Pastor îşi bate recordul la ultima pregătire pre-Grand Prix

Adelina Pastor, junioară I, Cosmin Dumitrache şi Andrei Bărbuţ, juniori II, Teodor Banda-David, Tineret, Nicolae Adrian Jurjiu şi Mirabela Trăilescu, juniori III, Larisa Gancea, junioară II, debutantă la GP, Ioana Gheorghe, junioară III şi Ştefan Tender, junior II debutant, speranţele atletismului local, cei 9 ai profesorilor Damaschin şi Grigorescu pentru Grand Prix

Şi-a făcut cruce şi s-a lansat. A zburat pe trepte, nu le-a urcat în alergare. Ajunsă pe coronamentul stadionului „Dan Păltinişanu”, a chiuit de bucurie, aflîndu-şi timpul de la antrenori, rămaşi la baza treptelor. „5´57´´!” A sărit în sus. Îşi bătuse propriul record şi îşi învinsese colegii de club. Competitivitatea îi curge prin vine, chiar şi în pregătiri. Adelina Pastor, sportiva anilor 2009 şi 2010 în Timiş, e gata de Grand Prixurile de sală bucureştene…

Cu o repetare înainte, oprindu-se la mijlocul distanţei, mi-a stat inima în loc, aidoma unui spectator neavizat asistînd la un antrenament atletic, crezînd că se accidentase tocmai acum. De fapt nu-i ieşiseră paşii, căci da, atleţii calcă tot a doua sau a treia treaptă…

Antrenamentul de scări, pe un rînd de acces al tribunei a doua la arena „Dan Păltinişanu”, de pe partea „spre oraş”, derulat joi înaintea amiezii, a fost ultimul efectuat de juniorii LPS Banatul Timişoara înaintea deplasării la Bucureşti, la Grand Prix I pentru juniori I, tineret şi seniori, de sîmbătă, şi care va fi bisat sîmbătă 5 februarie, în al doilea Grand Prix. Totodată, juniorii mici ai profesorilor Ioan Damaschin şi Marcel Georgescu se aliniază vineri şi duminică, tot în Bucureşti, la Cupa Municipală pentru juniori III, toate aceste întreceri fiind de sală.

„Am efectuat doar şase sprinturi pe trepte în sus, pentru menţinerea tempoului, ca ultimă modalitate de anticipare a competiţiei din weekend”, a spus profesorul Ioan Damaschin, care a încercat să menţină nivelul de acumulări precompetiţionale în condiţiile în care vremea cu ninsori le-a dat mari bătăi de cap. Şi dacă nu ar fi nins şi îngheţat, LPS Banatul tot nu s-ar fi antrenat în condiţii similare concursurilor, în absenţa unei săli cu pistă atletică. Dar aşa, cu zăpadă pe pista terenului Universităţii Politehnica sau pe treptele arenei „Dan Păltinişanu”, unde însuşi antrenorii au făcut curăţenie cu lopeţi şi mături, „abordăm competiţiile cu un handicap evident”, cum a recunoscut Damaschin.

Grand Prixurile sunt mai degrabă întreceri test, pentru detectarea în condiţii de concurs a potenţialului atins în perspectiva Campionatului Naţional de sală şi al altor concursuri de profil indoor, din cursul lunilor februarie şi martie. „Sunt un bun barometru, pentru a vedea cum stăm cu pregătirea şi cum trebuie implicit abordată în continuare, în vederea Naţionalelor de sală. Rezultatele le vom raporta atît la propriile noastre performanţe cît şi comparativ cu cele ale adversarilor noştri, care, esenţial, fiind în special din Bucureşti şi zona Moldovei, au beneficiat de avantajul antrenamentelor indoor”, a spus profesorul Marcel Grigorescu. Într-adevăr, una e să te antrenezi în şort, şi alta cu mînuşi şi căciulă, comparaţie reliefată de antrenorul emerit Ioan Damaschin.

Pastor şi Dumitrache, „vîrfurile” delegaţiei LPS Banatul, vor rămîne în pregătire centralizată în Bucureşti, după Grand Prixul din 5 februarie, pînă în 26 ale lunii, în cazul Adelinei chiar cu Lotul Olimpic. „Vom efectua pe parcursul şederii în Bucureşti, între cele două Grand Prixuri, nişte sesiuni de antrenamente cu lotul iar juniorii, cu excepţia celor mici, juniori III, care n-au drept de concurs la categoriile mari de vîrstă, vor cîştiga experienţă în plus din alinierea în întrecerile grupelor superioare ori din pregătiri”, a completat profesorul Grigorescu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: