Pastor, record sezonal tocmai în semifinala de Mondial!

Adelina Dorina Pastor şi-a confirmat în această seară, la ora României 21,35, statutul de sportivă de prim-rang a judeţului Timiş, în a cărui ierarhie olimpică era desemnată cea dintîi în 2009 şi 2010 respectiv a doua în 2011, alergînd excelent pentru selecţionata României şi stabilind un nou record personal sezonal tocmai cu ocazia primei serii a probei de 400 de metri a semifinalelor Campionatului Mondial de atletism pentru juniori I, ce continuă la Barcelona. Pastor a încheiat astfel ca a 12-a atletă junioară din lume pe 400 metri iar în finală a ajuns o unică europeancă, tocmai colega de lot şi marea rivală la onorurile interne, Bianca Răzor! Cu atît mai mult credit pentru Pastor…

Timişoreanca născută la 5 mai 1993 a alergat într-o foarte selectă companie mondială în timpul de 53,28 secunde şi a încheiat pe locul 5 din 8 atlete prima serie semifinală a Mondialului din Catalunya, în ciuda faptului că a avut cel mai slab timp de reacţie la start, şi anume de 0,235 secunde, respectiv că a concurat pe culoarul exterior, nouă. Toate cele 4 atlete care au precedat-o s-au calificat în finala de vineri, primele două direct iar următoarele două pe baza celor mai buni timpi dintre ocupantele locurilor 3 sau mai mici.

Adelina Dorina Pastor, devenită joi 12 iulie 2012 a 12-a atletă junioară din lume pe 400 metri, precedată fiind dintre europene doar de clujeanca Răzor, de o rusoaică şi o poloneză!

Astfel, atleta de 19 ani antrenată la LPS Banatul şi CSM Timişoara de profesorul Ioan Damaschin a reuşit cea mai bună performanţă pe 400 metri într-un 2012 în care tocmai a concurat şi la Campionatul European de seniori de la Helsinki şi în care a mai cîştigat numeroase curse pe plan intern, nedepăşindu-şi însă recordul absolut pe turul de pistă, atins tot în iulie, anul trecut, pe 21, şi anume 52.77 secunde pe Kadriorg din Tallinn, cu ocazia Campionatului European de  juniori I.

Pastor şi-a depăşit însă reuşitele în aer liber pe 400 metri din 2010 respectiv 2009, cînd înregistra 53,72 secunde la Moscova, în mai, în urmă cu peste 2 ani, ca vîrf al respectivului sezon, respectiv 54,45 la Schimatari, în septembrie 2009.

Reuşita sa din această seară este cu atît mai remarcabilă cu cît a încheiat a 12-a în ansamblul tuturor celor 3 serii ale semifinalei feminine de 400 metri, adică în prima jumătate a ierarhiei la vîrf, dintr-un total de 24 atlete la startul penultimului act.

De fapt, dacă ar fi concurat în Seria 2, din care clujeanca Bianca Răzor a obţinut o excelentă calificare în finala de mîine, cu timpul de 52,87 secunde, în condiţiile în care şi ea a cam ratat startul, fiind penultima ca timp de reacţie între cele 8 oponente la start dar sosind finalmente a doua, după Miller (Bahamas), Pastor ar fi încheiat a patra.

Dar iată ierarhia primelor clasate în Seria I: 1. Erika Rucker (SUA) 52.05 secunde; 2. Kadecia Baird (Guyana) 52.40; 3. Justine Palframan (Africa de Sud) 52,65; 4. Chrisann Gordon (Jamaica) 52.70; 5. Adelina Pastor 53.28… Românca a fost urmată de o australiancă, o atletă din Puerto Rico şi una din Irlanda, de fapt cealaltă europeană din serie.

Aşadar cîte două jamaicance şi fete din SUA, respectiv cîte una din Guyana, Bahamas şi Africa de Sud pentru unica reprezentantă a Europei în finala pe 400 metri, românca Răzor.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 9

 


Ultimele articole din categoria Atletism: