri pe arterele Timişoarei. Iar aproape i-a fost tocmai dascălul ei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinară a Banatului Timişoara, Lector Doctor Petru Eugen Mergheş, un promotor al mişcării printre studenţi.

O alergătoare suedeză, studenta Caroline Nystrom, şi profesorul său de la USAMVB Timişoara, Petru Mergheş, la "Fuga la ştafetă!" iniţiată în 2012 de STUDENT SPORT

Caroline Nystrom, în vîrstă de 29 de ani şi cu alura unei scandinave autentice, a încheiat cu brio crosul „Fuga la Ştafetă!”, ajuns luni 29 octombrie la Timişoara, explicîndu-ne la final că urmează cursurile de medicină veterinară ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinară a Banatului Timişoara şi că are o înclinaţie naturală spre a face mişcare, sport. Caroline a ajuns la start însoţită de un coleg de studii provenind dintr-o familie din România stabilită în Suedia, şi anume Adalbert Fodor, în vîrstă de 24 de ani, învăţăceii fiind alături de profesorul lor, nimeni altul decît Petru Eugen Mergheş, Lector Doctor la disciplina de Educaţie Fizică şi Sport din USAMVB Timişoara şi activ implicat în activitatea sportivă universitară şi de performanţă, ca membru fondator şi secretar al Clubului Sportiv timişorean Sport4Fun.

Mergheş ne-a atras atenţia că are nu mai puţin decît 15 studenţi străini la cursurile sale de la USAMVB Timişoara, sperînd totodată prin activa sa implicare în promovarea sportului în rîndul studenţilor români ca şi tinerii noştri să calce pe urmele străinilor, în a face mişcare. De fapt, cu ocazia lansării în martie 2012 a unui program de cooperare transfrontalieră România – Ungaria, avînd drept scop “managementul obezităţii şi al riscului cardiometabolic în rândul studenţilor din centrele universitare Timişoara şi Szeged”, Mergheş prezenta modalitățile prin care studenții pot face sport precum și bazele sportive în cadrul cărora studenții dar și profesorii universităţii au acces gratuit.

Cu acea ocazie era relevat un studiu realizat înaintea implementării respectivului proiect, şi în care s-a dovedit că 38% dintre studenți sunt supraponderali, iar restul se încadrează în alte 3 grade de obezitate, 46 % dintre studenții Universității de Vest practicînd activităţi fizice uşoare.

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv, Sport de masă, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la O studentă suedeză la „Fuga la ştafetă!” timişoreană. Pe cînd însă şi ceva mai mulţi tineri români?

  1. Salutam cu aceasta ocazie participarea suedeza la acest event sportiv. Speram ca studenta suedeza sa molipseasca cu atitudinea ei fata de sport si pe multi din studentii autohtoni. „Mycket Bra gjort Caroline! Vi bjuder på tårta och kaffe i Arad.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: