Peste 650 de atleți din 7 țări înscriși la SportGuru Timișoara 21k. Timișorenii, invitați pe margine duminică de la 9, în Piața Unirii și pe traseu! De la semimaraton la curse juvenile: și peste 150 de copii

Prima ediţie a SportGuru Timişoara 21k bate la ușă iar organizatorii au prefațat evenimentul inaugural prin a puncta astăzi la amiază în reuniunea mediatică din sala de consiliu a Primăriei Timișoara detalii legate și de participarea, programul sau perimetrul pe care se desfăşoară concursurile de alergare pe șosea cu caracter internațional. Printre cei peste 650 de participanţi înscrişi se vor afla la start și sportivi de exemplu din Germania, Kenya, Serbia sau Ungaria, organizatorii lansând timişorenilor un apel în a susţine manifestarea sportivă de duminică 26 martie 2017, tocmai în ideea anvergurii competiției, reunind protagoniști din 7 ţări. Dat fiind că sunt programate mai multe întreceri, nu vor lipsi şi copiii, peste 150. Așa încât, conform invitației, poftiți de la ora 9 la startul din Piaţa Unirii, unde va fi amplasat și finishul, dar și pe traseul…

harta mare trafic (* clic pe legătură)

Traseul de concurs conform anunțului organizatorilor este Piața Unirii – Str. Lucian Blaga – Piața Iancu Huniade – Str. 20 decembrie 1989 – Bd. Ferdinand I – Mihai Viteazu – Str. Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – Corneliu Coposu – Johann Heinrich Pestalozzi – Splaiul Nistrului – Bd 3 August 1919 – Splaiul Nistrului – Corneliu Coposu – Pasaj Michelangelo – Vasile Pârvan – Podul Mitropolit Andrei Șaguna – 20 decembrie 1989 – Bd Ion C. Brătianu – Str. Episcop Augustin Pacha – Piața Unirii.

Pe 26 martie va avea loc la Timișoara prima ediție a SportGuru Timisoara 21k, eveniment care propune, pe lângă cursa de semimaraton, o ștafetă, un cros de 10 kilometri, un cros popular de 3 kilometri și mai multe curse pentru copii. Organizate de comerciantul de echipament sportiv SportGuru.ro în parteneriat cu Primăria Timișoara, cursele din cadrul evenimentului SportGuru Timisoara 21k se desfășoară pe un traseu stradal securizat și închis circulației auto, în centrul orașului, cu startul și finish-ul în Piața Unirii.

Marius Ionescu / foto: Andra Panduru

Marius Ionescu / foto: Andra Panduru

 

La start vor apărea și 30 de sportivi la categoria Elite, atât la cursa de semimaraton cât și la cea de 10 kilometri. Pe lângă atleții români, cum ar fi Marius Ionescu, Alexandru Corneschi, Ancuța Bobocel sau Liliana Dragomir (Danci) – cu toții la semimaraton, respectiv Andrei Ștefana, Ionuț Betej sau Mădălina Florea – pe 10 kilometri, vor fi prezenți și kenyeni, Henry Kemboi și Stellah Jepngetich Barsosio, sârbi precum Natasa Culafic și Kristijan Stosic, ori unguri, Zita Kácser, Gulyas și László Gregor.

În intervalele orare menționate în paragraful imediat următor, instituțiile amplasate în zona de circuit a semimaratonului nu vor avea cale de acces iar liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate. Mulțumim pentru înțelegere tuturor persoanelor și instituțiilor afectate de aceste restricții de circulație.

Astfel, traseul va fi închis duminică, 26 martie, între orele 08.20 și 12.00, pe următoarea rută…

sport guru1

 

 

… Piața Libertății, strada Vasile Alecsandri, strada Lucian Blaga, piața Iancu de Hunedoara, strada 20 Decembrie 1989, strada Patriarh Miron Cristea, bulevardul Mihai Eminescu, bulevardul Ferdinand I, bulevardul Constantin Diaconovici Loga, splaiul Tudor Vladimirescu, bulevardul Mihai Viteazu, strada Virgil Madgearu, strada Sfânta Rozalia, strada Virgil Onițiu, bulevardul Victor Babeș, strada Profesor George Dragomir, bulevardul Vasile Pârvan, strada Traian Lalescu, bretele Pasaj Michelangelo, bulevardul Corneliu Coposu, strada Johann Heinrrich Pestalozzi, strada Barbu Iscovescu, strada Ofcea, strada Cuvin, strada Cornelia Sălceanu, splaiul Nistrului, bulevardul 3 August 1919, podul Decebal, splaiul Nistrului (nord), strada Dionisie Liniția, piața Academician Corneliu Micloși, strada Episcop Joseph Lonovici și strada Doctor Gheorghe Marinescu.

Harta traseelor competiției poate fi accesată pe: https://timisoara21k.ro/info-participanti/traseu/

Program

Sâmbătă (25 martie)

9.00 – 20.00 Predarea kiturilor la Sport Expo (Iulius Mall)

Duminică (26 martie)

9.00 – Start Semimaraton, Semimaraton-Ștafetă & Cros 10km

9.05 – Start Cros Popular

12.30 – Start cursele de copii

13.30 – Festivitatea de premiere, în Piața Unirii.

15107441_282890762112370_1150262122959249643_n

 

Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial al competiției: https://timisoara21k.ro/.

Cu un fond de premiere în valoare de 7.000 de euro (în bani și produse), cu o categorie specială destinată alergătorilor profesioniști, cu un ”kit” în care se vor găsi, pe lângă numărul de concurs și ”chip-ul” pentru cronometrare electronică, și un tricou de alergare tehnic Mizuno, un Roll-On Deo de la Rexona, un gel de dus de la DM, un gel și un baton de la High5, și suplimente Performix și un baton Lean Bar de la GNC, SportGuru Timișoara 21k vă așteaptă pe 26 martie la cea mai ”rapidă” cursă din Banat.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: