Pastor şi Vătămanu, între cei mai iuţi 24 din lume pe 400 metri

Timişoreanul Sorin Claudiu Vătămanu va alerga în această seară (ora 21) în Seria I a semifinalelor probei de 400 metri a Campionatului Mondial de juniori I ce a demarat ieri la Barcelona, regăsindu-se astfel între cei mai rapizi 24 de atleţi ai lumii la această categorie, performanţa calificării în penultimul act pe aceeaşi distanţă fiind atinsă astăzi şi de colega sa Adelina Dorina Pastor.

Aşadar după ce marţi, în prima zi a Mondialului găzduit de catalani, Vătămanu îşi asigura locul între semifinalişti, în reuniunea de miercuri dimineaţă a excelat şi Pastor (19 ani; LPS Banatul şi CSM Timişoara; antrenor: Ioan Damaschin), care nu şi-a atins nici cel mai bun rezultat al sezonului pe 400 metri (53.79) şi nici recordul personal (52.77) dar s-a calificat direct, cu 53.85 secunde, de pe locul 3 în Seria 6.

Adelina Pastor va alerga semifinala joi seară de la ora locală 21,35, înaintea finalei probei de 400 metri a băieţilor, pentru care sita va cerne deja peste cîteva ore.

Vătămanu, în vîrstă de 19 ani, pregătit la LPS Banatul şi CSM Timişoara de antrenorul emerit Ioan Damaschin, obţinea aseară al cincilea dintre cele mai bune 8 timpuri ale sportivilor care au obţinut calificarea neclasîndu-se pe unul dintre primele două locuri ale seriilor din calificări. Timişoreanul a acoperit turul de pistă în 46.99 secunde, performanţă inferioară recordului său personal, de 46.72 secunde, dar suficientă pentru a se regăsi între cei numai 8 europeni intraţi în semifinale.

Primii doi clasaţi în fiecare dintre cele 3 serii plus atleţii cu cele mai bune două timpuri de pe locurile 3 vor accede în finala de joi seară.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: