Pastor, locul 3 pe 400 metri la „Cupa de Cristal”

Sezonul atletic de sală îşi intră şi mai mult în drepturi, vineri şi sâmbătă derulându-se în complexul „Lia Manoliu” întrecerea „Cupa de Cristal” din cadrul Campionatului Naţional pentru seniori şi tineret, premergătoare Campionatului Naţional de juniori I de sâmbătă viitoare, concurs vizat de sportivii timişoreni ai LPS Banatul, în frunte cu campioana Adelina Pastor.

Junioara Pastor, născută în anul 1993, a înregistrat al treilea timp al probei de 400 metri feminin, disputată de la ora 18,30 şi reunind la start 28 de atlete. Pastor, antrenată de profesorul Ioan Damaschin, şi care aleargă cu dublă legitimare, şi pentru CSM Timişoara, a parcurs tura de pistă în 55 secunde şi 31 sutimi, fiind devansată de Elena Mirela Lavric, de la CSM Oneşti, născută în 1991, cu 54.56, şi Bianca Denisa Razor, de la CSS Viitorul Cluj, sportiva născută în ´94 încheind în 55.16.

Colega sa de club şi antrenament, Tabita Dogar (CSM Timişoara; anul naşterii: 1987), a alergat în seriile probei de 60 metri plat în 7.97, calificându-se de pe locul 6 în finala cu 16 sportive la start, de la ora 18,10, în care şi-a îmbunătăţit timpul din ora precedentă cu patru sutimi de secundă, parcurgând distanţa în 7.93, drept al cincilea timp al reuniunii finale, câştigată în 7.38 de Andreea Luiza Ogrăzeanu, născută în 1990, de la Farul Constanţa.

Ceilalţi trei timişoreni aliniaţi vineri la start în „Cupa de Cristal” rezervată seniorilor şi tineretului, n-au avut o după-amiază prea bună. Cosmin Ilie Dumitrache, alergând pe 60 metri plat în 7.35, drept al cincilea timp în seria sa respectiv al 25-lea per total, n-a obţinut calificarea în finala de la ora 18,20, timpii calificanţi variind între 6.79 şi 7.18.

Andra Ilie, sportiva născută în 1986 a CSM Timişoara, a avut al zecelea timp din cea de-a doua şi ultima secţiune a probei de 1.500 metri, şi anume 4:54.24, respectiv al 17-lea per total din 20 concurente, iar Iosif Gabriel Grunwald, de la LPS Banatul, a alergat proba masculină de 400 metri în 52.89, ca al 35-lea timp din 52 atleţi la start.

Nu există însă nici un dubiu că timişorenii s-ar fi prezentat mai bine dacă ar fi avut ocazia să se pregătească pe perioada iernii în condiţii de concurs, şi anume în sală şi nu în frig, uneori pe piste cu zăpadă şi gheaţă. Din păcate, condiţiile de antrenament lasă de dorit în absenţa unei incinte cu pistă de tartan, iar numărul competitorilor din Timiş este infim comparativ cu cel al concurenţilor din ţară, pentru a nu mai aminti că Timişoara nici măcar nu are reprezentanţi în numeroase alte probe atletice, ca săritura în lungime sau în înălţime, pentru a oferi doar două exemple.

Rămâne de văzut care vor fi rezultatele atleţilor timişeni la competiţiile cheie ale sezonului de sală, din săptămânile următoare.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: